YOU MAKE ME CRAZY aneb střípky z festivalu "Divadlo evropských regionů"
FOTO: archiv autorky

YOU MAKE ME CRAZY aneb střípky z festivalu "Divadlo evropských regionů"

25. 6. 2016

"You make me crazy," zpívá Martin Růža jak o život a i pro jeho silný, operní drezůrou vyškolený hlas je to docela fuška prosadit se proti cca 20člennému, fantasticky hrajícímu big bandu Factorial!Orchestra. Bože, to je nářez, až se zdi Klicperáku a přilehlých budov třesou!

Právě skončilo divadelní představení na hlavní scéně, takže i terasa nad hlavním vchodem je plná naslouchajích lidí; trochu závidím- mají teď to malý náměstíčko před divadlem a otevřenou kruhovou scénu s kapelou jak na dlani- všude je natřískáno, že by ani pověstný špendlik nepropad.

Zavírám oči, a začínám se poddávat rytmu. A už v tom zase lítám: má náhle 20letá duše se snaží osvobodit z vězení toho mýho 60letého těla, snaží se umlčet tu starou vevnitř, co jí šeptá: "Co zas blbneš, nebuď trapná, podívej se do občanky a chovej se jako distinguovaná dáma v letech!"

Na moment se opatrně rozhlídnu, jestli to moje rytmický vlnění snad nevzbudilo nějaké pohoršení- kdepak, všichni bez rozdílu věku si to užívají stejně jako já, bez zábran, všichni jsme happy, všichni jsme jedna velká rodina fanoušků týhle muziky.

Ať žije Open Air Festival - zítra vyrazím do ulic zas!

.......

Včera mi přišla emailem od jistého seniorského sdružení, jehož jsem členem, pozvánka na společenský potlach pro tzv. dříve narozené. Koukám na program: Karel Štědrý, Petr Rezek, Hanička Zagorová, Eva Pilarová... hm, Pilarka promine, ta je výjimkou v týhle sešlosti, ale na ty ostatní bych nešla ani omylem, ani zadarmo, ani v devadesáti, protože:

Mý srdce bije v rytmu jazzu, jazz-rocku, dixielandu a dalších jeho podobách - prostě ALL THAT JAZZ!

 

A propó- už jste někdy byli v hradeckým jazzovým klubu Satchmo?


hudba
Hodnocení:
(4.5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
ivana kosťunová
nejde
Jitka Prušová
jsem se uklikla, sorry, nevíte, jestli to jde smazat?
Jitka Prušová
dámy, ještě jednou díky za slova chvály; když člověk píše srdcem, ta pravá slova prostě naskakují sama, však to znáte...
Jitka Prušová
dámy, ještě jednou díky za slova chvály; když člověk píše srdcem, ta pravá slova prostě naskakují sama, však to znáte...
ivana kosťunová
Nebyla a dost mě to mrzí. Podala jste to fantasticky
Zuzana Pivcová
Dovedu se do toho docela jasně vžít, protože při srazech motorkářů jsem mezi diváky nejrůznějších skupin na pódiu a je mi úplně jedno, že jsem asi ze všech nejstarší. Co se mi líbí, to si pěkně užiju.
Jitka Prušová
Děkuji, užila jsem si tohoto mimořádnýho svátku divadla a hudby opravdu vrchovatě - spousta zážitků, málo spánku a taky trochu dietních chyb, ale stálo to zato. Už se těším na podzimní Jazz goes to town.
Eva Balúchová
Nikdy jsem na podobném představení nebyla a vám přeji,že si to umíte tak užívat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...