Hvězdou Plesu v opeře
v Brně je herec Lambert

Hvězdou Plesu v opeře
v Brně je herec Lambert

18. 1. 2014

Herec francouzského původu Christopher Lambert bude hlavní hvězdou brněnského Plesu v opeře, který se večer uskuteční v historických prostorách Mahenova divadla. Herec se proslavil především rolí ve filmové sáze Highlander a hlavní rolí ve snímku Tarzan. Ples v opeře se uskuteční popáté po vzoru slavných vídeňských plesů a jde o největší plesovou událost na Moravě.

Známá osobnost ji zahajuje každý rok, pořadatelé pro ni připravují speciální program. Například Anthony Delon loni využil návštěvu Brna k prohlídce funkcionalistické vily Tugendhat.

Tématem letošního plesu bude doba alžbětinská a William Shakespeare, od jehož narození uplyne 450 let. Pořadatelé připomínají, že spisovatele spojuje s Mahenovým divadlem to, že se v něm kdysi konala světová premiéra baletu jeho dramatu Romeo a Julie, a to pod vedením baletního mistra Iva Váni Psoty.

Patrně díky tématu plesu přijal pozvání také český herec Jan Tříska, který v minulosti s úspěchem ztvárnil Romea i krále Leara. Přijede kvůli tomu z Kalifornie, kde trvale žije.

Ples v Opeře
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.