Připomínáme: Historickým vlakem 15.10.2016
Ilustrační foto: Alena Tollarová

Připomínáme: Historickým vlakem 15.10.2016

18. 9. 2016

Máme za sebou pěší turistiku a bublifukovou plavbu lodí, a tak připomínám íčkařům mou nabídku svezení historickým vlakem, a to v sobotu 15. října 2016. Jízda zvláštního parního vlaku Praha - Lužná u Rakovníka a zpět k ukončení sezóny v železničním muzeu ČD v Lužné u Rakovníka. Areál muzea je umístěn u železniční stanice Lužná u Rakovníka, v nádherné přírodě na okraji křivoklátských lesů. Ve zdejších sbírkách jsou k vidění jak parní lokomotivy různých kategorií a z různých období, tak i historické motorové lokomotivy, motorové vozy či ukázky technických zařízení na železnici. Vstupné do muzea pro seniory 50 Kč. 

Využijme nabídku ČD k jízdě nostalgickým vlakem, kdy můžeme minulost drah nejen vidět, ale na vlastní kůži zažít. Samozřejmě jsou vítáni i rodinní příslušníci.

Odjezd z Masarykova nádraží 8:08 - Lužná 10:05
zpět z Lužné 14:55 - Masar. nádraží 16:41

Prosím zájemce, pište do komentářů počet jízdenek, které závazně objednáváte.  Jízdenka á 100Kč (ale nevím, jestli je to cena za obě cesty, to teprve zjistím, protože tohle mi p. Šůstal nesdělil).

 

Kopie odpovědi z e-mailu:

Co se týká jízdenek, dávají se do předprodeje v Praze Masarykovo nádraží cca měsíc předem, dále se prodávají přímo u vlaku. Jízdenka platí pro jednu cestu, rezervace se v zásadě neprovádí, pokud by Vás však byla větší skupina potřebných lidí, můžeme ji pro Vás zajistit. Spojte se s námi, prosím, začátkem září.
Pěkný den přeje a na Vaši návštěvu se těší

Martin Šůstal
systémový specialista
České dráhy, a.s., Generální ředitelství
Odbor obchodu osobní dopravy
M: +420 602 575 513

INFO: tel:313 537 700, e-mail: nostalgie@gr.cd.cz, internet: www.cd.cz/nostalgie

 

 

cestování výlet
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Tollarová
Helenko, že se nikomu nechce na Lovoš v tomto nevlídném počasí, tak tomu se nedivím. Ale že se nikdo nehlásí na jízdu vláčkem s parní lokomotivou, tak tomu ano. Kdybych neměla jinou (rodinnou) akci, tak bych jela.
Helenka Vambleki
Protože se nikdo neuzval, případní zajemci si jízdenky zakoupí sami v pokladně Masarykova nádraží a v 8:08 se třeba s někým potkáme. Trochu mne udivuje, že moji nabídku na společnou akci nikdo nechce využít...nebo se mám nechat překvapit?
Danuše Onderková
To mne moc mrzí, budu už druhý den v Anglii u dcery, ale budu na vás vzpomínat.
Helenka Vambleki
Děkuji Jarmile F., opravdu bude otevřeno i muzeum hist. amerických kár - vstupné důchodci 80Kč
Jarmila Fialová
Nedaleko nádraží je i Muzeum amerických historických automobilů - www.jkclassics.cz
Jitka Valachovičová
Helenko, díky za připomínku - děda miluje vláčky, určitě se pojede podívat a vezme i vnučky.
Jarmila Komberec Jakubcová
Jela jsem před šesti léty historickým vlakem z Plzně do Lužné a dodnes na to vzpomínám. Povedlo se i počasí a lokomotivy v depu jsou opravdu zajímavé. Bude to určitě moc pěkný výlet
Vladka Steinová
Poslední nostalgický parní výlet dne 15. a 16.10.2016 mohu jen doporučit. V Lužné se jedná o největší tuzemské železniční muzeum, vybudované na místě bývalé výtopny Buštěhradské dráhy. V areálu je okruh úzkorozchodného kolejiště (800 mm). Zážitkem bývalo setkání lokomotiv na točné kolem 11.h a 50 minutové pokračování v jízdě z Lužné na "Kolešovce", v současnosti na opuštěné trati mezi Krupou a Kolešovicemi, která fungovala od r. 1883 do r. 2006 hlavně pro přepravu cukru a chmele. Tato nostalgická jízda krajem chmelnic má rovněž své neopakovatelné kouzlo. Cena jednosměrné jízdenky je 100 Kč , zpáteční zvýhodněná jízdenka stojí 180 Kč. Lesy jsou zde krásné, ale hluboké, snadno se v nich ten, kdo to zde nezná, ztratí.
Alena Tollarová
Helenko, já určitě nemůžu, ale ani mi to nevadí, protože páru už jsem si letos užila. já bych spíš řekla, že 100 je jedna cesta. A při pohledu na ilustrační foto v duchu počítám, jak dlouho bude trvat, než se z těch dvou stanou senioři. A jestli senioři budou od chvíle, kdy půjdou do důchodu, tak tě bůh.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.