Jarní fotopříběh: Květinový
ráj v Holandsku

Jarní fotopříběh: Květinový
ráj v Holandsku

26. 4. 2015

Mezi Haagem a Amsterdamem se nachází městečko Keukenhof - a v něm největší květinový park v Evropě. Jeho brány se otevírají 20.3. a po dobu dvou měsíců se tento lesopark stává rájem pro všechny milovníky květin a krásy. A nenechá chladným ani toho, komu slovo "kytka" nic neříká.

Je to místo o rozloze 32 hektarů, kde během jara vykvete 7 milionů tulipánů, narcisů a hyacintů. Cibuloviny se sázejí postupně ve 3 vrstvách podle období rozkvétání a díky tomu je park v květu více než 2 měsíce. O celou tu nadpozemskou krásu se stará 27 zahradníků.

Tento jarní ráj jsem navštívila během posledních let několikrát. Jednou s kamarádkou, pak s přítelem a tentokrát jsem vzala maminku. Předčasný dárek k narozeninám, které má začátkem května. A protože je maminka starší dáma (84 let) v ne zcela dobré fyzické kondici, objednala jsem pro ni invalidní vozík, který v parku zapůjčují.

Po příjezdu do Keukenhofu (autobus jede z letiště přímo před hlavní bránu) jsem zakoupila vstupenky, vyzvedla vozík, maminka nasedla a vyrazily jsme. U turniketů jsem podala vstupenky... paní zavrtěla hlavou se slovy "invalidé a jejich doprovod mají vstup zdarma". Pokrčila jsem rameny s tím, že už je pozdě a lístky jsou zakoupeny. Mile mi sdělila, že není problém vstupenky vrátit... a skutečně nebyl.

A potom už jsme jenom jezdily, kochaly se, dýchaly tu nádhernou vůni, kterou je celý park prosycen, fotily, zíraly, obdivovaly a užívaly si to. Je zde asi 15 kilometrů chodníků - nedá se to stihnou projít za den - a také interiérové květinové výstavy (lilie, orchideje).

Celá ta nádhera se nedá ani slovy popsat ani nafotit. Tak alespoň malou část se pokouším tímto předat.

 

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názevm Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.
Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Soňa Prachfeldová
Je to nádhera a milý krásný dárek pro maminku.
Soňa Prachfeldová
Je to nádhera a milý krásný dárek pro maminku.
Jaroslava Handlová
Je tam k vidění tolik krásy, že nádherná vzpomínka zůstane po celý život. Navíc, paní Renato, oceňuji srdce na pravém místě - a Vaše maminka má krásnou dceru po všech stránkách.
Elen Zajíčková
Renátko, jsi nejenom super holka a skvělá máma i dcera. To o tobě my, tvé kolegyně ale víme. Maminka je jistě moc hrdá a šťastná. Má být proč. Přeji vám hodně zdraví a dalších krásných společných chvil. ¨ Já děkuji za zprostředkování té nádhery. Dýchla na mě nejenom úžasná atmosféra, ale i podmanivá vůně a krása. Dík!
Dana Kolářová
Děkuji za barevnou podívanou a blahopřeji Vám i mamince!
Jitka Chodorová
Opravdu nádhera,tolik krásy,a vy,Renato máte navíc srdíčko na správném místě,když jste umožnila své mamince takové pokoukáníčko na vlastní oči.Díky.
Hana Rypáčková
To muselo být vůní...Takový dárek bych si dala říci....Těch patnáct bych snad dala-po rovině,ale kdyby mě chtěl někdo vozit, nebránila bych se.
Zuzana Pivcová
To se Vám hodně povedlo, myslím s tím dárkem. Ale samozřejmě i fotografie a celý příspěvek.
Olga Štolbová
Opravdu ráj, jak napsala Růženka, díky za tuhle krásnou procházku, až oči přecházely. *****
Jana Šenbergerová
Krásný dárek, nejen pro maminku. Dík!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...