Začal největší zelený
veletrh Zahrada Čech

Začal největší zelený
veletrh Zahrada Čech

11. 9. 2015

V Litoměřicích byl zahájen největší tuzemský zahradnický veletrh Zahrada Čech. Na 400 vystavovatelů na devítidenní akci nabízí tradiční zahrádkářský sortiment, návštěvníci si mohou koupit i speciality. „Novinkou 39. ročníku je pavilon vína, kde mají lidé možnost ochutnat česká i zahraniční vína. Vyznavači zlatého moku zase mohou pro pivní speciály zavítat do nově otevřeného baru,“ řekla vedoucí obchodu společnosti Zahrada Čech Michaela Mokrá. 

V areálu najdou zahrádkáři, chalupáři a kutilové tradiční zboží, jako jsou sazenice, ovocné i okrasné stromky, květiny, trvalky, bylinky. Nechybí oblíbený český česnek. Prodejci předvádějí zahradní techniku od sekaček, křovinořezů, po pily, rekultivátory, traktůrky nebo kompostéry. V péči o prostor kolem rodinných domů se mohou lidé inspirovat u ukázkových zahrad vybudovaných v rámci soutěže Nejkrásnější zahrada 2015. 

Na výstavě uvidí návštěvníci zajímavě aranžované výpěstky členských organizací Unie zelinářů Čech a Moravy a Unie ovocnářů severočeského regionu. V rámci Zahrady Čech budou soutěžit zpracovatelé zelí, hodnotit se budou také pálivé papričky či jablka. Návštěvníkům je k dispozici poradenský servis. Plánovanou expozici hub s ohledem na letošní neúrodu organizátoři nepřipravili. 

Vstupné na výstavu je stejné jako loni, dospělí zaplatí 120 korun, rodinné vstupné je 250 korun. Otevřeno je do 19. září od 09:00 do 17:00. K dispozici jsou návštěvníkům parkoviště s kapacitou 1000 vozů v areálu bývalých kasáren v sousedství. 

Komplikací při cestě na výstaviště zůstává uzavřený Tyršův most v Litoměřicích. Přes Labe se řidiči dostanou přes Terezín, Prosmyky a nový most Generála Chábery, odkud pojedou přes centrum Litoměřic. Délka objížďky je zhruba 9,6 kilometru.

Veletrh navštíví ročně kolem 80 tisíc lidí. 

naše tipy veletrh zahrada
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Už jsem tam nebyla léta. A pamatujete, jak se tam jezdívalo z celých Čech! A ty fronty na novinku Bohemia Chips za 6 Kč? Nebo to bylo Kč 8,- ?
jaroslav šmíd
JEZDILI JSME KAŽDÝ ROK, NYNÍ UŽ NEJEZDÍME, UŽ TO NENÍ CO TO BÝVALO PŘED LETY! ODEVŠAD ŘEV HUDBY, STÁNKY JAK NA POUTI. JE TO ŠKODA TĚŠÍLI JSME SE NA ZČ CELÝ ROK!
Zdenka Jírová
Na Zahradu Čech jsme vždy rádi jezdívali, když jsme měli zahradu. Vždy jsme si něco nového a zajímavého ze Zahrady přivezli.
Květoslava HOUDKOVÁ
Žijeme "lépe a radostněji" za Kč 120,- : Podle TV - na ZČ převažují prodejci všeho možného, co s pěstitelstvím ani nemá nic společného. Náš MěÚř pořádal zájezd každý rok 2x. Na jaře to byla "Tržnice ZČ", potom i "Zahrada Čech". Již loni - pro nezájem - oba zájezdy zrušili, letos už nepořádali. Zahradu nemám - byl to sice hezký výlet - ale náhradních akcí je mnoho, určitě si vyberu.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...