Ples v Opeře v Praze
ozdobí tenor Paul Potts

Ples v Opeře v Praze
ozdobí tenor Paul Potts

9. 1. 2014

Čestným hostem Plesu v Opeře bude 8. února světoznámá operní hvězda Paul Potts. Vítěz prvního ročníku soutěže Británie má talent svým tenorem rozezní prostory Státní opery. Den předtím, 7. února, bude mít českou premiéru filmové zpracování Pottsovy biografie režiséra Davida Frankela pod názvem One Chance (Životní šance). 

"Díky účasti na Plese v Opeře premiéru filmu osobně zahájí sám Paul Potts," informovala ředitelka této akce Zuzana Vinzensová s tím, že Potts vystoupí jako hvězda programu se třemi áriemi.

Potts se do Prahy vrací po svém vystoupení v roce 2009 na festivalu Prague Proms, kdy ve Smetanova síň Obecního domu zazpíval za doprovodu Českého národního symfonického orchestru skladby ze svých dvou alb One Chance a Passione. Zavalitý chlapík svého debutového alba One Chance prodal přes 3,5 milionu kopií a v Anglii byl první náklad během jednoho týdne kompletně vyprodán.

Bývalý prodavač mobilů se stal hvězdou serveru YouTube.com, kde uživatelé jeho cestu od prvního vystoupení až po vítězství v soutěži zhlédli více než 74milionkrát. Následující světové turné zahrnovalo více než 100 vyprodaných představení a show v divadlech i velkých arénách. "Nevím, kde tahle úžasná cesta skončí, ale užívám si každý její moment," uvedl před časem Potts, který je dnes světovou operní hvězdou.

Jedenáctý Ples v opeře se uskuteční na tradičním místě ve Státní opeře Národního divadla. Výtěžek z této charitativní akce podpoří opět Nadaci Terezy Maxové a rozvoj Dětského krizového centra. Loni šlo o částku 580 tisíc korun, předloni byl výnos o 62 tisíc Kč vyšší. Letošním tématem bude Richard Strauss, od jehož narození uplyne 150 let.

Ples v Opeře
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.