Na Kypru pod širákem

Na Kypru pod širákem

30. 8. 2015

V  roce 2012 jsem vyhrála zájezd  pro  dvě osoby autobusem do Chorvatska. Chorvatsko nemusím, proč, to někdy vysvětlím. Zájezd  jsem nabízela, oslovení neměli zájem nebo nemohli.

Volala  jsem  kamarádce z bridže, znaly jsme se krátce. "Věro, nejela bys na Makarskou?" "Jela. Zadarmo? Nekecej, pojedu za všech podmínek!" Byl to překrásný, pohodový pobyt a namlsaly jsme se.

Na konci léta jsem brouzdala po netu a zalíbil se mi zájezd na Kypr. Last s dobrou cenou a místo vypadalo dobře. Věra po telefonu souhlasila a zároveň se chtěla přidat další bridžistka. Nesměle  podotkla, že někdy spí víc nahlas. No, někdy. Ale vyřešíme to a vezmeme 2 pokoje a cenově se  podělíme.

V Čedoku ale byl k mání jen jeden třílůžák. Vzaly jsme a za 4 dny jsme byly na místě. Kouzelné, klidné  místo. Hotel Mimosa není megahotel, jen několik třípodlažních vilek, vlastní pláž a hosté převážně našeho věku. Pokoj byl prostorný s terasou a balkonem, super.

Po první noci začalo stěhování postelí, kamarádka trochu hlasitě spící šla spát ke zdi a já nespavec ke  druhé, aby zvuk v noci nebyl tak silný na mé uši. Po druhé noci jsem stála na balkoně rozhodnuta nejbližším letadlem se vrátit a napadlo mne i ze zoufalství z balkonu skočit. Zvuky v noci ve mně vyvolávaly zoufalství nezměrné. Nakonec jsme s Věrou našly řešení (hlasitá kamarádka vyspávala dál ), vystěhujeme moji postel na balkon! Byla to dřina, postel bytelná, dveře na balkon jen taktak. Když se hlasitá probrala, bylo hotovo. Ani to nekomentovala.

Odpoledně se začalo zatahovat a později krápat. Běžely jsme z pláže (bez hlasité) a rvaly postel zpět do pokoje. Chtělo se mi brečet. To bude noc. Spadlo pár kapek a dost. Ale rvát postel zase zpět a co když  zase začne pršet?! (Na  déšť jsme při prvním stěhování vůbec nepomyslely). Rezignovaně jsem si sedla  na terasu a koukala do blba. Pak jsem spatřila na terase jakýsi přístavek, tam bych možná mohla přespávat! Hlavně, abych měla ticho.

Šla  jsem  zkoumat, nevešla bych se tam, byl  plný věcí pro úklid. A byla tam jakási rozkládací postel! Dvacet euro paní uklízecí a postel byla moje! Spaní nebyl luxus, ale nade mnou hvězdná obloha, při  usínání šplouchání vln a jinak krásné, hluboké, kouzelné ticho...

Před třemi dny jsem se opět koukla na stránky Čedoku a hotýlek tam je. Za čtyři dny nastupuji na druhou  operaci páteře, a tak jen vzpomínám.

cestování dovolená moře
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Podobný příběh jsme zažili s kamarádkou v Egyptě.Spala jsem jen na matraci, kterou jsem každou noc dávala na balkon aby to uklízeč neviděl.Od é doby vždy pokud to jde vyžaduji jednolůžák.Ale mám i dobré zkušenosti s ucpávkami z hmoty podobné žvýkačce.Dobře to přiléhá.
Zdenka Jírová
O hlasitých spolunocležnicích v lázních vím své. Mám dlouhodobé potíže s usínáním, vše mě ruší. Musela jsem v recepci žádat o změnu pokoje, jinak že jedu domů. Musím říci, že mi vždy bylo vyhověno.
Zuzana Pivcová
Upřímně Vás lituji, s takovými spolunocležníky mám také určité zkušenosti a vždy jsem se jim pokud možno vyhýbala, Za sebe osobně říkám, že jako chrápající bych s nikým nejela. Pro nejhorší případy hluku, což nemusí být jen chrápání, si s sebou vozím molitanové ucpávky do uší. Nejsou moc příjemné, ale dá se na ně zvyknout a přece jen dost tlumí. Kypr je krásný, byla jsem tam celkem třikrát, takže znovu říkám, že Vás lituji, že jste ho měla takhle pokažený. Otázka spánku je moc důležitá.
Staša Jenková
Já také, Alenko.Hlasitá se odhodlala jednu noc to zkusit.Ale časně ráno přišla do pokoje a šla dpspat na svoji postel.Co naděláš ?Hlásila to ( i když nesměle ) předem,musela jsem to brát, i když o pár let starší,s nadhledem.Další výlety do Španělska a na Sicilii už spala solo :)
Alena Tollarová
Hlasitě spící spolunocležník je peklo. Ale kdybych jím byla já, určitě bych pod hvězdami nocovala já ...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...