Foto

Domácí spoření

8. 6. 2015

Milí přátelé, podívejte se na možnost "Domácí spoření". Nepotřebujete žádnou spořitelnu, pouze vlastní pevnou vůli!

Vyzkoušejte, rozepište si: každý týden o 5,- Kč více! Rok má 52 týdnů a lze si uspořit cca Kč 7000. Příjemné, že?

Příklad:
1. týden  vklad:  Kč 5,-           uspořeno: Kč 5,-
2. týden             Kč 10,-                           Kč 15,-
3. týden             Kč 15,-                           Kč 30,-
a pokračujte...

Postupně se tedy vklad zvyšuje. Zjistila jsem, že ve 2. pololetí by mne to už zatěžovalo. Proto spořím každé pololetí od začátku.

Sečtením obou pololetí je uspořeno méně, ale mně to stačí a navíc trénuji pevnou vůli.

Na vysvětlenou: není to můj vlastní nápad, ale rada od kamarádky mé dcery!

peníze spoření
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Zdravím, pane Petře a děkuji za příspěvek k mému tipu na Domácí spoření i Váš návod na spořící trubku. Obojí je bez rizika, jen je nutná vlastní pevná vůle. A už se mohu "pochlubit": 1.pol.2015 = koupila jsem si mobil. 2.pol.2015 - vrátila jsem zeťovi částku, kterou mi "dopřipůjčil" na novou TV. Tabulku pro obě pololetí 2016 už mám také připravenou = každou neděli o Kč 5,- více. Ušetřím si např. na "Setkání i60", různé výlety atd. Přeji naplňování i Vašeho lavoru.
Naďa Bakšová
Dnes jsem teprve objevila tento dobrý nápad a hned 5,-Kč putovalo do kasičky, tak snad bude pevná vůle na šetření..
Zdenka Jírová
Moc dobrý inspirativní nápad.
Květoslava HOUDKOVÁ
Milá Soňo - snad mne něco "trklo", abych ten sdělený mi nápad o spoření pustila přes "i60" dále - vidím, že se to chytá. Zkusit se přeci může! - však nehrozí žádné nebezpečí, než to, že event. "zklame" pevná vůle - ale to už jak koho. Sdělím to ještě do dalších senior-portálů - kde jsem registrovaná - ať si to "přeberou".
Soňa Prachfeldová
Jejda Květo, to je dobré, asi také začnu a uvidím , co do vánoc na dárečky to hodí. Asi občas zapomenu. Dnes na Radě seniorů mi kolegyňka říkala, že večer sedá a napíše , co za celý den udělala a že je toho pak dost a vlastně dobrý trénink.
Květoslava HOUDKOVÁ
Ahoj Zuzko - škoda, že se občas neozveš přímo na můj mail - někdy by bylo osobnější. Ale aspoň takto: Návod na spoření jsem získala někdy v únoru, začala jsem tedy Kč 5,- a teď jsem "prasátko" vysypala. Pojedu do Luhačovic, tak jsem si koupila mobil s foťákem - "prasátko" aspoň trochu přispělo. Po Luhač. = od července tedy začnu 2. pololetí - opět od 5,--
Zuzana Pivcová
Víš, Květo, žes mě inspirovala? Řekla jsem si, že si budu dávat stranou peníze za vídeňskou kávu se šlehačkou a kávu z automatu. Už se těším na ty "uspořené" sumy. To nemyslím ironicky. A protože ty peníze sama tak moc nepotřebuji, koupím za ně něco kočkám! :-))
Hana Rypáčková
Když byly děti malé, měli jsme vždy prase keramické .Kolikrát si odpustily zmrzlinu, jen aby ho "nakrmili".Byly důležité, že přispívají na dovolenou, Já tam pravidelně házela drobné, věčně se se mnou v samošce hádali o mince. Třeba na tom budu tak, že mi nic jiného nezbude.Vyjít umím i s málem.
Libuše Křapová
U nás doma máme jiný způsob. Skoro denně hrajeme karty, kdo prohraje, hodí do kasičky deset korun. Peníze šetříme na dovolenou, občas na nečekaný výdaj. Letos jsem už našetřila na naftu až do Chorvatska a úspěšně přispívám i na zpáteční cestu :-((((
Květoslava HOUDKOVÁ
Dodatek k "domácímu spoření": Stalo se, že jsem peníze nutně = hned v hotovosti potřebovala - nebylo to ani na D, ani nákup - ale kvůli zdravot.problému. Nemám žádný účet a banky na účtu trvají. Jedinou možností byla nebank.společnost. Vše proběhlo hladce půčku jsem včas splatila = skončila. Před několika dny mi tato společnost poděkovala za bezproblémovou úhradu a nabídla novou půjčku - prý pro letní "D" ! Tak toto ani náhodou!! Předchozí půjčku(na rok) jsem přeplatila o 74% - to by tedy byla velmi drahá dovolená!!, příp. trápení/sankce - tu chybu neudělám. Tak jsem za nabídku poděkovala a přiložila systém "domácího spoření"=žádnou firmu ŽIVIT nechci!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...