Česká televize uvede
na podzim čtyři seriály

Česká televize uvede
na podzim čtyři seriály

30. 7. 2015

Česká televize pro podzimní vysílání připravila seriály Doktor Martin, Labyrint, Místo zločinu Plzeň a sitcom Rudyho má každý rád. Na obrazovky se vrátí soutěž StarDance a objeví se i nové díly dokumentu Český žurnál o významných událostech uplynulého roku.

První program má podle generálního ředitele Petra Dvořáka nabídnout kvalitní seriálovou tvorbu, za níž stojí zkušení režiséři jako Jiří Strach nebo Jan Hřebejk, i zdravou snahu o inovaci. "Chtěli bychom divákům prvního programu otevřít nová témata formou, která je zaujme, ale má zároveň určitou informační váhu," uvedl Dvořák. Zdůraznil, že Česká televize má v Evropě stále lepší jméno, což dokládá tím, že si k ní pro inspiraci přijíždí řada zahraničních televizí.

Asi hlavním podzimním tahákem bude pateční seriál Doktor Martin s Miroslavem Donutilem v roli chirurga, který opustil svoji praxi a stal se svérázným lékařem na malém městě. Režisér seriálu, Petr Zahrádka, připravil pro ČT také adaptaci slavného amerického seriálu Everybody loves Raymond s Jitkou Schneiderovou a Sašou Rašilovem v hlavních rolích, která se vysílat v pondělí.

Další novinkou je kriminální série Místo zločinu Plzeň, v níž se pod režisérským vedením Jana Hřebejka objeví Martin Stránský, Jan Zadražil nebo Lukáš Vaculík. Čtvrtým seriálovým příspěvkem je Labyrint Jiřího Stracha, čerpající inspiraci ze severského dramatu, který představí Jiřího Langmajera či Zuzanu Kanócz. Obě krimisérie uvede ČT postupně v pondělním hlavním vysílacím čase.

Z nových formátů ČT1 nabídne třetí řadu cyklu Čtyři v tom, který dosud vysílal druhý program, nebo projekt Sezóna za vodou o působení českých a slovenských hokejistů v zámoří. Z osvědčených pořadů se na obrazovky vrátí taneční soutěž StarDance, Herbář s Kateřinou Winterovou a Lindou Rybovou nebo Tajemství rodu, ve kterém osobnosti pátrají po příbězích svých předků.

Česká televize program seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Květoslava HOUDKOVÁ
Nejsem ani moc lačná dívat se na TV, ale už nikdy bych nejela např. do Baráčnické zotavovny. Tam je TV jen ve společenské místnosti . Za týden pobytu jsem nemohla shlédnout ani večer.zprávy. Už přes tuto dobu různě probíhaly seriály a tak TV byla denně obsazena babami, co to sledovaly. Ale události dní je přeci jen zajímavější seriál! ? Myslím, že v dnešní době TV na pokoji a k tomu klid není nic přehnaného.
Zdenka Jírová
Já si dělám názor na pořad, až když se podívám alespoň na první díl. Pokud mě zaujme během 20 minut, dívám se dál. Jinak pro mne skončil a už ho nesleduji. Tato metoda se mi docela osvědčila. Proto si počkám, na co se budu dívat, do září.
Květoslava HOUDKOVÁ
Seznam seriálů je dobrým návodem, na co se nedívat. Možná ten Doktor z vesnice - .(lze porovnat s Doktorem z hor). O stanovisko k "Místo zločinu Plzeň" budeme moci požádat Jarmilu Jakubcovou, která v Plzni bydlí. Není nic jednoduššího, než přepnout nebo vypnout !
Alena Várošová
Taky mně nekonečné,ufnukané seriály neberou.Pro mně Je to ztráta času, hercům dobře přeplacená.
Zdeněk Horenský
Myslím si, že na všech tv kanálech je přeseriálováno. Ty stupidní tisícidílé to jen potvrzují. Těm co v nich hrají je to však jedno. Berou kdejaký štěk bez ohledu na kvalitu. Prachy, to je jediné co to nese. Čím větší blbost, tím možná větší. Nevím, nejsem s okolnostmi obeznámen, ale co je moc, to je moc. Když seriál, tak kvalitní, málodílný, sdílný, inteligentně podaný a mající smysl. V některých ubohých seriálech když vynecháte třeba čtyřicet dva dílů, vůbec o nic nepřijdete. To není klultura, to je nepopsatelný stav tzv. umění a přístupu k němu a svědčí to též o omezenosti a schopnosti podat cokoliv kvalitního.
Elena Valeriánová
Pani Dagmaro, Vy mi mluvíte z duše. Před prázdninami jsem se s chutí dívala na Policii Modrava, myslím, že tu až tak moc nepokazili. Líbilo se mi herecké obsazení, exteriéry i samotné zápletky. Je mi jasné, že ve skutečnosti je to v řešení mordů a podobných zločinů zcela jinak. Mám ráda dobré detektivky, to bych si taky dala říct.
Dagmar Bartušková
Tak seriály ne, ty mě vůbec neberou. Desítky až stovky dílů a děj - pořad dokola, nevěra, rozvod a podrazy . A stále stejní herci, kteří si tím přijdou na pěknou kopu peněz. Kdyby tam hráli neherci, vyšlo by to nastejno. Ale takhle novou výbornou detektivku, tak tu bych uvítala ráda!
Vladka Steinová
Dobrý den, nabídka je pestrá, jen bude-li také kvalitní a upoutá-li televizního diváka.Publicistický pořad Tajemství rodu je jistě zajímavý, jak jsem zaznamemenala v jíž odvysílaných dílech, "slavní" nám v rámci propagace odhalili své předky. Pokud ale bude takto pátrat "normální" člověk, musí hodně zaplatit.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...