Dvě děti odešly
FOTO: autor

Dvě děti odešly

22. 6. 2016

Dvě děti odešly. Vzaly se za ručičky,

skákaly přes písek, přes mušličky

až tam, kde voda chladná je.

 

Odešly bez táty, bez mamičky,

kouknout se na skály, na rybičky,

až zmizely a vešly do ráje.

 

Hodnocení:
(3.9 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ilona Erika Kolář
Já napsala pouze svůj názor na Váš komentář týkající se tématu - nebo že by demokracie platila jen pro Vás?
Alena Várošová
No jo paní Ilona hvězda portálu zase chce někoho poučovat.Každý si může napsat co chce, přece je demokracie a nemusí to přece nikomu zdůvodňovat..A jestli ve všem tak skvěle vynikáte jak v chůzi na podpadcích,tak nemusíte někoho napomínat.Já se taky s každou prkotinou nechlubím a nechci se zviditelňovat za každou cenu, ukazovat kdo opravdu jsem,jak někdo kdo se tady prosadil podvodem,všechno umí,všechno zná a všude byl..Fotku jste si nechala odstranit a noví íčkaři si myslí jak aktivní je paní Ilona.Mne nemusíte poučovat,ani jiné starší lidi co jsou zde na íčku,to můžete zkoušet na lidi,kteří se Vámi nechají zmanipulovat, a jsou Vám rovni,ale já ne.
Ilona Erika Kolář
K příspěvku p. Várošové. Pokud něco NECHÁPU - nebudu hodnotit a napíšu, že tomu nerozumím. To není žádná ostuda, protože každý má jinak nastaveno svoje citové vnímání a hlavně myšlení. Dopsat k tomu NEDOMYŠLENO - tím jste všem veřejně ukázala, jaký v sobě nesete potenciál. Já jsem se zúčastnila literání soutěže po roce 1990, když jsem museli poslat buďto 10 básní nebo 1 povídku. Při závěrečném hodnocení porota rozbírala příspěvky všech, kdo se dostali do finále, každý autor vysvětloval a odpovídal na otázky, ale nikdo z poroty si nedovolil výroky jako jsou vaše. A že to byli odborníci!
Olga Štolbová
Proč takovou hrůzu ještě zveršovat.
Alena Várošová
Nechápu obsah básně,proč by měly brzhstarostné děti svůj život ukončit v mořských hlubinách?Nedomyšleno,to se Vám tedy nepovedlo. 1*
Jiří Libánský
Pane Čepelko, podívejte co píše pan Boháček k jiným básním. Nezabývejte se tím. Rozhodně Vaše verše mají k "emo" stylu hodně daleko. A že by to bylo vtipné? K popukání? Spíše je to naivistycky vyjádřený surrealistický minimalistický situační sujet (čili syžet).
Lenka Hudečková
zajímavé....
Oldřich Čepelka
Děkuji za vysvětlení. Co nejsilnější citový účinek na co nejmenším prostoru - byl můj cíl.
Zuzana Pivcová
No, to je takové, připomínající zvuky nebo tóny, tak mně se zdálo, že slyším pomalé, krokové vstupování do Věčnosti. Asi osobní dojem, ale o to přece jde.
Oldřich Čepelka
Autor by neměl vysvětlovat své „dílo“. Ale Boháčkovo „velmi vtipné, Hrubínovský Emo styl“ (?) mě překvapilo. Chtěl jsem zcela stručně a co nejprostší formou vyjádřit rozměr jedné události (kterou jsem básnicky zveličil). A Zuzano, co je onomatopoický? (Člověk ani neví, co sám umí, že :-) ). A omlouvám se, že jsem přišel s tak vážnou notou. Smrt je součást života.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...