Rukavice připravit, v neděli
dorazí opravdová zima

Rukavice připravit, v neděli
dorazí opravdová zima

22. 11. 2013

Listopad byl zatím nadprůměrně teplý, v neděli ale přijde arktická zima se studeným vzduchem ze severních polárních oblastí. Denní teploty spadnou k nule, nasněží i v nížinách a na horách spadne až 15 centimetrů. Potvrdil to Stanislav Racko z Českého hydrometeorologického ústavu.

Průměrné listopadové teploty byly dosud zhruba o dva stupně vyšší, než je dlouhodobý normál, noční teploty v posledních dnech až o čtyři stupně vyšší. "Poměrně teplé počasí bude v neděli u nás končit, protože od severu pronikne do střední Evropy studený arktický vzduch. Ochlazení bude pocitově ještě výraznější, protože očekáváme zesílení větru s nárazy místy kolem 54 kilometrů za hodinu," uvedl meteorolog. Ze současných až deseti stupňů přes den klesne v posledním listopadovém týdnu rtuť na minus dva až plus tři stupně Celsia. V noci pak přituhne na minus pět stupňů.

"Sněhové přeháňky se vyskytnou od nedělního večera i v nižších polohách a na horách se vytvoří souvislá sněhová pokrývka, předběžně očekáváme místy až do 15 centimetrů, zejména v Beskydech. Podle současných předpovědních materiálů nelze vyloučit, že v pondělí a úterý se v horských oblastech na severu a severovýchodě země budou tvořit i sněhové jazyky," varoval také Racko.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.