Lidová, nadýchaná
tvarohová buchta

Lidová, nadýchaná
tvarohová buchta

4. 7. 2015

Upekla jsem buchtičku, koukám na ni z vršíčku.
Okraje miluje mužíček, beru do ruky nožíček.

Zakrajuji polehoučku, chytila mne mlsná.
Je to piknik na paloučku? Kdo se v tom jen vyzná?

Ten plech mne láká magicky, je to fakt skoro tragický!
„Sežrala" jsem celý plech, musel v tom být jistě pech!

Mužík kouká vytřeštěně, proč nehlídáš to malé štěně?
Víš, že sní kdejakou piškotu a nyní nám zblajznul celou dobrotu!

Svědomí mne hlodá velice, avšak sedím dál jako zmoklá slepice.
Ještě že zbyly okraje, mužíček se raduje!

Dáš si do kafíčka cukýrek? Ptá se můj zlatý manžílek..:)
Víš přece, že držím linii! Zítra ti upeču kopii

Abys věděl mužíčku, posílá ti hubičku!

 

Tak a tady je konečně recept na tu nadýchanou tvarohovou buchtičku:

Příprava (vše našlehat a nalít polevu na těsto před pečením):

2 vejce
1 hrnek mléka
1 hrnek cukr krupice
1 pudinkový prášek
250g tvaroh

Těsto - našlehat a vmíchat sníh

2 hrnky polohrubé mouky
0,75 hrnku oleje
1 prášek do pečiva
1 hrnek cukru moučky
1 hrnek mléka
2 vejce – našlehat sníh

Pak už je to jednoduché. Jenom upečeme do voňava.

Dobrou chuť!

gastronomie pečivo recepty
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marie Foltýnová
Začala jsem prohlížet obrázky od posledního s polibkem.Na druhém se něco černá.Tak si říkám asi se Vandě buchta trochu přičmoudla.Když ale postupuji po obrázcích dál,tak jsem pochopila,že byla buchta tak dobrá,že zůstaly jen okraje a holý plech.buchta snězená.Když tak chutnala,tak vyzkouším.Díky Vando za recept.
Jarmila Komberec Jakubcová
paní Vando, recept mně zaujal, asi ho udělám na "babský sněm".To se u mně 1x za měsíc cca 10 kamarádek a řešíme světové i místní poměry.Jinak 17.7. jedu do krásného Chorvatska do Podgory.Příští rok bych ráda navštívila Hvar.Letos už to nestíhám.
VANDA Blaškovič
Ahoj děvčata, já tu žravost chtěla svést na štěně!..:)) Ale pozor, vidím, že u těsta vypadl hrnek mléka! A u polevy by možná stačilo 3/4 hrnku mléka, aby nebyla poleva úplně tekutá. Jinak jsem do receptu přidala ještě rozinky namočené v rumu a vlašské ořechy. Může se samozřejmě přidat jakékoli čerstvé ovoce podle sezony. Ano, Aleno, kopcovitý terén tu máme, ale že by Himaláje??...:))
Alena Vávrová
No, jestli vám to opravdu snědl pejsek, tak mám podobnou příhodu, akorát že už to měl nakrájené na talíři a zbytek na plechu byl v bezpečí v troubě. Takže jsme také olízli. Pejskovi ani nebylo špatně, je to děsný halama a je bezedný. Když mají mladí přijet i s ním, tak už dávám bacha. Hrníčkový recept je známý, ale i tak mám opsáno. Změna repertoáru mne více baví, díky!
Alena Tollarová
Vando, básníš tam u moře hezky a fotodokumentace je taky přiléhavá. Já toto peču taky, ale znám to pod názvem himalájské řezy, ona ta poleva s tvarohem na tom udělá takový kopcovitý terén, že jo. Jenže dost, nepeču, dojídám tu bublaninu s třešněmi a kynu jen při čtení ...
Květoslava HOUDKOVÁ
Dík za recept - nemám se s kým dělit, tak upeču z 1/2 dávek. A pro pečení často využívám i grill (upeče pizzu, ovoc.koláč, žemlovku, šunkofleky, ohřeje i polévku). V provozu je téměř denně (už 4 r.! - stačilo si navíc pořídit hlubší alobalové nádobky. Zvládne kde co a ani nepřekáží na lince. Podívejte se na: www.nikal.cz - a další produkty využívám při vaření už skoro 15 let (zejm. jako super dochucovadla). A protože s firmou jezdiím (velmi ráda) na akce, "pochytala" jsem od účastníků mnohá další využití.
Zdenka Žichovská
Vtipné, pobavila jsem se, recept vyzkouším.
Alena Várošová
Vando, moc pěkně zveršované.Nejen,že jste skvělá pisatelka a spisovatelka,ale jak pozoruji výborná kuchtička. Moc Vám to na fotce při polibku sluší,je vidět jak stojíte na špičkách.Váš muž Vás musí nosí na rukou.Buchty to je moje,mám ráda skladké pokrmy, maso skoro nemusím.Už jsem si opsala výborný recept od skvélé kuchařinky.Díky moc.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.