Hana a Petr Ulrychovi
spojí Javory s beatem

Hana a Petr Ulrychovi
spojí Javory s beatem

14. 2. 2015

Sourozenci Hana a Petr Ulrychovi, kteří loni oslavili 50 let společného vystupování, uskuteční v rámci svých koncertů speciální vystoupení pod názvem Ohlédnutí. Na nich se spojí jejich dvě formace Javory a Javory beat. První se bude konat 15. března v brněnském Mahenově divadle, v Praze se projekt představí 21. října v Divadle Hybernia.

„Na koncertech nejprve v podání Javory beatu zazní nejznámější písně z bigbeatového období sourozenců Ulrychových. Po nich si posluchači vychutnají zvuk houslí a cimbálu klasických Javorů,“ uvedl Vladan Drvota z vydavatelství Supraphon. Řadu koncertů s oběma podobami Javorů uskutečnili s velkým ohlasem Ulrychovci už loni u příležitosti svého jubilea. K němu vyšlo 3CD s názvem Půlstoletí (1964-2014) s největšími hity sourozenecké dvojice, které již díky prodejům dosáhlo na zlatou desku za více než 3000 prodaných nosičů. 

„Koncert 15. března v Mahenově divadle bude spojen s uvedením nové knihy Hana a Petr Ulrychovi – Půlstoletí, kterou vydá nakladatelství CPress. Zahrnuje kromě literární části i zpěvník s pěti desítkami písní mapujících naši hudební historii," sdělil Petr Ulrych. 

Skupina Javory sourozenců Hany a Petra Ulrychových byla založená v roce 1974. O čtyři roky později vydala debutové album Ententýny. Autorský a interpretační potenciál sourozenců využilo Městské divadlo v Brně, inscenace Koločava je trvalou součástí repertoáru a měla už na 160 repríz.

hudební legendy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Balúchová
Poslouchám je už od jejich začátků.Hanka má nádherný hlas,zazpívá s přehledem všechno.Kam se na ni hrabe slavice.Líbí se mě na nich,že jsou skromní a neodešli za slávou do Prahy.
Zdenka Jírová
Mám je ráda, poslouchám je celý život.
Zdenka Jírová
Mám je ráda, poslouchám je celý život.
LENKA VORÁŘOVÁ
Také jsem byla dvakrát na jejich koncertě, z toho jednou pod otevřeným nebem... Jinak jsme chodili často do městského divadla v Brně, kde Petr Ulrych komponoval hudbu a Hanka zpívala, např. nezapomenutelný byl jejich muzikál Koločava...
Zuzana Pivcová
Sourozence Ulrychovy mám ráda celé roky a vážím si jich. Na živém koncertě jsem je však viděla pouze dvakrát.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...