Měl lístek na finále MS
z roku 1950. Uvidí ho teď

Měl lístek na finále MS
z roku 1950. Uvidí ho teď

28. 6. 2014

Původně chtěl Brazilec Joedir Sancho Belmonte vidět na vlastní oči finále domácího mistrovství světa v roce 1950, ale dočká se až nyní. Vstupenku z tehdejšího šampionátu pečlivě schovával a nyní ji vyměnil s fotbalovou federací FIFA za tři lístky na souboj o zlato, který se uskuteční na Maracaná 13. července.

Vstupenku na zápas Brazílie s Uruguayí tehdy nemohl využít, protože zůstal doma s nemocnou matkou. Dlouhých 64 let pak lístek schovával. Před pár měsíci se rozhodl napsat do sídla FIFA, že by zmuchlaný a vybledlý lístek chtěl federaci věnovat. FIFA cennou relikvii umístí do svého muzea, které otevře v Curychu v příštím roce, a k pětaosmdesátiletému fanouškovi byla na oplátku štědrá.

Belmonte dostal v Riu tři vstupenky na letošní finále, pro sebe a dva syny. Navíc té nejvyšší kategorie. Od generálního sekretáře Jéroma Valckeho ještě převzal oficiální míč MS. „Doufám, že tentokrát Brazílie vyhraje,“ věří Belmonte.

V roce 1950 totiž podlehla ve finále Uruguayi 1:2 a odhadovaných 200 tisíc fanoušků odcházelo ze stadionu Maracaná s pláčem. „Teď nastal čas odplaty. Těším se, až ji uvidím,“ těší se Belmonte. Nejít před 64 lety na finále, považuje dodnes za správné rozhodnutí. „Nebylo rozumné jít na fotbal. I když máma o pár dnů později zemřela,“ uvedl.

Jestli se teď dočká a brazilské mužstvo doma ve finále v Riu uvidí, není vůbec jisté. Neymar a spol. musí vyhrát ještě tři zápasy. Nejprve v sobotu nastoupí v osmifinále proti Chile.

Brazílie 2014 fotbal
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.