Zdraví začíná v hlavě

Zdraví začíná v hlavě

14. 4. 2015

Naše doba je náročná na duševní zdraví. Stres nás provází dnes a denně a my neumíme poznat, který stres nám svědčí a který je vstupenkou do pekla depresí. Ovšem nezpůsobuje jen duševní nemoci, ale zpočátku hlavně tělesné. Zničíte si postupně žaludek, žlučník, slinivku, játra, ledviny. Svoje šrámy utrží plíce, srdce, cévy a najednou je z těla schránka všech možných nemocí a nastává kolotoč po nemocnici. Pokud už jste skončili v nemocnici, tak doufejte, že doktor za něco stojí a pozná, kdy je to opravdu nemocný orgán, nebo neurovegetativní problém. Pokud je lékař blbec, najde třeba v žlučníku neexistující kameny a doporučí operaci. Vy pochopitelně půjdete, protože žlučníková kolika je docela bolestivý proces. Po operaci zjistíte, že tam žádné kameny nebyly a vy máte úplně stejné bolesti jako dříve. To je názorný příklad, kdy doktor nepoznal neurovegetatvní potíž a nechal vám uříznout žlučník naprosto zbytečně.

Nic na tom není přehnaného, protože právě mně se tohle stalo. Kdyby mne hned poslal k psychiatrovi, nemusela jsem přijít o žlučník, pravděpodobně bych se vyhnula depresím, protože neurovegetativní potíže jsou jejich předvoj. Za určitou dobu jsem posbírala docela dost těchto příběhů od různých lidí postižených nějakou psychickou poruchou. Takhle můžete přijít o kus žaludku, o ledvinu a další orgány, které dříve byly vaše. 

Většina nemocí je o vás, vašem postoji k životu a leností s ním něco dělat. Je pohodlnější zobnout pilulku a potlačit problémy. Ano, potlačit, protože o vyléčení nemůže být ani řeči. Tak si hýčkáte problémy, plníte kapsy lékařům, pojišťovnám, lékárnám a výrobcům léků. Je to docela bezva obchod pro všechny účastníky, tedy kromě vás.

Matka příroda se vybavila na naše nemoci naprosto perfektně, jen to chce od vás čas a trpělivost. Bylinky ani léčba stravou nezaberou hned a i tady je lepší prevence, než počkat na bolest a potom se starat, co s ní.
Nejlepší co můžete pro svoje tělo udělat, je jarní detox. Už Ježíš nám nabídl, jak na jarní očistu a proč se má držet jarní půst. Jeho 40 dní na poušti mělo smysl biblický, ale nám to ukazuje, že s jarem bychom měli zahájit 40-denní půst. Neznamená to, že budeme držet hladovku, ale jíst jen to, co náš organismus vyčistí a připraví na léto. Vyhněte se masu, ráno jsou nejlepší vločky s ovocem, lehký oběd, k večeru zeleninové saláty nebo čerstvé šťávy. S pitím to nepřehánějte, protože zavodnění organismu je škodlivé. Jako o všem tak i v pití vody platí všeho přiměřeně. Naprosto stačí příjem kolem 2 litrů denně a počítejte do toho všechny tekutiny včetně polévek, čajů, káv a podobně.

Chcete detoxikovat, tak kopřivou - úžasná bylina, co nám vyčistí organismus a k detoxikaci těla patří. Najdete ji skoro všude a nejlepší jsou mladé listy. Tento čaj je třeba pít týden 3x denně. Pak týden pauza a zase týden pití. 

Máte problém s plícemi - divizna nebo plicník lékařské vám pomohou.

Máte problém se žaludkem - zvolila bych zeměžluč a mátu.

Máte problém s ledvinami - zlatobýl, jalovec a petržel vyčistí zanesené ledviny

Máte problém se slinivkou břišní – máta, třezalka a květ jetele lučního. 

BRAMBORA A ČERVENÁ ŘEPA - DAR OD PŘÍRODY

Kyselý organismus je základ pro  všechny nemoci   

Udělejte tělu dobře - bramborová šťáva je vynikající protizánětlivý nápoj. Uleví od bolestí kloubů a zad. Bramborová štáva zvýší krevní oběh a to je dobré na vaše žíly. Protože brambora je zásaditá, tak zabraňuje nemocem srdce, pomáhá předcházet rakovině. Bramborová šťáva je vynikající na ekzémy a akné. Bramborová šťáva je plná vitamínů A, C, B a dále obsahuje fosfor, vápník, železo, draslík, zeaxantin, vlákniny, a bílkoviny.
Brambora odplavuje z těla kyselinu močovou, snižuje hladinu cholesterolu a pomáhá játrů k regeneraci. Je vhodná k léčení slinivky, ledvin, žaludku, léčí vysoký tlak a pomáhá diabetikům. Bramborová šťáva je vhodná jako podpůrný prostředek k léčbě nádorů a rakoviny.

Na závěr brambory něco pro baculky a baculáky           

Bramborová šťáva Vám pomáhá při hubnutí - vypijte jeden šálek bramborové šťávy ráno, ještě před snídaní a potom večer 2-3 hodiny před tím, než půjdete spát. Bramborová štáva sama o sobě nemá skoro žádnou chuť a tak ji můžete namíchat s jinými šťávami, například ideální je mrkvová. 

Červená řepa

Šťávu z červené řepy raději mícháme s mrkvovou šťávou a vodou. Jinak by byla moc silná. Denně vypitá půllitrová dávka takového koktejlu by měla dobře působit proti krevním chorobám, rakovině, odvádí zplodiny metabolismu, takže působí také proti dně, revmatismu a roztroušené skleróze, pomáhá vyplavovat těžké kovy. Barviva řepy zvyšují pevnost krevních kapilár, snižují tlak krve a uvolňují cévní sraženiny. Pravidelná konzumace řepy nebo její šťávy proto chrání před aterosklerózou, mozkovými příhodami, hypertenzí a chorobami cévního systému. Řepa kromě toho stimuluje činnost jater, žlučníku, žaludku a střev.

Zkuste:

Šťávu z jedné menší řepy smíchejte v mixéru s polovinou svazku petrželky, třemi listy hlávkového salátu, třemi malými mrkvemi a stroužkem česneku. Pijte jednu sklenici denně. Pozor, samotná neředěná řepná šťáva může být příliš silná, a tak ji raději míchejte s vodou.

Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Stále více lidí se vrací k bylinám.Myslím,že na tom něco je,protože chemie je až přespříliš.V lécích ,v jídle a všude samá chemie.Mám překyselený žaludek.je to moc nepříjemné.Našli mi i cukr,ne moc, ale je to tam,řekla doktorka a kyselinu močovou.Také zkusím tu bramborovou šťávu.Díky za rady
Hana Práglová
zajímavý příspěvek.Zuzko,o léku Pradaxa slyším prvně.Každý můj známý,který potřebuje léky na zředění krve užívá warfarin.Díky za upozornění.Budu se na to muset poptat.
Zuzana Pivcová
Květo, když už Tě lékař nutí do ředění krve, nechtěj Warfarin, byl dávno nahrazen lékem Pradaxa, který je zcela bez vedlejších účinků a hlavně se nemusí neustále kontrolovat a nastavovat jeho dávkování.
Květoslava HOUDKOVÁ
"Na srdce jsou Poděbrady" - slogan je známý. Mám zdravotní problém - Kardiologie mi doporučila - a už jsem využívala 100 tbl. Warfarinu. Krev mi to sice postupně ředí, ale žádnou pomoc s problémem nepociťuji - možná, že tu "chemii" užívám zbytečně ? Využiji tedy práva volby lékaře a sjednám si termín pro odbornou konzultaci v Lázních Poděbrady. Jsou to pro mne - z bydliště - cca 2 hod. cesty - tak to za den zvládnu.("Kovář" snad umí víc než "kováříček" a o své zdraví se musím starat - ne jen čekat).
Soňa Prachfeldová
Paní Mileno, moudrý, pěkný článek, člověk si nastřádá vše, čím si ubližuje, anebo nechá si ubližovat a každý orgán těla reaguje po svém. Také už jsme ve věku, kdy o tom více přemýšlíme, díky tomu, co nás potkalo, mládí o tom nepřemýšlí, tak, jako kdysi my, ale lepší pozdě, než nikdy. Také velmi věřím v sílu přirody, bylinek a důležité je a to velmi , jaký vztah máme ke všemu živému . A bramborovou šťávu zkusím - díky !
VANDA Blaškovič
Mileno, a víš co se mi líbí? Že píšeš o tom, co sama praktikuješ a nemáš to někde opsané z internetu. Mne napadlo napsat o rajčatech, zázvoru, garanátových jablíčkách, olivách…ale to až budu u moře a budu moci fotit vlastní vypěstované ekologické dobrůtky. Už se na to těším. Nutno podotknout, že za zdraví je zodpovědný každý za sebe. Není třeba vždy obviňovat lékaře. Jestliže má dáma např. 10 až 20 kg nadváhy, musí počítat s tím, že bude mít zákonitě zdravotní potíže. Je třeba dodržovat zdravý životní styl o kterém píšeš, včetně pohybu. Dá to fušku...:) Ale každý má jinou představu o aktivním „stáří“. Pro někoho jsou procházky nejpřijatelnější pohyb…nic proti procházkám…. každý má trochu jiné fyzické a psychické možnosti. Důležitý je jistě optimismus, dobrá vůle, zahrádka a samozřejmě láska k bližnímu. Přeji hodně zdravíčka!
Zuzana Pivcová
Také zcela souhlasím s tím, že naše podvědomí je základem našeho zdraví či nezdraví. V posledních letech jsem si myslela, že jsem hodně odolná a mnoho vydržím. Když jsem měla v práci neutuchající stres v archivní badatelně a v důsledku toho před 2 roky dostala pásový opar, pochopila jsem, že takhle ne. Přešla jsem na klidnější, byť méně placené archivní místo. Právě jako mi příroda pomohla překvapivě rychle a dobře od pásového oparu, věřím jí i v jiných záležitostech. A jarní detox je naprosto báječný. Věřím, že i řada dalších dá na Tvé dobré rady.
Jana Šenbergerová
Souhlasím s tebou, Mileno. Přes myšlenky a činy není daleko k důsledkům, nebo také co zaseješ, sklidíš. Lidé týrají svá těla negativními myšlenkami a pak se diví, že je stíhá nemoc za nemocí, tedy zas jen negace. Lékaři sice urputně léčí, ale málo uzdravují; to dokáže jen příroda, dáme-li jí příležitost. A jaro je báječnou příležitostí udělat něco pro svá těla, která pilně plníme různými "plnidly", místo abychom jim odlehčili. Tvůj článek je hezkým jarním pozdravem.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.