To je úlet! Nebo ne?

To je úlet! Nebo ne?

23. 1. 2015

Všimly jste si někdy toho typu žen? Když jdou, člověk má pocit, že se vznášejí. Chrastí bižuterií, vlají na nich šály, volné svetry či haleny, jejich oblečení má různé vrstvy a barvy. Jsou své, jsou výjimečné. O starších ženách s tímto stylem se někdy říká, že jsou zestárlé hippies. Ale není třeba to brát jako posměšek.

Naopak, takové označení je spíše poklona. Je přece hezké, pokud si člověk zachová něco z toho, co vyznával v mládí, a klidně to třeba může být styl oblečení. Jistě, dámy, které dávají přednost minimalistickému či elegantnímu stylu, tvrdí, že od určitého věku se prostě nehodí chodit s taškou s třásněmi, v rozevláté sukni a s kruhy v uších. Ale když pak v zahraničních módních časopisech vidíme nějakou ženu v letech, která je takto oblečená, obvykle se na ni zadíváme více než na ty nenápadné, elegantní ženy. Upoutá nás. A přemítáme: Kolik jí vlastně je? Co je zač? Umělkyně? 

Jen si všimněme žen, které potkáváme na zahraničních dovolených u moře. Většina z nich má tričko a plátěné tříčtvrteční či dlouhé kalhoty. Když se mezi nimi objeví šedesátnice s vlající lehkou šálou kolem krku, barevnou sukní po kotníky a záplavou korálů na krku, zbystříme. Někdo řekne: Nevkusné. Jiný: Divné. Ale všichni si jí všimnou.

Módní návrháři na jarní a letní sezónu připravili spoustu barevného oblečení. Volné svetry, často síťované, jakoby doma hrubě pletené či háčkované. Podobné těm, jaké se vyráběly doma v sedmdesátých a osmdesátých letech, kdy obchody zely prázdnotou a jedinou inspirací byl časopis Burda. Mnohé modely světoznámých návrhářů na příští sezónu zase připomínají to, co nosily takzvané květinové děti - veselé ulítlé hippies oblečení. Vše je volné, vlající. Blížící se jaro může být to pravé období, kdy zkusit, jak by nám takzvaný etno styl nebo chcete-li hippies styl slušel. Tady je trocha inspirace ze zahraničí.

Jistě, nad některými modely se člověku možná chce říct, že je to trochu úlet. Ale na druhé straně, nebylo by zábavné, potkávat v ulicích takové ženy?

móda
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Várošová
Už jsem si Vás našla,ještě v tom hledání tápu,nebyla jsem nikdy na takových portálech a nikdy jsem nikam nepsala.A víte že by Vám ta sukýnka určitě slušela,vždyť nejste žádná pralinka.Ttaky z Moravy?Já též z Olomouckého kraje..
Alena Várošová
Milá Evi a kolik myslíte?Letos mi bude 68 let.Nemám nějak ráda pestré oblečení,mám snad dvoje pestré šaty,jinak miluji černo-bílou kombinaci.Však koukněte na můj profil,pokud Vás zajímají další fotky.To je škoda,že jste jen kalhotová,každé ženě sluší sukýnka,zkuste to.
Eva Balúchová
Toto je úlet a trochu nadsázka.Vy mezi "úlety " určitě nepatříte. Máte ráda pestré oblečení a proč né.Závidím vám šaty,sice nevím kolik vám je,ale máte do nich postavu. Já už jsem bohužel jenom kalhotová.....
Alena Várošová
To jsem zase někam vlezla.Určitě je to úlet.Spousta žen,které mě hodnotily si říkají,že bych sem asi patřila.Já bych si takový model vzala na nějaký karneval a líbí se mi modelka na 5 obrázku.Na její věk ji to sluší,je nápadná a myslí si někdo,že i vyzývavá a model je nenositelný.Pro běžné nošení určitě ne,ale tam,kde vás někdo nezná,zřeba v cizině a máte do toho postavu?.....Musí to mít určitou dávku odvahy a nemusí to být zrovna umělkyně,ale třeba i uklízečka.
Karel Janovský
Přesně podle hesla:"Zezadu lyceum, zepředu muzeum."
Soňa Prachfeldová
Jak píše MM buď zrcadlo není , nebo nevyleštěné. Jitko tak přemýšlím, co mám doma ulítlýho, asi nic, v únoru chcem jít na maškarní, tak půjdu za kovboje, shodím pak širák, rifle nechám a žádná velká róba.
Hana Rypáčková
Jsem pro ulítnout na maškarním bále, pyžamové párty, nebo dubnové i60 diskotéce, v létě u moře... Ovšem když jdu za mladistvě oblečenou ženou a la diblík móda a předejdu ji, ohlédnu se ,a na věkem opravené tváři zdravíčko, oči jak Kleopatra a rty jako když zakousla králíka .....To nemusím....
Marie Magdalena Klosová
Fakt je ten,že ty "ženské"na fotkách jsou vyparáděné jak na maškarní bál.Myslím,že pohled do zrcadla napoví.Ale na ulicích mám občas pocit,že v domácnostech je zrcadlo nedostupným artiklem.
Soňa Prachfeldová
Jitko, zeptám se sama sebe, mohu tak,? Je to jen na mně, v čem se budu cítit dobře a někdy si musím říct, brzdi děvče, už ti bylo 18 :-)
Alena Tollarová
No já jsem to tak pochopila!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...