Jarní fotopříběh: Konkurz 
do soutěže AZ- kvíz v Brně

Jarní fotopříběh: Konkurz
do soutěže AZ- kvíz v Brně

28. 5. 2015

Na jaře se prodlužuje denní světlo a většina z nás dobíjí sluneční energii. Plný elánu jsem se přihlásil mailem do televizního pořadu AZ-kvíz v brněnském studiu. Výhry jsou tam sice mizivé, ale soutěže jsem se chtěl zúčastnit jen pro zábavu, protože je zajímavá. Navíc procvičovat si znalosti považuji za boj s Alzheimerem. Brzy mi přišla odpověď, že budu pozván ke konkurzu, až přijde čas - přibližně po roce.

Vědomostní soutěže jako koníček
 
Většinou na jaře jsem býval úspěšný v televizních vědomostních soutěžích, tak jsem si řekl, zkusím to, jestli z konkurzu postoupím. Jak se říká, když se člověku daří, tak si věří. Celkově jsem vyhrál za 20 let v televizních soutěžích dost přes půl miliónu korun, ale milionářem jsem se nestal - stejně jako napsala hezký článek paní Jírová tady na i60-ce. Soutěžil jsem tehdy u stejného moderátora MUDr. Šmuclera na jaře 2008.

Pochopitelně všem soutěžícím stát výhry zdaňuje, abychom nezbohatli. Také sečtělý pan František se tady zmínil o úspěších ve více soutěžích. Úmyslně jsem nepsal o výhrách v tematické soutěži "Největší trefa" na i60-ce, protože největší výhrou je pro mne spokojená rodina, zdravé děti se zaměstnáním a nyní i vnoučata.

Konkurz 1. dubna 2015 - Apríl

Fotografie jsou jen zachycením krátkého okamžiku našeho života, a tak více fotografií by mohlo vytvořit ucelený příběh doplněný krátkým popisem. (Na fotografování jsem si vzal jen malý lehký kompaktní fotoaparát, který ale dělá méně kvalitní reportážní snímky.)

Sled snímků - scénář seriálu - Sedmnáct zastavení jara

1. Jaro ještě soupeřilo se zimou - zasněžená poupata u našeho domu 

2. Expres Regiojet nevyužil maxima 160 km/h a jel jen 80 km/h do Brna

3. Brněnské náměstí Svobody s moderním atypickým orlojem - čas běží

4. Studio České televize sídlí nyní v centru Brna, ale bude se brzy stěhovat

5. V Jezuitské ulici, kde sídlí i Česká televize je také kostel sv.Jakuba

6. Okouzlil mne interiér a atmosféra klidu druhého chrámu - detail stropu

7. Nevzhledné zelené šipky směřují bloudící účastníky konkurzu na místo

8. V zasedací místnosti zasedneme ke konkurzu a budeme zkoušeni :-)

9. K testům zasedlo přibližně padesát lidí z celé republiky

10. Třetina lidí nesplnila vědomostní test a odjíždí domů  - i na Slovensko.

11. Kdo splnil jde na pohovor a domlouvá si termín natáčení.

12. Vracím domů a fotografuji malé dítě u zeměkoule, která se točí - video

13. Maminka dítě vysadila nahoru,aby mohlo objevovat svět. Nebojí se o ně

14. Jarní slunce už rozpustilo sníh na poupatech, která jsem fotil ráno

15. V okolí domu rád fotografuji faunu i flóru. Nádherné tvary holubích křídel

16. Za chladného rána si hodná kolie nechá na zádech kočku, která hřeje

17. Nápis na tričku  : Nejsem starej - jsem jen recyklovanej teenager.

Díky i60.cz jsem objevil některé nové hry na procvičování mozkových závitů slovní fotbal na www.geewa.com nebo slovní zásoby z angličtiny i češtiny On Words.

Je mnoho vědomostních soutěží, kde si člověk procvičí nejen vědomosti nepotřebné, ale i zajímavá historická data. Na webových stránkách české televize si můžete zdarma cvičně zahrát i AZ-kvíz, který jsem také využíval pro přípravu na konkurz a soutěž v televizi. Zahrajte si klikem zde.

Můj jarní fotopříběh ze dne konkurzu do AZ-kvízu sice skončil, ale na natáčení pojedu až začátkem června letošního roku. Propagaci i60.cz jsem už udělal, protože jsem napsal do dotazníku mezi zájmy fotografování, psaní blogů a článků na i60-ce. Ptali se mne co to je a odpověděl jsem, že je to prima server pro důchodce. Tak si to poznamenali a zeptají se mne na podrobnosti při natáčení. Však uvidíme.

Výhry jsou minimální, ale jedu tam hlavně pro zábavu a procvičení vědomostí. V Brně mám pár výborných přátel, tak je po čase navštívím. V soutěži mohu vypadout, ale to patří ke hře. Jak říkají zkušení - závisí na otázkách a soupeřích, kteří se sejdou na místě.Tak mi držte pěsti, ať mám trochu štěstí. Nebo se přihlašte také!

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názvem Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Miroslav Štorch
Paní Křapová potěšil mne i váš příspěvek u článku paní Jírové, kde jste se zmínila o výhře v pořadu Milionář u pana Vladimíra Čecha. Na televizní stanici Telka ty pořady s ním pravidelně reprízují kolem 16:30 a večer od 19 hodin reprízují staré díly pořadu Riskuj s Janem Rosákem. Tam jsem kdysi dávno vyhrál také pár desítek tisíc a prémie. Psychicky nejnáročnější byl pořad "Nejslabší máte padáka" s herečkou Zuzanou Slavíkovou, kde jsem vyhrál daleko víc :-) Je tady určitě více lidí, kteří v televizi také soutěžili, ale zatím se o tom nezmínili.
Dana Kolářová
Zajímavý námět na jarní fotopříběh i informace. Přeji hodně štěstí v soutěži.
Zdenka Jírová
ráda a často. Někdy "boduji", jindy ne. No nemohu přece vědět všechno. Váš typ na trénig na netu jsem hned použila. Vadí mi tam ale , že se trvá i na správném pravopisu v cizích výrazech, anglicky ani latinsky psát neumím a výslovnost se nepočítá, o to je to v TV lehčí, tak se to nemusí psát. Jinak Vám fandím, rozbijte je tam. Také mě ta soutěž lákala, ale pro mne je to moc daleko.
Eva Balúchová
Zkusila jsem si cvičně AZ-kvíz.Nebylo to tak zlý,ale určitě by jste vyhrál.Takového soupeře vám přeji i v soutěži a hlavně nám dejte vědět kdy se máme dívat.Budem držet palce.
Soňa Prachfeldová
Držím palce pane Mirku, jistě zabodujete. Jste soutěživý typ a těm to jde samo, zejména když znají. Já bych pohořela. Moc hezké fotky !
Hana Rypáčková
Je to vtipné a bezva koníček.Přeji úspěch při červnovém natáčení a fandím.Ať zvítězí íčkař!
Jana Šenbergerová
Prosím, prosím, vy dva nejmenovaní, už toho nechejte. Když se nemusíte, tak se sobě vyhýbejte. Ignorujte se, než vás začnou ignorovat jiní, a to bez ohledu na to, jestli má pravdu jeden nebo druhý, nebo naopak. :-)
Miroslav Štorch
Zadání soutěže znělo ." Fotit lze první jarní květy, kvetoucí stromy či první letošní mláďata, zachytit svým fotoaparátem můžete však cokoli dalšího, co se bude vázat k tématu "jaro", Všechny mé snímky jsou nafotografované na jaře a příběh se týká zejména jednoho dne na jaře, kdy byl konkurz. Některé bohaté soutěžní "jarní" fotopříběhy mají krásně nafocené typicky letní květiny, které patří do letní soutěže. Pobavilo mne, že můj článek kriticky hodnotí někdo, kdo nezná zadání. Slušní lidé mi píší maily a vzkazy, abych ignoroval. mají pravdu - je to plýtvání energií, když někdo píše o pochodu v parlamentu do rubriky sportu a anorexii zařadí do chatu politiky. Řadě lidí to tady vadí a napsali to i do rubriky - Líbí-nelíbí, ale ostatní mlčí. Tak budu mlčet také. Chcete, aby lidé byli dokonalí ? Chcete nemožné. - římský císař a filozof na trůnu Marcus Aurelius Antoninis - známý stoik :-)
VANDA Blaškovič
Lidmilo, nahrálas mi , musím se přidat...:)) Jsem potěšena, že se zde skutečně poprvé nevyskytují invektivy proti "oné dámě". Hurá! To jsem si oddechla..Pochopila jsem, že některý učitel to nemá v životě jednoduché. Je to vskutku velkorysé, když kriticky sám přizná své postižení. Jakoby někdo udělal přísně ty ty ty ! Nyní jsem trochu na rozpacích u zařazení tohoto článku do JARNÍ fotosoutěže... 2 snímky jara, ano, ale to je v porovnání s ostatními nádhernými články a fotografiemi soutěžícími trošku málo. Spíš se mi zdá, že autor nás chtěl seznámit se svým záměrem zúčastnit se soutěže a popletl rubriku. Zlomte vaz!
Lidmila Nejedlá
Upřímně Vám píši, pane Štorchu, že se vždy trochu leknu, když vidím Váš příspěvek, protože čekám, že to budou nějaké invektivy proti "oné dámě" a pod. Dnes jste mne velmi potěšil svým článkem, díky za kontakty na hry a kvízy. Vaše fotografie křídel je nádherná, zachytil jste jasně pohyb. A pejsek s kočičkou...nemám slov. Udělala bych jim někde pelíšek. Tak ať jste úspěšný v soutěži, držím Vám palce.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...