Večerka s Jindrou a jeho trumpeta
Ilustrace: pixabay.com

Večerka s Jindrou a jeho trumpeta

18. 8. 2016

Bylo to na Silvestra, už nevím, který to byl rok, ale musím říci, že oslavy Nového roku u nás probíhaly vždy bouřlivě. Naše zlatá maminka byla vždy velmi tolerantní a velmi společenská, a tak jí vůbec nevadilo, že jsem si domů právě na oslavu tohoto Silvestra pozvala pár přátel. Ostatně nebylo to poprvé a ani naposledy, kdy u nás probíhaly podobné dýchánky a to nejen při příležitosti oslav vítání Nového roku.

Pamatuji si na jednu, při které jsme se zavřeli v obývacím pokoji a hráli flašku. Maminka, když to zjistila, tak nás taktně navštívila, že prý bude hrát s námi. Byli jsme z toho rozpačití, ale po chvíli se ukázalo, že je maminka opravdu velmi společenská a kultivovaná dáma a tuto puberťáckou hru dokázala opět převrátit v nezapomenutelný zážitek. Třeba mě a mou kamarádku Táňu poslala na balkon, abychom tam vyly na měsíc, dodnes si pamatuji udivenou sousedku, která kvapně otevřela balkon a vyhlídla, aby zjistila, co se to děje.

A tak i tehdy se pomalu sjížděli kamarádi a přátelé a byl jich opravdu plný byt, takže jsme na přístupové chodbě zřídili i kuřácký koutek, pro milovníky tohoto nešvaru. Byla to chodba standardní velikosti cca 12 m2, bylo tam zrcadlo a dvě malá křesílka a troje dveře. A strašně moc a moc nahulíno, vešlo se tam opravdu dost kuřáků, no co by to bylo za oslavu, kdyby něco neprovedli, že? Takže vzali fixy a namalovali na jedinou volnou stěnu mezi dveřmi obrovskou nádhernou růži a u ní se všichni přítomní podepsali. Růže tam vydržela ještě mnoho let, až do stěhování.

Oslava probíhala jako vždy bouřlivě a pomalu se blížila půlnoc, mezi přáteli byl i můj spolužák a kamarád Jindřich. A měl s sebou i trumpetu, na kterou se prý teprve učí hrát….no tak při půlnočním ohňostroji jsme se všichni přítomní shromáždili na balkoně s prskavkami a začali jsme řvát jako o závod. Sídlištěm se ozývaly petardy a všemožné řvaní a vítání nového roku….no a já jsem přinesla na ten balkon tu Jindřichovu trumpetu….. nechal se chvíli přemlouvat, ale nebylo to tím, že by chtěl na sebe upoutat pozornost, ale bylo opravdu patrné, že se stydí a také se moc bojí, že to ještě prý neumí, že se teprve nesměle učí. Ale byli jsme my ostatní ve velké přesile, a tak mu opravdu nic jiného nezbývalo, než vzít trumpetu a vyloudit pár tónů…

Bylo to tedy nádherné, začali se linout tóny večerky… a jak tak hrál a hrál a opravdu hrál velmi dobře, né že né, tak pomalu utichalo i běsnění oslav i v okolních domech a všichni jako zkoprnělí jenom poslouchali ty libé tóny trubky… Když do úplného ticha na sídlišti dohrál, tak asi po minutě se ozval mohutný potlesk a Jindřich plakal a my všichni také.

Musím říci, že se to pak ještě dlouho tradovalo, že někdo hrál na našem sídlišti na Silvestra večerku na trumpetu a že to bylo slyšet i na velmi vzdáleném sídlišti...

Ještě jednou děkujeme Ti, Jindro.Byl to opravdu nádherný zážitek!

 

 

 

Můj příběh vzpomínky
Hodnocení:
(5 b. / 8 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Anna Čípová
Pěkné vyprávění, jak bych tam byla s vámi.
Milena Mejsnarová
Moc pěkné vyprávění. Já mám Večerku na trumpetu spojenou s letním táborem,kde se v tichu s díky klaněly jen vysoké smrky a borovice.
Zuzana Pivcová
Veselé a primové vyprávění, moc se mi líbí.
Eva Balúchová
Úplně tu melodii slyším.Určitě to byl krásný zážitek nejen pro vás,ale i pro ostatní neplánované posluchače.
Dagmar Tatoušková
Ano pane Libore, byl to tentýž Jindra. Moc Vám děkuji za příspěvěk. Takové hodnocení moc potěší. Děkuji.
Libor Farský
Sláva, přibyla mezi nás veselá Dášenka ! Haf ! Jsem nadšený, jako bych to prožíval s vámi. Byl to tentýž Jindra s kterým jste si v prodejně zasloužili ochutnat fernet?
Elena Valeriánová
To jsou opravdu nezapomenutelné chvíle, jen kdyby jich bylo v životě, co nejvíc. Hezká vzpomínka. Doufám, že si ji přečte i ten trumpetista, určitě by mu článek udělal radost.
Hana Rypáčková
Hezké přátelství a vzpomínka. Na Štědrý den také máme koncert muzikantů z druhého paneláku. Je to učitel hudby a s několika žáčky vytrubují Svatou noc.. Už se na to vždy těšíme...
Libuše Křapová
Dojemná vzpomínka :-)
Alena Vávrová
Co dodat? Večerka je nádherná, hned se mi vybavuje, i ta tehdejší atmosféra. Taky bych nábožně zmlkla. Mám ji někde uloženou od kamaráda trumpeťáka, tak ji najdu. Díky, pěkné vzpomínání...

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.