Francie, jsme s vámi! France,
nous sommes avec vous!

Francie, jsme s vámi! France,
nous sommes avec vous!

15. 11. 2015

Redakce magazínu i60.cz si dovoluje vyslovit hlubokou lítost a soustrast pozůstalým obětí atentátů, všem Francouzům i Evropanům nad hrůznými teroristickými činy, které se o páteční noci odehrály v Paříži.

Jsme naprosto zděšeni a otřeseni, myslíme na vás, francouzští přátelé. Ale neklesáme na mysli. I když je to pro vás v tuto chvíli hodně těžké, neklesejte prosím ani vy.

Francie, jsme s vámi! France, nous sommes avec vous!

Teroristů se Francouzi ani ostatní Evropané nesmí zaleknout, o to jim přesně jde. Evropa je krásná, starší a inteligentní dáma, která by měla procitnout ze svého idylického spánku. A rozhodnout se, zda ponechá staletími vydobyté evropské hodnoty zničit několika zlými lidmi.

Evropané v historii nepostupovali vždy spravedlivě a demokraticky, ale od druhé světové války je tento kontinent tím nejdemokratičtějším na světě. Ovšem doplácí na to.

O tom jsme, alespoň my v redakci i60, přesvědčeni.

Doufáme, že se Evropa rozhodne dobře.

Merci!

Francie terorismus
Autor: Redakce
Hodnocení:
(3.7 b. / 7 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jiří Jelínek
FW: Winston Churchill o Islámu: Kdo se nepoučí z dějin, je odsouzen k zániku ________________________________ Několik vět, které před více než sto lety napsal o Islámu bývalý a nepochybně nejslavnější, ministerský předseda Velké Británie Sir Winston Churchill. Mimochodem, nedávno jsem se dočetl, že v Anglii byl zatčen muž, protože si dovolil tuto pasáž veřejně přečíst. _______________________________________ Winston Churchill o Islámu: Jak strašné prokletí, jež mohamedánství vložilo na své uctívače! Kromě fanatického šílenství, které je stejně nebezpečné u člověka jako vzteklina u psa, ještě ustrašená fatalistická apatie. Důsledky jsou v mnoha zemích zjevné. Nepromyšlené chování, zaostalé zemědělství, nepružné obchodní metody a absence ochrany majetku, existují všude tam, kde vládnou nebo žijí Prorokovi následovníci. Degradovaný sex připravuje život o jeho krásu a kouzlo, stejně tak jako o jeho důstojnost a posvátnost. Skutečnost, že podle mohamedánských zákonů musí každá žena patřit nějakému muži jako jeho výlučný majetek, ať již jako jeho dítě, manželka nebo konkubína, musí vést nutně ke zpoždění vymizení otroctví až do doby, kdy Islám přestane mít nad lidmi takovou velkou moc. Jednotliví muslimové mohou vykazovat vynikající vlastnosti, ale vliv tohoto náboženství paralyzuje společenský vývoj těch, kdo ho následují. Na světě neexistuje úpadkovější síla. Zdaleka ne na vymření. Mohamedánství je militantním, stále se šířícím náboženstvím. Již se rozšířilo střední Afrikou, na každém kroku vychovává bojovníky neznající strach a kdyby nebylo křesťanství zaštítěného silnými pažemi vědy, proti které marně bojovalo, civilizace moderní Evropy by mohla zaniknout, stejně jako civilizace starého Říma. Sir Winston Spencer Churchill (The River War, first edition, Vol. II, pages 248-50 (London: Longmans, Green & Co., 1899)
Marie Magdalena Klosová
Mám ráda Paříž,mám ráda celou Francii. Z útoku na ni se nemohu vzpamatovat.Prostě jsme se ocitli ve válce.O to šílenější,že nepřítel může zaútočit všude,v jakékoliv podobě.Je to ta nejzákeřnější světová válka.Přesto doufám,že se najde nějaké řešení.Mělo by být důsledné,ale hodné naši civilizace a kultury.Nepřátelé s námi vedou i psychologický boj.CHTĚJÍ nastolit STRACH.V tom bychom jim měli zabránit.Tím,že se zkusíme nebát a dál pokračovat v "normálním" životě.Děkuji redakci za její postoj.mm
Marie Foltýnová
I já se připojuji k solidárnímu odkazu pro obyvatele Francie.Jen se bojím,aby těchto teroristických útoků nepřibývalo.
ivana kosťunová
Líbí se mi příměr Evropa je krásná starší inteligentní dáma. My jsme Evropané a měli bychom tu starou dámu chránit. Hluboce soucítím s Pařížany . Dnes jsou to oni a zítra ?
Marie Seitlová
I já se připojuji k vyjádření redakce. Jsem z tohoto činu otřesena, ale co bude dál......
Lidmila Nejedlá
Těžko se vzpamatovávám z křivd a násilí a nemohu se odpoutat od myšlenky na lidi v Paříži. Jistě, je třeba jít proti a neleknout se. Ale podělaná je celá Evropa. Desetiletému vnoučkovi jsem vysvětlila situaci vašimi slovy: Nesmíme nechat evropské hodnoty zničit NĚKOLIKA zlými lidmi. Ale nejde o NĚKOLIK...jde o řízenou mašinérii a já nevidím snahy k obratu. Váhavost je slabost.
Marie Bartošová
Je suis à Paris !
Hana Rypáčková
To právě chtějí,abychom se báli. Líbí se mi, že Francouzi nezůstali jen doma , ale stáli fronty na darování krve, setkávali se v ulicích, kde se to sice policisty jen hemžilo. Také, že se uskuteční Klimatický summit, kterého se zúčastní na 200 delegací z celého světa, za t přísných bezpečnostních opatřeních. Kontroly na hranicích se prostě vrací a cestování není už tak jednoduché.
Helenka Vambleki
Nejsem zcestovalá a Francii jsem navštívila teprve letos poprvé. Je to krásná země. Ale dle situace jsem ji viděla naposled, protože pro mne se stává natolik nebezpečnou, že raději už ne. Je mi líto obětí, které byli potrestány za to, že se chtěli bavit. A mám obavu o celou Evropu. Nechci sýčkovat, ale tohle není poslední případ a je jen otázkou času, kdy budeme takové zprávy číst denně...a možná začnou i u nás. Jak vidět, terčem jsou "zakázané zábavy", takže člověk aby se bál někam zajít.
Naděžda Špásová
Připojuji se k vyjádření redakce. Je mi to strašně líto.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...