Existují poštovní skřítci?
Ilustrace: pixabay.com

Existují poštovní skřítci?

24. 7. 2016

V minulé či předminulé Vlastě jsem si přečetla ledabyle jeden článek, kde mě zaujala jedna věc. Jednalo se o následující - abychom my dobrovolníci vyrobili anděla jakékoli velikosti, jakéhokoli materiálu, zaslali na uvedenou adresu a dle možností vložili písemnou zprávičku.

Vyrobila jsem tři kusy stylizovaných andílků, zakoupila bublinkovou obálku, vložila verš z Bible, obálku opatřila známkou 27,- Kč. A chystala se balíček odeslat. Úřednice se mě zeptala, jestli nechci poslat balíček doporučeně (60,- Kč), že v případě, že by se ztratil, nemohu dostat náhradu. Celková suma andělů, obálky a poštovného se mi zdála dostačující. Jenže ono se s tím vlastně už předem počítá, jak zaznělo od úřednice. I když následně na můj udivený obličej prohlásila, že by se to stát nemělo.

Balíček jsem nakonec 23. června odeslala do Benešova. Nevím dodnes, jestli se zásilka někde ztratila, žádná zpětná vazba.

A co vy ostatní, drahé dámy a drazí páni? Jaké máte zkušenosti s poštovními šotky? Já tedy velice často negativní, třeba vnukovi do Německa - ztracejí se i doporučené dopisy. Proč to nefunguje? A ještě něco - má někdo z vás o této akci s anděly nějaké povědomí?

Láskyplné léto, Brigita Pelcová

 

 

 

 

Česká pošta služby
Hodnocení:
(5 b. / 4 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Ladislav Vesecký
Paní Jirová má pravdu. Ještě dodám, že seodlepují známky ze zámoří !
Zdenka Jírová
Svou čerstvou zkušenost jsem popsala v článku Jede, jede poštovský panáček. Zkušenost dost drastická. S Českou poštou mám i jinak ty nejhorší zkušenosti. Je předražená a nesplňuje ani málo to, za co draze platíme.
Alena Tollarová
Vlastu nečtu a o andělské akci nevím nic. Ale na poštu si stěžovat nemůžu. Moc ji sice nevyužívám, ale co jsem posílala nebo měla dostat, vždycky došlo překvapivě rychle a v pořádku. I ten rýmovník, Hanko ...
ivana kosťunová
V Pošťácké pohádce se vyskytují dobří skřítci, ale mám pocit, že v dnešní době převládají skřítci špatní. každou chvíli nedojde něco, co dojít mělo, občas se u mě ve schránce objeví dopis, nebo bankovní výpis některého mého souseda. Občas mě upomínají instituce o zaplacení faktury, kterou jsem neobdržela. Urgovat to nelze- paní, měli vám to poslat doporučeně. Namítla jsem, že oni ale taky zaplatili za doručení.. marná snaha. Řeším to tak, že pokud mohu, stahuji si výpisy a faktury přes internet, a poídila jsem si osobní datovou schránku, kam mi posílají důležité písemnosti různé instituce. I tak občas na poštu musím, a to je pak nutné obrnit se trpělivostí.
Hana Rypáčková
Nemám negativní zkušenosti s poštou. Ale anděla jsem nikdy neposílala...Nejčasněji lehké věci - semínka, peníze , Alence tu kaši z rýmovníku- to nevím, jestli nebyla chyba spíš moje. Živé přírodniny by se asi neměly posílat.. :-)
Jarmila Komberec Jakubcová
Zkušenosti mám normální - pošta u nás v Plzni funguje, odeslílám firemní dopisy, soukromé nikoliv, S přáteli si mejlujeme nebo máme mobily,
Jana Šenbergerová
Mně se nikdy nestalo, že by zásilka nedorazila do místa určení, ale moje kamarádka má na stejné poště samé špatné zkušenosti. Většina zásilek do a z ciziny se někde ztratí a pošta klade vinu kdekomu, jen ne sobě. Ztrácejí se především zásilky, které jsou osobně podané u přepážky, takže kamarádka pojala podezření, že je to zaměřeno proti ní, protože si v minulosti dovolila v rámci pracovních povinností mnohokrát upozornit na různé nešvary. Asi to budou ti skřítci, jsou-li takhle neodhalitelní. :-)
Květoslava HOUDKOVÁ
Moje dcera je vedoucí jedné pošty poblíž Prahy - článek jí dám přečít a zeptám se na příp. zkušenost. Už jsem s ní probrala to, jak je Pošta "laskavá" zejm. k seniorům, kteří nemají PC/internet a dál musí používat normální = stále dražší zasílání. Také to, že pošta prodává a vnucuje lidem kdejaké pitomosti. Je pravda, že vedoucí i podřízení za to nemohou - ta všelijaká zbytečná nařízení výmýšlejí poštovní "horní vrstvy atmosféry" a dole si musí vybrat: buďto poslechnout nebo vyhazov. Říkala jsem dceři, že kdybych neuměla PC, tak bych asi chovala pár poštovních holubů. Paradox: Mám klientskou Poštovní kartu = obyč.dopis tedy o Kč 1,- levnější - ALE jen ten odeslaný přímo z Pošty! Pošt. schránku máme přímo na domě, ale známku se slevou si předem koupit nemohu = dopis vhodit do schránky také NE. Je to prostě "na palici"!
Zuzana Pivcová
Mé zkušenosti s poštou jsou v poslední době všelijaké. Podotýkám, že na poštu chodím minimálně. V bydlišti na Jižním Městě musím rozlišovat mezi poštou listovní a balíkovou. Ta je poměrně daleko. Protože pracuji a žádná doporučená a balíčková zásilka mě doma nezastihne, musím si pro vše jezdit až večer po práci. Na poštách jsou už všude pořadová čísla několika řad podle druhu požadované služby, ale jde to stále pomalu. Zaměstnanci jsou však podle mého soudu zdvořilí a ochotní. Ale v několika případech jsem si nechala poslat zásilku do práce, na adresu instituce, samozřejmě se svým jménem. Jednalo se o vánoční dárek sestře, objednaný a předem zaplacený přes internet. Nedošel, a když jsem byla požádána o zhodnocení výrobku, sdělila jsem, že ho dosud nemám. Pátrala jsem na příslušné poště v Ruzyni, ale taková zásilka tam zaevidovaná nebyla. Dodavatel se mi velice omluvil a slíbil poslat nový výrobek. A ten opět nedošel a já už neměla sílu to znovu urgovat. Jindy mi volala asistentka z nějakého výzkumného ústavu z Dejvic, že tam mají zásilku na mé jméno (my jsme v Ruzyni, pošta asi nerozlišila Výzkumný ústav a Vojenský archiv!), takže ho vracejí na centrální poštu Prahy 6. Odtud už mi také nic nedošlo. Takže asi také šotek jako u Vás.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...