Zase jako na houpačce:
oteplení, pak ochlazení

Zase jako na houpačce:
oteplení, pak ochlazení

14. 2. 2015

Příští týden se oteplí, rtuť teploměru se může přes den vyšplhat až na devět stupňů Celsia. Poté začnou teploty klesat. Začátek března bude nejchladnější a zároveň bohatý na srážky. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu. 

„První týden období (16. až 22. února) bude nadprůměrný, zejména jeho závěr. Jako nejchladnější se jeví týden od 2. do 8. března, který by měl být podprůměrný ve srovnání s dlouhodobým průměrem,“ uvedli meteorologové. Nejvíc srážek spadne začátkem března, průměrný týdenní úhrn by měl dosáhnout deseti milimetrů. Další týden bude pršet naopak minimálně. 

Dlouhodobá průměrná teplota pro příští čtyři týdny je podle meteorologů 1,6 stupně Celsia. Nejteplejší bylo toto období v roce 1990 s průměrem 5,8 stupně. Naopak nejchladněji bylo v roce 1987, kdy průměr činil minus 4,3 stupně Celsia. 

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Naděžda Špásová
Bohužel musím souhlasit s tím, že počasí si s námi hraje jako kočka s myší. Pamatuju už hodně, ale zimy z posledních let jsou čím dál tím divnější (omlouvám se za ten výraz, ale příhodnější slovo mě nenapadlo) a trochu se obávám, že lepší to nebude. Velký podíl na tom máme my sami. Devastujeme, vandalismus je na vzestupu, jsme necitliví k sobě i k přírodě, které už se to přestává líbit a myslím, že boj s ní určitě nevyhrajeme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.