Čechům v okolí bydliště nejvíc
chybí pekařství či restaurace

Čechům v okolí bydliště nejvíc
chybí pekařství či restaurace

26. 8. 2015

Čechům v okolí jejich bydliště nejvíc chybí pekařství, smíšené zboží a restaurace. Vyplývá to z výsledků projektu Hledá se obchod, v anketě hlasovalo přes 27.000 lidí. Podněty budou sloužit firmám a živnostníkům jako indicie, zda by měli v daném místě naději na úspěch.

Nejvíce lidí dalo své hlasy v kategorii potravin - téměř deset tisíc. V čele žebříčku obchodů a služeb, které Češi nejvíce postrádají skončilo pekařství s počtem hlasů 2522, druhé je smíšené zboží (1707 hlasů). Třetí se umístily restaurace, které blízko bydliště chybí 1605 hlasujícím.

V kategorii maloobchodu nejvíc lidí (759) postrádá u svého bydliště prodejce oblečení. Mezi službami a řemesly nejčastěji chybí čistírna, u volnočasových aktivit je to zase bazén a fitness centrum. "Zajímavé kupříkladu je, že lidé chtějí rybárnu stejně často jako řeznictví," uvedla mluvčí projektu Martina Slavíková. Školku či jesle postrádá ve své blízkosti 396 hlasujících, hřiště pak 661.

Hlasovat je možno v osmi kategoriích - potraviny, obchod, restaurace, služby a řemesla, zdraví, zábava, relax a volný čas, oprava a údržba a vzdělání.

Obchody či služby, které Češi ve svém okolí nejvíce postrádají:

Pořadí Obchod či služba počet hlasů
1. pekařství 2522
2. smíšené zboží 1707
3. restaurace 1605
4. kavárna 1094
5. rybárna   1083
6. řeznictví a uzenářství 1074
7. lahůdky 841
8. oblečení 759
9. fitness centrum a posilovna 736
10. bazén 713

zdroj: hledaseobchod.cz

A jak je to u vás, co postrádáte ve vašem městečku či vesnici? 


služby
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jana Šenbergerová
Nejvíc postrádám krytý bazén, nebo aspoň koupaliště. Mrňavý je v areálu dětského sanatoria, přírodní a krytý v Polsku.
Alena Tollarová
V našem městě je z tabulky všechno kromě rybárny. Její majitel, který ji kdysi vydražil v privatizaci, v ní celá léta zdárně pokračoval, ale šel vloni do důchodu. Nyní je tam vietnamec. Jinak co se týče pekařství, mám za to, že zde dost zasahuje neviditelná ruka trhnu, povícero malých pekařů už zavřelo. Ale včera jsem si koupila lučanský chleba, voňavý a teplý, cestou domů. I u nás však soukromé pekařství se všemi těmi čerstvými dobrotami máme. Mléko už, pravda, naběračkou nenabírají. Pro to musíme k mlékomatu.
Jarmila Komberec Jakubcová
Já bydlím v blízkosti obce Kyšice, kde je pekařství Sýkora proslavené kvalitním a vynikajícím chlebem, který vydrží měkký skoro týden.Chléb se rozváží po celé Plzni ale kapacita pekárny není velká.
Soňa Prachfeldová
Vesničky jsou na tom špatně, kdyby nebyli Vietnamci, neměly by vůbec nic. U nás chybí i hospůdka, zavřená asi 3 roky a dříve jich bylo několik a všechny se uživily. O pekařství nemluvě, postrádám dobrý chléb, druhý den je skoro nejedlý.
Květoslava HOUDKOVÁ
Naše menší město má Pekařství hned vedle školy - po celý den sladké pečivo za 1/2 ceny, odpoledne další slevy. Jedna z Restaurací výborně vaří, velké porce - polední menu 69,- Jen se "trochu projdeme" - město je dlouhé ( ještě,že mám tu trojkolku, v zimě se svezu autobusem). Prodej oblečení je tu zbytečný (lidi si vše přivezou cestou z Prahy). Ale jsou tu 2x vietnamské "obchoďáky" se vším možným i nemožným. Fitness a bazén je v Neratovicích.
Hana Šorejsová
Na pekařství mám krásné vzpomínky z mého dětství, když jsem vyběhla jako děvče pro pletené housky a do džbánku mi tam nalili 1 l mléka sběračkou z velké konve, bylo to takové všechno pěkně čerstvé. Kde ty časy jsou ?
Hana Rypáčková
Chápu, že rybárna nemůže být všude...Ta mi chybí.
Miluše Hasenohrlová
V mojí vesničce není žádný obchod ani služba a přesto mi to nechybí:-)))

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...