Inspirujme se u Wendy

Inspirujme se u Wendy

23. 9. 2015

Zásadní otázka, kterou si klade hodně dam: Jsou ve vyšším věku slušivější vlasy krátké nebo dlouhé? Zodpovědět si ji musí každá sama, ale proč se neinspirovat? Seznamte se s ženou, která má v tomto směru jasno.
Wendy Dagworthy.

U nás v Česku to jméno není známé, v Anglii se jí však říká Velekněžka britské módy. Narodila se v roce 1950, ale její názory na oblékání, účesy a styl vůbec berou vážně i pětadvacetiletí. Snad stačí dodat, že radila tak zvučným jménům světa módy jako je Stella McCartney a mnoho dalších. Je jednou ze zakladatelů prestižní akce Londýnský týden módy, publikuje v řadě časopisů. K módě se dostala úplně jednoduše.

"V době mého mládí nebyly obchody plné hadříků, jako je běžné dnes," říká. "Kdo chtěl dobře vypadat a neměl na drahé módní salóny, musel se naučit šít. Tak jsem začala šít nejdříve pro sebe, pak pro kamarádky."

Později vystudovala a začala mít vlastní módní přehlídky. Ty budily pozornost stejně jako ona svým vzhledem. 

"Nechápu, proč si ženy, když jim přibývají roky, zásadně zkracují vlasy," říká a šokuje svět svým účesem. Nebarví se, propaguje přirozené šediny a vlasy prostě má stále takové, jaké doopravdy jsou. Dlouhé, rovné, šedivé, spletené do podivuhodného drdůlku. Někdo říká, že je to příšerné, někdo, že je to kouzelné. Je to věc názoru, každopádně Wendy je ukázkou toho, že i dáma ve vyšším věku nemusí podléhat konvencím a předsudkům.

"Nejvíce mi vadí, když někdo říká, že se má nosit to či ono. Ženy jsou pak zmatené a nechávají si diktovat. Neodlišují se, jsou všechny stejné," řekla v jednom z rozhovorů. V osmdesátých letech vydělávala na svých modelech obrovské sumy, vyvážela je do řady zemí světa.

Teď má titul profesorka, věnuje se už spíše teorii módy, než jejímu vytváření. Ale kdekoli se objeví, se svým nezaměnitelným drdůlkem, fotografové cvakají jako diví. Wendy prostě přitahuje pozornost.

móda účesy
Autor: Redakce i60
Hodnocení:
(4 b. / 2 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Zrzounku, Tobě ty to vlasy velice sluší neprovokuješ, působíš opravdu přirozeně. V šedivých bys asi byla taková myšička. Já osobně bych za to, abych měla vlasy šedivé dala nevím co. Taková byla moje maminka a moc jí to slušelo....Co se mi ale nelíbí, jsou takové ty fialové, modré či jiné nepřirozeně působící patky, ofiny a pod... toť zase jen můj názor, nic víc
Alena Tollarová
Nedá mi to, abych se sem ještě jednou nevrátila. Prohlížím si Wendy, Velekněžku britské módy. Jasně, že dáma ve vyšším věku nemusí podléhat konvencím a předsudkům. Nejsem velekněžka a moje vlasy jsou husté, kvalitní, šedivé. A nosím je ostříhané na krátko a obarvené rudě nebo zlatě, protože v šedi dnů aspoň svítím jako sluníčko. Šedou ne, fakt ne ...
Zdenka Jírová
Je to odvážná originalita a nemyslím, že s jejím názorem úplně souhlasím. Starší ženy většinou zkracují vlasy, protože jejich kvalita již není tak dobrá jako za mlada. Účes z dlouhých vlasů je právě krásný, jen když jsou krásné a husté vlasy. Proto většina starších žen volí kratší účes, kde se tento nedostatek snáze přehlédne. Také v něm vypadají mladší. Otázka barvení vlasů je individuální. Někomu sluší, někomu ne. Rozhodně ale šedé vlasy roky neubírají, spíše naopak. Extrémem jsou ale ostré, křiklavé barvy / rudé nebo "zlaté", to už se k dámám pokročilejšího věku myslím nehodí.
Hana Rypáčková
Myslím, že je to velmi módní účes mladých chlapců, jen mají vyholené hlavy a na temeni cop vlasů, který stáčí do drdůlku.
Libor Farský
Mně se nelíbíte, sorry, madam.
Alena Várošová
Chěla jsem napsat paní profesorka má šarm,nebo ránu.
Dagmar Bartušková
Účes "á la Wendy" si dělám skoro každý den, i když mám drdůlek poněkud níže, aby se mi vlasy vešly do koupací čepice.
Alena Várošová
Paní profesorka má šarm, liší od ostatních dam i když má dlouhé vlasy a šedivé,má je řídké a ten drdůlek ji dělá tak o 10 let starší.Já bych je tak nenosila.Nosím celý život delší vlasy i když moje kámočky mi říkají,že už se to na můj věk nehodí,ale každá by je chtěla mít jako já husté.Mají na hlavě pár vlasů.Večer jim úprava trvá déle než mě,protože si je každý večer myjí,gelují,promazávají a lakují.S vlasama nemám problémy,mám je dlouhé do pasu.Nepoužívám žádné gely,tužidla,laky.Nabarvím si je sama barvou od pidlookých,ke kadeřnici nechodím a co ušetřím na kadeřnici,pedlkůře,manikůře dám si do pokladničky a věnuji je pro sebe na lázeňský pobyt,kde mě rozmazují procedůrami a pečují o mé .Jinak bych si tohle hýčkání nemohla dovolit.Doma na zdravotní procedůry,masáže a pod. nechodím. Tak nevím krátké,polodlouhé,či dlouhé?Ať si každý nosí to v čem se cítí nejlépe a měl by vědět co mu sluší.
Eva Mužíková
I já říkám, že je to každého věc, jaký účes nosí, hlavně že se cítí dobře. Já nedám dopustit od svých 17ti, kdy začalo tupírování, na ten můj " rozcuch". Jelikož mám vlasy jemné, tento způsob úpravy mi dělá účes bohatší. Abych byla naprosto upřímná i já, dlouhé vlasy se mi na dámách staršího věku také nelíbí. Paní Wendy určitě svým drdůlkem přitahuje pozornost, ale je otázkou proč? Že by jí to tak slušelo???
Jana Šenbergerová
Nepochybně právě proto že nepodléhám konvencím a předsudkům, nosím nejen na hlavě to, co chci já, občas bohužel i to, co se povede kadeřnici, bez ohledu na to, co je zrovna "in". Stejně to bude zase brzy "out", tak proč se tím zabývat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...