Danila

Danila

10. 3. 2015

Když jsme se s manželem brali, dostali jsme svatebním darem mimo jiné také štěně německého boxera. Přáli jsme si ho a byli jsme jím nadšeni. Byl to pes a dostal jméno Danila. Rozhodli jsme se ho i podle knihy, kterou jsme si koupili, vycvičit. Děti jsme ještě neměli, tak jsme měli dost času na výcvik. Danila byl chytrý pes, ale jako všichni boxeři velmi umíněný, a když se pro něco rozhodl, těžko ustupoval. Přesvědčit ho, aby změnil názor, dalo někdy dost práce, zvlášť, když ho to "bavilo".

Jednou jsem se rozhodla, to už byl velký a zdál se nám dost vycvičený, že ho vezmu na procházku do města. Byl hezký letní den, byla jsem mladá, tak jsem se i "vyparádila" do bílých letních šatů a bílého lehkého kloboučku. Vyšli jsme spolu ven, všechno šlo hladce, tak jsem milého Danilu pustila z vodítka, ať se proběhne. To nebyl ale dobrý nápad ani vhodná chvíle, šli jsme právě kolem Zámeckého rybníka, a protože Danila byl na vodu zvyklý, neváhal ani vteřinu a do rybníka hupnul. Věděla jsem, že je zle.

Marně jsem ho od sebe odháněla, ať se ke mně nepřibližuje. Vylezl z vody a po svém způsobu se oklepal. Bohužel, těsně u mne a dovedete si představit, jak můj bílý úbor po spršce rybniční vody vypadal. Z plánované procházky nebylo nic a já se opatrně plížila zpět domů, aby mě mokrou a špinavou sousedé neviděli. Danila byl ale se sebou velmi spokojen.

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5 b. / 3 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Libor Farský
Také jsme cvičili boxera jménem Dingo. Jenže, díky jeho povaze, z něj nikdy nebyl pes hlídací, ale "pes vítací"
Lidmila Nejedlá
Jo, to pejskové umí. Já zase chodím do práce samý chlup. Naše fena celoročně líná.
Hana Rypáčková
Když jsme ještě neměli žádného psa, kolegyně mi říkala :"To je psí kabát".Moc jsem to nechápala, až když jsme měli prvního pejska,taky pudlíka-vysoko vyskakují...Asi už mám na výjimky psí oblečení..Zrovna jsme se potkali s hárající boxerkou.Rvala jsem z ní Vendu a na šel na šňůru.
Jitka Chodorová
Když jsem viděla vašeho pejska,srdíčko mě zaplesalo,protože pod okny mám fenku Ladynu,je to taky německý boxer,je to už třetí fenka v naší rodině,a ještě jsme měli dva kluky,jeden mi rozkousal podpatek u páradních bot,první fenka Ira mi roztrhala prádlo na šňůře,no,každý ten pejsek nějakou lumpárníčku vykonal,ale zlobit se člověk na ně nemůže,souhlasím se Zuzkou,musí se s tím počítat,jinak nemá cenu zvířátka chovat.
Zuzana Pivcová
Když jsem v mládí jezdila na víkend domů do Týna a tam jsme měly fenku Lesanu (viz Můj příběh, Lesánek byl fenka...), ona mě vždycky tak neskonale vítala, že mi umazala kalhoty nebo kabát, ale hlavně zničila veškeré punčocháče ke krátké sukni. Nepomohlo krýt se taškou a opakovat Neskákej! Takže pak už jsem se svlékala před vraty, a to i v zimě. Bylo to jistější. Ale nedokázala jsem se na ni zlobit, právě tak jako na kočky za jejich drápky. Člověk už s možností nějaké destrukce musí počítat, když si zvíře vezme. Kdo ne, ať jde raději od zvířátek dál.
Alena Várošová
To si dovedu paní Zdenko živě představti Vy v kloboučku a batikované šaty od Danily přímo světová značka,,člověk chvilku brblá,ale stejně na psa nedá dopustit. Je to nejmilejší a nejvěrnější přítel člověka,vím to ze zkušenosti..

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.