Český Primátor získal
titul nejlepší pivo světa

Český Primátor získal
titul nejlepší pivo světa

8. 10. 2013

Pšeničný Primátor Weizenbier z Pivovaru Náchod se v britské soutěži stal nejlepším pivem světa roku 2013. Výsledky zářijové soutěže stovek piv z celého světa přinesl web každoroční soutěže World Beer Awards v anglickém městě Norwich.

Mezinárodní porota ocenila u náchodského piva svůdnou vůni s nádechem zralého banánu, hřebíčku a cukroví. Podle odborníků je také ohromně lahodné a osvěžující. Má prý dobrý poměr mezi sladkostí a hořkostí a příjemnou kořeněnou chuť v závěru.

Svrchně kvašený Weizenbier pivovar Primátor začal vyrábět přesně před deseti lety. "Weizenbier je naším silným exportním artiklem. Ročně jej vyvezeme 3500 až 4000 hektolitrů, nejvíce do Ruska," řekl ředitel pivovaru Josef Hlavatý. Poznamenal, že Weizenbier uspěl v kategorii pšeničných piv, která jsou dominantou především německých pivovarů. Primátor již v minulosti soutěž World Beer Awards vyhrál. V roce 2008 se stal absolutním vítězem s pivem Primátor Exklusiv. O dva roky později náchodský pivovar zvítězil v kategorii ležáků s pivem Premium.

World Beer Awards má každý rok osm kategorií. Například v ležácích letos vyhrálo anglické pivo Sharp's Cornish Pilsner, zatímco nejlepším černým pivem světa se stal belgický Malheur 12. Japonské pivo Tazawako Beer Rauch je podle poroty vítězem v kategorii ochucených piv. Primátor vyhrál i svou kategorii pšeničných piv.

pivo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.