Lituji

Lituji

27. 5. 2015

Lituji květy,
které povadly,
lituji pravdu
mezi chapadly,
že místo vlání
vichr zaútočí
a milování
řeku nepřekročí.

Lituji slunce,
že se schovalo,
lituji všeho,
co se nestalo,
že budu sama
možná ještě více,
že neuhodneš
ani do třetice.

Lituji snění,
co se nenosí,
lituji, že mě
láska neprosí,
že budu čekat,
jak jen umí žena,
krepová růže
z pouti donesená.



Moje poezie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Libánský
Větší cenu než vzácné věci mají vzácné chvíle. Nelitujte věcí. Důvodem k lítosti je pomíjivost krásných chvil. V Tvé básni to Zuzano je. V každé Tvé básni je kus moudrosti.
Jarmila Peerová
Jak rada bych nekdy rekla to slovo " lituji ",kdyby byla nadeje,ze se vratim v case....Tva basen me Zuzko dojala,dalsi z Tvych krasnych a tak lidskych basni,,,,diky Ti za ni...
Marie Magdalena Klosová
Já jsem se nějak odnaučila říkat slovo "lituji".Mnohokrát jsem se přistihla při tom,že vlastně nelituji ničeho.Nic bych nechtěla vracet,mělo to tak být,nechtěla bych žít jiný život s jinými peripetiemi.Vlastně jsem šťastný člověk.Tím neříkám,že všechny"pasáže"mého života byly pro mě šťastné.Zuzka svou básní otevřela možnosti k zamyšlení A to dobrá poezie umí !!! Díky mm
Soňa Prachfeldová
Také někdy lituji svého chování k někomu, přiznám si to a opět občas přeženu. Opět nádherně popsané vnitřní pocity !
Jaroslava Handlová
Někdy mohu mít důvod k lítosti nad něčím, co jsem měla udělat a neudělala vůbec, nebo "něco" jsem nevyjádřila úplně správně. Zuzko, Ty umíš dát lítost do tak obratných veršů! Byla by škoda, kdyby zde nebyly publikovány. To bych pak litovala, že mně něco opravdu schází.
Zuzana Pivcová
To já se občas nezdráhám litovat, ne sebe, ale svého jednání, chování k někomu. Sice to už nejde vrátit zpět, ale věřím, že už samotné přiznání si vlastní viny v sobě nese zárodek odpuštění a nástup nové cesty. A zde šlo víc o pojetí "mrzí mě, škoda...".
VANDA Blaškovič
Zuzano, slovo lituji nemám ráda. Snažím se chovat tak, abych ho nemusela používat. Ale je pravda, že právě v tomto okamžiku lituji, že lidé nečtou básně jako dřív a že není více žen se srdcem básníka, jako jsi Ty.
Olga Štolbová
Také lituji některých věcí, které se staly a mnohokrát už jsem litovala věcí, které se nestaly. Ale možná, je správné, tak jak to je. Žijme přítomností, jinak to ani nejde. Zuzko, takhle krásně polemizovat s osudem dovedeš jen Ty. A je to moc krásné, díky...**********
Alena Tollarová
Nádherné verše. Mám v srdci pár věcí, kterých nepřestanu litovat co živa budu ...
Jana Šenbergerová
Zuzko, ty umíš tak krásně litovat. Já nelituji ničeho, co už je pryč, kromě iluzí, které jsem měla o "světlých zítřcích".

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.