Velké maličkosti
Jana Wericha

Velké maličkosti
Jana Wericha

13. 11. 2014

Jana Wericha, jak ho neznáte, si můžete poslechnout na novém CD Velké maličkosti. Rozhlasový archiv odhalil další dosud nevydané záznamy s tímto velikánem.

S Janem Werichem se vypravíme do jeho bytu na Kampě, ale i do Paříže poloviny šedesátých let, na Londýn a New York vzpomíná Jan Werich v unikátním rozhovoru anglicky. Slavný muzikál Divotvorný hrnec a také poslední spolupráci V + W na jevišti v divadle ve Vodičkově ulici připomíná dosud neznámá verze vyprávění vodníka Čochtana. A vánoční příspěvky Jana Wericha do rozhlasového vysílání zastupují v novém výběru jednak netradiční vánoční povídka i půvabné štědrovečerní Werichovo setkání s pionýry. Velmi emotivní je Werichův vzpomínkový portrét básníka Vítězslava Nezvala.

CD Velké maličkosti přináší na první pohled nesourodé drobnosti ze zvukového odkazu Jana Wericha v rozhlasovém archivu, ale jak zdůrazňuje dramaturg Robert Tamchyna: „Nejsou to drobty spadlé pod stůl. Naopak. Většina toho, co uslyšíte, jsou chytré náznaky a meziřádky v dobových souvislostech, které dodnes dokazují, že nejen Vítězslav Nezval z Werichova portrétu, ale také sám Jan Werich velmi dobře věděl, kdy je důležité být vlaštovkou a kdy nosorožcem!“

 

CD od společnosti Radioservis je k mání za 229 korun.

CD V+W
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.