Kamarád Míša, příběh mých kluků

Kamarád Míša, příběh mých kluků

3. 8. 2015

Když moji kluci byli ještě školáky, u našich vrátek se zastavil takový malý bílý vesnický voříšek. Postával u vrátek, a když kluci šli do školy, vždycky mu něco dobrého dali. A tak milý Míša nejprve vlezl do zahrady za vrátka, potom dál a dál, až se z něho stal náš domácí pes. No, vlastně kamarád našich kluků, hlavně našeho Pavlíka.

Kluci v té době jezdili do školy do vedlejší vesnice a na kolech. V létě v zimě. A milý Míša občas kluky doprovázel až do školy. U školy byla úschovna na kola pro děti. A tam Míša zasedl u Pavlíkova kola a poctivě hlídal. Objevil ho školník a snažil se voříška z prostoru dětí odehnat. Milý pes vždy jen kousek popoběhl a obloukem se vrátil opět ke kolu. Poctivě hlídal Pavlíkovo kolo, dokud Pavlík nešel ze školy. A potom spokojeně utíkal podle kola až domů.

A zase usedl doma na zahradě a nikam nezdrhal. Další den ale museli kluci dát pozor, aby opět neutekl. Ve škole by bylo brzo zle. Láska našich kluků k našemu přivandrovalci byla velká a on jim to vracel. Míšův výlet se už nikdy neopakoval, i když po zahradě měl úplnou svobodu. Ač to byl velký kamarád, bytový pes se z něj nikdy nestal.

domácí mazlíčci Můj příběh
Autor: petr stejskal
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zdenka Jírová
To je krásný příběh, takové pohlazení po duši.
Růžena Antlová
Nadarmo se neříká .že pes je nejvěrnější přítel .
Hana Rypáčková
Hezké.Syn měl psa Okurku už v dospělosti a napsal o něm pro své děti knížku.Vypadal jako Míša -jen pepř a sůl.Tak chytrý a věrný.Jednou se v provozu Prahy ztratil a vrátil se domů.Dokonce i jezdil sám autobusem na chalupu.Na něj budeme vždy vzpomínat.
Zuzana Pivcová
Takováto vyprávění čtu moc ráda. Vždycky si vzpomenu na naše různá zvířátka, která mým životem prošla, krátce či na řadu let.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.