Dobrou chuť

Dobrou chuť

27. 5. 2016

Kdo nemá rád zadělávané dršťky s uzeným masem a houbami, o moc přichází. Kdo je má rád, pro toho mám jednu radu - prosím, nekupujte si hluboce zmražené, krájené hovězí dršťky La Tripa.

Podle popisu na balíčku obsahují 80% masa a 20% vody, výsledek je právě opačný. A ještě jsou balené v Itálii! Není to snad tzv. absurdistan, kam až putují dršťky českých krav? Tak se nenechte nachytat.

Přeji slunné jarní dny, Brigita

gastronomie senior policie
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Dagmar Bartušková
Pokud jsme našli v lese kotrče, vařívala jsem z něj nepravou dršťkovou polévku. Zkuste to. Je rychlá a výtečná.
Dagmar Bartušková
Zadělávané dršťky jsem jedla jednou a byly výborné. Na polévku si občas zajdu do jednoho pražského bufíku. Mívají výbornou, hustou a dobře kořeněnou. Žádná mdlá voda. Křupavý pivní rohlík k tomu nemá chybu. Je známo, že Italové rádi balí české "držky", jsou tím proslulí. Ale že i české dršťky, to jsem netušila! Takže překvápko. :-)
Hana Rypáčková
Chodím pro ni občas do bufetu- firma Hradský má svá dobytčata a jatka. Prvotřídní zboží.Snad každý pátek vaří držkovou polévku a je tam plno....
Zdenka Jírová
Připojuji se k paní Havlové, také dělám polévku z hlívy a nemá chybu.
Jitka Havlová
Děkuji za radu. Já dělám dršťkovou polévku z hlívy nebo z václavek, je také dobrá.
Lidmila Nejedlá
chodívali jsme jako studenti na drťkovou polévku s čerstvým rohlíkem. Byla výborná.Dnešní cestování masa po Evropě nechápu.
Květoslava HOUDKOVÁ
Dršťkovou polévku mám ráda, ale pro 1 osobu se s ní nevařím. V obou restauracích, kde vaří i pro seniory, mají polévku výbornou. Do kastrůlku mi jí dají tolik, že si ještě část dám na mrazák. Výbornou mají v řeznictví v Lysé n.Lab., i další jídla = tam se nejdříve najím a pak teprve jdu na Výstaviště. Jen jednou jsem si dala přímo na výstavišti - v části jedné haly (ne stánek). V "polévce se učilo plavat" několik kousíčků drštěk. Nechala jsem si zavolat vedoucí občerstvení a požádala ji, aby na tabuli místo "dršťová polévka" dala ceduli : PŘEDRAŽENÁ PAPRIKOVÁ VODA !
Alena Várošová
Tak to bych umřela hlady,ale držky ne.To bych raději snesla držkovou od kámošky z Brna.
Jana Šenbergerová
Na dršťkovou polévku mého tatínka s láskou vzpomínám a za varování děkuji. :-)
Hana Čadová
Děkuji za informaci. Já jsem drštěk a vnitřností přejedená z mládí. Bydlela jsem v domě, kde bylo řeznictví. Už v 8,30 hod byla dršťková uvařená, aby dělníci z ČKD mohli jít na svačinu! Žádné vnitřnosti nepapkám!

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...