Eliška Balzerová: Divadlo
na Fidlovačce letos končí

Eliška Balzerová: Divadlo
na Fidlovačce letos končí

28. 1. 2015

Pražské Divadlo na Fidlovačce letos skončí, řekla jeho ředitelka Eliška Balzerová v Českém rozhlase Dvojka. Na další provoz nedostalo peníze od města, ještě to ale podle Balzerové bude schvalovat nové vedení magistrátu. Obnovené Divadlo na Fidlovačce zahájilo svou činnost ve zrekonstruované budově na podzim 1998. 

„Grantová komise je složená z odborníků, je tudíž apolitická. Nyní bude rozhodovat o odvoláních. Výsledek nelze předjímat,“ řekl radní pro kulturu Jan Wolf (Trojkoalice). 

Divadlu odmítla dát peníze grantová komise za minulého vedení pražského magistrátu. „Divadlo, které nedostane na uměleckou činnost ani korunu, musí zastavit svou činnost,“ podotkla Balzerová. „My teď ještě dojíždíme dvouletý grant, který nám přikazuje udělat ještě dvě premiéry,“ doplnila. Jedna premiéra se v současnosti začíná zkoušet, druhá bude podle Balzerové na podzim. 

Divadlo na Fidlovačce se po dvacetiletém chátrání a rekonstrukci v 90. letech znovu otevřelo divákům 28. října 1998. Jeho uměleckým šéfem je nyní Pavel Šimák, členy souboru jsou vedle Balzerové třeba Otakar Brousek mladší, Petr Rychlý, Ladislav Trojan a Ladislav Županič. 

divadlo
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Vzpomínka: Divadlo Na Fidlovačce téměř uspíšilo narození dcery. Shlédla jsem tam hru "Uličnice" s Věrou Vlkovou - ta řádila tak, že jsme se skoro nepřetržitě smáli - a já myslela, že už snad ani domů nedojedu. Ale přeci jen se dítě ještě na pár dní zklidnilo. Přeji divadlu, aby přežilo!
Dana Kolářová
Rekonstrukce divadla stála mnoho úsilí, doufejme, že nebyla zbytečná.
Vladka Steinová
Dobrý den, tak to je velká škoda a kulturní devastace! Slyšela jsem paní Elišku o tom hovořit na Dvojce. Bylo to, a stále ještě je, skvělé divadlo,hrály se tam a hrají výborné hry, např. Šumař na střeše, kde p. Eliška Balzerová vytvořila po boku Tomáše Topffera hlavní roli. Ráda jsem tam chodila.
Jana Slavíková
Připomíná mi to loňský pokus o likvidaci ústeckého Činoheráku. Přeji Fidlovačce, aby se její záchrana podařila.
Alena Tollarová
Tak to je opravdu smutné a ostudné. Párkrát jsem tam byla.
Marie Magdalena Klosová
Tomu postoji ke kultuře vážně nerozumím.Zvláště když se ve stejné době najde dost peněz na "opravu" platů "vyvolených".Ti se o svá práva nepráva umí přihlásit dokonale a rychle.Je s podivem,že u jiných zaměstnanců se na žádnou chybu ve výpočtu ještě NIKDY nepřišlo.Promiňte,zabrousila jsem jinam,ale nějak se mi to propojilo.A navíc,Eliška Balzerová je moje oblíbená a je můj ročník.Tak se mě to dotklo.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.