Jarní fotopříběh: Obyčejné jaro

Jarní fotopříběh: Obyčejné jaro

30. 5. 2015

Tak nakonec píši tento prostý příběh, který se právě odvíjí kolem mého bydliště, u nás doma, taky u sousedů a v blízkém okolí. Bylo, nebylo...

U garáží se objevily první pampelišky, žluté potěšení, ale i plevel, bylinka a já nevím, co ještě...

A protože jaro z počátku nebývá úplně teplé, ke garážím přivezli uhlí, prý je třeba mít nějakou rezervu, kdo ještě topí uhlím, asi ví, co to obnáší. Pampelišky se krčily v rohu a šeptaly si, že se té velké černé hromady docela lekly, ale dobře to dopadlo, měly jen ušpiněné své žluté kloboučky, a první déšť je krásně opláchl.

Pampelišky se tiše snoubily se sedmikráskami mezi kameny a dovolily i nějakému kabelu, aby se jako had plížil mezi nimi, úžasná symbióza přírody a věcí, které k ní prostě nepatří.

A protože u nás se pořád něco buduje, i vnuci si udělali vlastníma rukama své sportovní hřiště, a za jeho sítí, mezi zbytky stavebního materiálu najednou začalo rozkvétat jaro.

Projížděli jsme mou rodnou obcí a tam mě zaujala stará studna, u které právě kvetl zlatý déšť, jak romantické zákoutí.

Moje květináče a truhlíky stojí na jaře frontu na kytičky, který se mi dostane do ruky déle, má někdy smůlu, protože i kytičky si svůj dočasný domov rády vybírají samy.

Krásný pohled na rozkvetlé zahradní chrpičky zvedne náladu snad i škarohlídům. O tu jarní pohodičku se zasloužila snacha Vendula.

Normální všední jarní den, podívám se z okna a vidím vznášet se balon, určitě nese nějaké jarní poselství.

Pampelišky již odkvétají, žlutá se pomalu změní v bílou  a jaro se dostane do další fáze, a jejich malé padáčky nás budou šimrat snad všude. Hepčí!

A můj prostý jarní příběh sice končí, ale nekončí ještě jaro, které za nějaký čas plynule přejde v léto a začne docela jiný příběh, taky voňavý a krásný.

Fotografujete rádi? Zúčastněte se naší fotosoutěže s názvem Jarní fotopříběh. Pošlete sérii fotografií doprovázenou textem a vyhrajte tablet Lenovo! Více informací o soutěži najdete zde.

 

 

Jarní fotopříběh
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Olga Štolbová
Jitko, díky. Pěkné a nápadité fotky, vidíš - nejen moře je krásné. Moc, moc, moc hezké...*****
Růžena Antlová
Bylo ,nebylo ... Jaro vystřídá léto podzim zima a my se zas budeme těšit na prostou probouzející přírodu . Dostala mě fotka té hromady uhlí . Také vždy na jaře kupujeme uhlí z důvodu že na jaře je uhlí levnější i tohle u nás patří k jaru.
Hana Rypáčková
Hezký příběh o kytičkách.Jak čekají květináče trpělivě na osetí...Mé jsou jen plné hlíny a ze semátek zbyla jen slizová cestička...Moc hezké psaní...
Jana Šenbergerová
Jitko, myslím si, že jaro není nikdy obyčejné, a tuto skutečnost podtrhuje i tvůj procítěný příběh. Obyčejné věci v nás city nikterak neprobouzejí.
VANDA Blaškovič
Obyčejné věci a tím spíše, když jsou staré, mají své kouzlo. Své vzpomínky. Nádherná fotka staré studny. Zdali je ještě funkční, Jitko?
Soňa Prachfeldová
Je to z jiného soudku a je to prima Jitko a přeji Ti zlepšení zdravíčka, musíš pít kloubovku, máte ji za humny.
Jitka Chodorová
Děkuji za komentáře,Soňo,beru tě za slovo,snad nám to vyjde,jo a ty fotky z mého okolí jsou vlastně nutným zlem,protože jsem se dále kvůli zdravotním problémům nedostala a navíc se mi pokazil foťák,jinak scenérií a různých námětů jsem měla dost,ale nevyšlo mi to,je uskutečnit.
Soňa Prachfeldová
I ta oprýskaná zákoutí dokáží prosté kytičky rozjasnit. Miluji všelijaké bejlí a luční kvítí. Koncem léta budu muset zaparkovat v Tvé vísce a trochu to tam projít a na oplátku Tě pozvu na smážu, zdali porostou :-)
Alena Vávrová
Moc krásně jsi to napsala, je za tím vidět duši poetickou ;-).
Zuzana Pivcová
Já vím, že míváš často obrázky z vlastní zahrady a vždy jsou hezké. Kdo má rád zahradu a s láskou o ni pečuje, umí ji asi zároveň i přiblížit na fotkách a ve vyprávění druhým. A "normální" jaro asi nikdy není obyčejné. Vždy má v sobě krásu. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...