Velká módní soutěž:
Moje vernisáž

Velká módní soutěž:
Moje vernisáž

28. 2. 2015

Jsem milovnice umění a výtvarného obzvlášť. A tak páteční odpoledne strávím velmi ráda na vernisáži, na kterou jsem dostala pozvánku. Setkání s obrazy, barvami, tvary a tvůrci je vždycky insipirující, povznášející a naplňující.

Jenže je v tom problém. Zatím asi nikdo nepřišel na to, v čem tkví podstata tohoto jevu. Myslím, že je záhadnější než stvoření světa, tání ledovců a pro mne i e=mc2 a jiné vymyšlenosti.

Ten jev však zná každá žena. Skříň praská ve švech a my nemáme co na sebe. Takže nakonec jsem si po dlouhém zkoušení několika šatů, sukní a svetrů, oblékla tohle.

K mé první fotografii podotýkám: mám černé kalhoty skinny. Nosím je ráda, mám dlouhé štíhlé nohy, tak proč je schovávat. Bílý, přízový, oversized svetr - chtěla jsem si dát bílou košili, kterou se nedá nikdy nic zkazit, ale byla by mi zima. Béžový krátký kožíšek jsem doplnila tygrovanou šálou a béžovým kloboučkem. Ten moje mladá kolegyně v  prácí komentovala slovy: "Vypadáš v něm jako Diane Keaton." Dmula jsme se pýchou do té doby, než dodala: "Jo ale ve filmu, kde jí Nicholson říká, že je to příšerná hučka." Ale já si za ním stojím. Pak už jenom černé pánské hodinky a na krk jsem si dala mnou vyrobený cínovaný šperk. Ještě jsem si nalakovala na rudo nehty a vyzkoušela teď tolik propagovanou červenou rtěnku. Nevím, jestli jsme to nepřehnala, ale jdu mezi umělce, tak to risknu.

Druhá fotka: takto budu korzovat mezi uměním a vychutnávat červené vínko.

A třetí snímek: Když příjdu znavená domů, natáhnu se doma na své oblíbené místo na gaučíku a manžel mi uvaří kávičku nebo spíš zázvorový čaj.

 

Hodnocení naší poroty

Táňa Havlíčková:
Helena to prostě umí. Umí se obléci tak, že na vernisáži nezanikne - její outfit v žádném případě není nudný, ale taky nebude vyčnívat tím, že by se přehnaně a extravagantně oblékla. Líbí se mi barevná kombinace přírodní kůže, hnědá s bílou a černou. I přesto, že je Helena velmi štíhlá a může si dovolit průsvit černého prádla, nezdá se mi to v tomto outfitu příliš vhodné… obzvlášť k hučce a kozačkám.. tam předpokládáme, že celé vyznění outfitu jde do zimní nálady. Šála se k outfitu velmi hodí a na doma pak odpočinek ve stylových balerínkách tomu celému večeru dodaly pohodovou náladu. Mimochodem ten film s Diane Keaton a Jackem Nicholsonem miluju. Takže už proto má u mě Helena 1- a to malé mínus je jen za to prosvítající prádlo.
Hodnotím známkou 1- 

Elen Zajíčková:
Paní Heleno, Vy jste mně fakt zaujala! Nejenom vkusem, ale i uvažováním. Co na sebe, když nám je kolik nám je, a patřilo by se být za důstojnou dámu? My se ale nejlépe cítíme v mladistvém oblečení. Jak zaujmout a neporušit pravidla? Nejlepší je začít tvořit, tak jako ve Vašem případě. Jste výborná předloha pro ty ženy, které "tvořit" umí. Šalamounsky jste to vyřešila! Je vidět, že láska k umění jako takovému se odráží i ve Vašem citu pro barvy, tvary a detaily. Propracovaný a nápaditý celek dobře dokresluje slavnostní, ale neformální atmosféru.
Hodnotím známkou 1

Scarlett Wilková:
Já jsem nadšena. Takto má vypadat žena, která má cit pro míru a odvahu zároveň. Jednoduchý až minimalistický styl umí skvěle doplnit něčím provokativním jako je šála, tygrované botičky nebo zmíněná hučka na hlavě. A právě v tom je kouzlo. Kdo toto dokáže, má zpravidla vyhráno a nemusí mít hromady oblečení, protože stačí tmavé kalhoty, světlý vršek a zajímavé doplňky, které se dají snadno měnit. Na Heleně se mi líbí všechno: vlasy, oblečení i ta výrazná rtěnka, která je sice módní, ale sluší málokomu. Myslím, že kdybych ji potkala na ulici v centru nějakého velkého evropského města, pomyslela bych si: To je dobře oblečená žena.
Hodnotím známkou 1

Redakce:
Moc pěkné, paní Heleno. Outfit je podle nás dokonalý. Ale to nám nepřísluší hodnotit, my oceňujeme průvodní text. Mohla jste nám o sobě prozradit více, jste zajímavý člověk. Proto ta dvojka.
Hodnotíme známkou 2


Průměrná známka prvních deseti hodnotících čtenářů je 1,55

Celková výsledná známka je 1,41

Na aktuální výsledky Velké módní soutěže se můžete podívat zde.

Modelky Velká módní soutěž
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Helena Fruhbauerová
Paní Tolarová, to jste mě potěšila. Vím, že číst to budou všichni, ale je to speciálně pro Vás. Fotil mě manžel a přiznávám, že to dělá nerad. A vím proč. Vždycky mu do toho mudruju: " Musím tam vypadat mladá, krásná, inteligentní..." No a jeho odpověď zní: "A nevíš, jak to mám udělat?" Z toho je patrno, že se doma nenudíme. Byla jsme si vědoma toho prosvítajícího svetru, asi by stačilo dát pod něj tričko, či cos.. na druhé fotce jsem ho zakryla šálou, ale tu fotku s hučkou jsme dělali několikrát, já jsem si tam i měnila boty a ten kožíšek jsme si víc přitahovala k tělu. No a pak... jak jsme chtěla vypadat mladá, krásná a inteligentní - jsem vybrala "onu" fotku s prosvítajícím prádlem. Beru to s humorem. Alespoň je o čem mudrovat. Tak hezký večer.
Alena Tollarová
Paní Heleno, minuly jsme se o pár minut. Já už od včerejška myslím na přidání ještě jednoho mého komentáře. Je škoda, že na hodnocení tak abychom se dostaly mezi prvních deset, máme strašně málo času. Já jsem se k Vašim fotkám ještě několikrát později vrátila a dodatečně musím říct, že jsem se asi trochu unáhlila. Ne že by se mi to prosvítající prádlo začalo přímo líbit, ale přestalo mi tolik vadit. Zřejmě jste věděla, proč jste ho zvolila. Bohužel už je pozdě, ale chci, abyste věděla, že dnes bych dala 1-.
Helena Fruhbauerová
Vážené dámy, všem děkuji za hodnocení. Přihlásila jsme se proto, že mne mrzelo, že tak prima soutěž má tak málo hravých žen. PS: na internetu jsme opravdu nebyla. Byla jsme v nemocnici. A "prozatimní" vítězství je tak trochu hořkosladké. Mám totiž ráda lidi vlídné a laskavé. Kritiku unesu, jen si myslím, že už jsme velké holky. Díky, Helena.
Eva Mužíková
Někdo je z jiného světa, jiný je v tomto našem světě velice krátkou dobu a já žasnu, jak už se dokáže prosazovat....Trochu skromnosti by neškodilo....
Marie Magdalena Klosová
No tak,dámy,nebuďte tak přísné.Třeba se tady paní Helena ještě nestihla podívat.Taky nemám pořád zapnutý internet. A propos zatím ji nikdo na první místo neposlal.
Alena Várošová
Zdravím vás,očekávala jsem,že paní Helena poděkuje,tak to bývá mezi slušnými lidmi zvykem a chtěla jsem taky napsat komentář o slušnosti,ale myšlenky a rychlost paní Julie byly rychlejšíj.I ikdyž mne paní Julie dala za 4 a měla jsem tam 4 jak naseto, tak jsem taky čtenářkám i porotě poděkovalai za tu kritiku.No jo,někdo je z jiného světa.....
Júlia Vonásková
Dobrý večer přeju,už jsem zase tady a koukám na novou modelku.....nevím co napsat,abych někoho neurazila,pokud p. Helena je bohémka,tak by měla mít určitý vkus,spodní prádlo tělové barvy,rtěnka! to bych nechala pro mladé,to nekomentuju,ale co mě nejvíc zarazilo,děvčata,že když jste ji poslali na 1 místo,je slušnost poděkovat,a tady nic nevidím,asi jí za to nestojíte,škoda....je to jenom o slušnosti Julia
Blanka Hlobilová
Dávám 1. Slušivé, elegantní , nadčasové. Možná bych zvolila bílou nebo tělovou podprdu! Jinak to nemá chybu.
Marie Magdalena Klosová
Dodatek: Měla jsem za to,že své známkování můžeme,dokonce máme ,i okomentovat.A je to navíc zábavné.
Marie Magdalena Klosová
Vkusně oděná" tak akorát "odvazová dáma.Hodnotím,aniž bych si četla porotu a předchozí,nechci se nechat ovlivnit. "Hučka",šála,Šperk/s velkýmŠ/ - perfektní.Je to "svúj k svému",ladí ke stylu,barvě i střihu vlasů,kalhoty odhalují skvělé dlouhé nohy,kozačky to podtrhnou.Co dodat?Jste kočka!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...