Houbaři mají stále smůlu,
sucho houbám nesvědčí

Houbaři mají stále smůlu,
sucho houbám nesvědčí

24. 7. 2015

Najít v současném horkém a suchém počasí houby se podaří jen málokomu. Podmínky nejsou příznivé a přílišné zlepšení se podle předpovědi v příštích dnech nedá čekat.

„Tropické teploty bez dešťů houbám nesvědčí, občasné bouřky z posledních dnů situaci nijak výrazně nezlepšily. Kdyby pořádně zapršelo, tedy minimálně 20 milimetrů, trvá některým houbám týden i více, než začnou růst,“ řekl předseda České mykologické společnosti Jaroslav Landa. 

V lesích či na loukách se dají výjimečně najít holubinky, občas se objeví i jedovaté muchomůrky šedivky, růžovky nebo tygrované. Skoro vůbec se neobjevují hřibovité houby, málo je i křehutek, hnojníků, kropenatců, hadovek a žampionů. 

houby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Slavíková
Z uvedených muchomůrek je jedovatá jen tygrovaná. Šedivka je jedlá, růžovka dokonce výborná. Každopádně nerostou! A kdyby rostly, tak sbírat jen ty, u kterých jsme si jistí.
Dagmar Bartušková
Tak si tak říkám, je tenhle osamocený fešák zdravý nebo červavý?
Soňa Prachfeldová
Naďo, to jsme na tom stejně. My už posunuli později dovču na začátek září, tak snad ...
Naděžda Špásová
To, že nerostou houby mě hrozně štve. Miluji les a houbaření nám na dovolené bude hodně chybět. Snad si to na podzim vynahradíme.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...