Můj návod: založení nového článku, úvodního obrázku a obrázků pod článek
FOTO: Pixabay

Můj návod: založení nového článku, úvodního obrázku a obrázků pod článek

23. 11. 2015

Zde je můj návod, jak vkládat na i60 články a obrázky. Otevřeme si profil, klikneme na Založit nový článek, zkopírujeme text ve Wordu a vyplníme Titulek. Pokud se nám text vloží bez odstavců, klikneme na zahnutou šipku Zpět v nástrojové liště, otevřeme záložku Úpravy a klikneme na Vložit jako čistý text. Vyskočí upozornění, že bude vloženo jako čistý text, ale nedbáme a odsouhlasíme. Na úpravu textu můžeme použít formáty Nadpis, Tučně...

Pod článkem klikneme do rámečku vedle Úvodní obrázek. Otevře se adresář v PC, najdeme a označíme obrázek, který chceme vložit jako úvodní nad článek. Jeho jméno se zobrazí vedle rámečku a dáme Uložit. Po nahrání se obrázek ukáže pod článkem.

Pod ním bude nápis Obrázky ke článku a klikneme na zelené tlačítko Přidat. Otevře se nové okno Připojit obrázek s výpisem galerií. Klikneme na galerii, která obsahuje potřebný obrázek, a pod soupisem galerií se zobrazí všechny fotky v galerii. Klikneme na zelené tlačítko Připojit u vkládaného obrázku. To se změní na hnědé Odpojit, kdybychom obrázek chtěli odebrat. Postupně připojujeme další obrázky. Když jsme spokojeni, křížkem okno zavřeme. Tím se vrátíme pod článek a stále můžeme některý obrázek odebrat, nebo pomocí fialové šipky změnit pořadí obrázků. Pokud chceme nějaký obrázek přidat, i z jiné galerie, klepneme na Přidat pod úvodním obrázkem, vybereme obrázek z galerie, dole opět přidáme, a křížkem zavřeme okno. Pokud je to vše, pod článkem vybereme Rubriku například Zábava, kam chceme článek uložit a klikneme na zelené Uložit pod článkem.

I když se nám mezitím článek uloží (nad článkem info, že článek byl uložen), vraťte se do profilu a u článku klikněte na Upravit. Tím otevřete článek pro úpravu a můžete odebrat či přidat další fotky, nebo upravit text. Po úpravě opět klikneme na Uložit pod článkem.

Vrátíme se Zpět a dáme Zveřejnit.

Tím ztrácíme nad článkem moc a počkáme, až redakce článek zveřejní v Rubrikách. 

 

PS: Po zveřejnění by mělo být možné si finální podobu článku prohlédnout na profilu přes jméno například na chatu (ale nevím, jestli i bez přihlášení, nezkoušel jsem).

i60.cz počítače
Autor: Radovan Cakl
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Klosová
Děkuji za návod.Pomohl mi.
Alena Tollarová
Radku, jdu to zkusit .... s malou dušičkou. :)
Květoslava HOUDKOVÁ
Pane Radku, Váš návod jsem si poctivě opsala!! - a co nejdřív s tím "pošupajdím" za zetěm, abych si to přímo před ním nějak vyzkoušela. ( Já - ač mi není známo - jsem možná měla bohaté rodiče, kteří mi dali "delší vedení", nebo už je to důsledek věku, že hůře chápu?. Ale zeť je velmi chytrý.)
Radovan Cakl
Hano, ty verše už máte zveřejněné v rubrice, bohužel jste pod článkem nevybrala rubriku, kam patří, ale nechala "Bydlení". Ty Vánoce asi jste nedala ještě zveřejnit a je pouze v náhledu. Jestli je to tak, máte možnost vložit pod článek obrázky. Pokud nebudete dávat, než potvrdíte Zveřejnit, vyberte pod článkem Rubriku Zábava.
Alena Tollarová
Radku, nevím jak na koho, ale na mě se musí pěkně pomaloučku, polehoučku a postupně přidávat. Pak už jedu ... Takže díky za pěkně polopatický návod a teď už bych to snad mohla i zkusit. Uvidíme :)
Hana Šimková
Tak se chci zeptat. Uveřejnila jsem dva přízspěvky a vůbec nevím, jestli dobře.Můžete mi to napsat?
Eva Mužíková
Tak se Radku na to vrhnu, jsem zvědavá, ve kterém " kroku" nastane zádrhel... přestože Tvé rady jsou vždy lehce pochopitelné. Děkuji za snahu, kterou nám věnuješ, to se opravdu cení.
Redakce i60
Děkujeme panu Caklovi za obětavé vysvětlování novinek na i60. Radkových rad není nikdy dost.
Naděžda Špásová
Sláva vám, Radku, jste hodný, že myslíte na takové tupce jako jsem já. Včera jsem to zkusila, ale byla tam zase nějaká zrada. Teď už to půjde. Vytisknu si váš návod a pojedu podle toho. Díky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...