Fotoreportáž : Odpoledne na Otavě
FOTO: autorka

Fotoreportáž : Odpoledne na Otavě

22. 8. 2016

Zvu vás na procházku strakonickým Podskalím. Od lávky u hradu jdeme kolem pivovaru k první hospůdce Zavadilce. Nedávno změnila nájemce a ten vyčlenil kuřáky a pejskaře. Ale je tu pěkný zábavný koutek pro děti, pískoviště, houpačky a skluzavka. Škoda, maminky s dětmi často mají i pejsky. Řeka je zde ale krásná. Socha Švandovy Dorotky posezení uzavírá.

Po několika krocích nás vítá další hřiště, tentokrát bez občerstvení, ale pro děti i důchodce. Posilující stroje však obsazují hlavně děti. Nově je zde vybudované přírodní koupaliště. Tedy jen převlékací kabinka a plato na řece se záchranným kruhem. Na protějším břehu skládal Fratišek Ladislav Čelakovský své básně do Pomněnek Vatavských. Má tam pomník. Říká se zde U Ládíčka . Hnědá Otava je rájem vodáků. A v létě je zde stále živo.
O kousek dál je na protějším břehu už vidět kemp. Nejprve musíme přes lávku na ostrov, který tvoří dvě ramena řeky. Tady byla pejskiáda s Bertíkem a Evkou. Voda je zde klidná téměř stojatá a obrazy ve vodě jsou ztmavlé rašelinovým výluhem ze šumavských slatí. Na ostrově jsou kurty a velmi oblíbená hospůdka se zázemím pro děti i dospělé.Však se zde všude točí výborný strakonický Dudák.

Dalším mostkem se dostaneme do kempu. Jsou zde chatky, hospoda a spousta místa pro vodáky. Už připlula i má vnoučata, za kterými jsem se do na Podskalí vydala. Stavějí stany, připravují rafty k odvozu zpět do Sušice. Jeli poprvé sami vodu , jen s kamarády. Trochu připálení, ale plni zážitků.

 

cestování fotografování
Hodnocení:
(5 b. / 12 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Lenka Hudečková
Krásná pozvánka i s úvodní fotkou a pak to video - paráda....ve Strakonicích známe jen hrad a nádraží, křižovatky...to je vše :-)
Jana Šenbergerová
Pěkné i zajímavé jako vždy.
Jarmila Komberec Jakubcová
Paní Hano moc pěkné vyprávění a video i fotky se mi moc líbily. je to za pět hvězdiček
Alena Várošová
Hani,jako výdy musím konstatovat super video,nádherné fotky a zajímá fotoreportáž.Jsi šikulka.
Anna Čípová
Pěkná reportáž, krásné fotky a jako bonus podkreslené hudbou. A taky se mi líbí, jak se radujete z konání vašich vnoučat.
Jitka Mošovská
Těším se na Dudácký festival.
Hana Rypáčková
Díky za slovíčka, ve čtvrtek vlastně začíná Dudácký festival.Dnes na Podskalí již zněly dudy... A všechny koncerty jsou letos zadarmo. http://www.dudackyfestival.cz/
Alena Tollarová
Hanko, napsala i nafotila jsi odpoledne na Otavě moc pěkně. Ta úvodní fotka se mi moc líbí a strakonicko mě láká čím dál víc.
Libor Farský
Šikulka Hanička. Mohu se ohlásit, chtěl bych Strakonicko navštívit? Ale asi až příští léto, snad se mi do té doby zlepší ty bolesti zad.
Dana Kolářová
Moc hezká fotoreportáž.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...