Můj nákup na internetu
Ilustrační foto: pinterest.com

Můj nákup na internetu

14. 9. 2016

Pokud mne kdy zaujala nabídka z internetu, vždy jsem hledala, zda ta která firma má také pevnou prodejnu, abych sama, nebo se členem rodiny mohla zboží vidět (nekupovat tzv. "zajíce v pytli").                                                                                                                  

V současnosti je v TV reklama: p. Horst Fuchs s asistentkou představuje kuchyňskou oboustrannou pánev "Doubletta", s dalšími doplňky je to "DOUBLETTA+ De luxe".               ,

V Pečováku nemám místa nazbyt - použitím pánve bych mohla uvolnit kuchyňskou linku od některého nádobí, uvařit rychle a chutně (Doublettu lze použít i na indukci) - proto jsem se rozhodla zakoupit. Firma bohužel pevnou prodejnu nemá, tak jsem zariskovala a pánev obdržela poštou (opravdu velmi dobře zabaleno proti poškození). Pánev byla v další originál krabici a já zůstala v šoku: "Vyrobeno v Číně". Dost často dostávám informace (dTest) o nebezpečných výrobcích (EU) -  podstatnou část tvoří výrobky z Číny (říkám, že "made in China = š-made in China). 

Vzhledem k tomu, že pánev přichází do přímého styku s potravinami, tak jsem ihned odeslala mail dodavateli (využila jsem spotřebitelského práva) a požádala o dodatečné zaslání ofoceného atestu + potvrzení, že výrobek může být prodáván v EU (tedy i v ČR). Upozornila jsem, že do vyjádření v pánvi vařit nebudu a mail současně přeposílám právní poradně dTestu.                                                                                                                   Po 3 Dny se nic nedělo, čtvrtý den firma odpověděla:  Že o bezpečném používání výrobku je věta v Návodu k požívání, což "prý" pro EU je dostačující. (??). Přesto však požádali německého dodavatele a obě potvrzení zasílají v příloze. (dcera mi to vytiskne a já vložím do Návodu používání.)    Firmě jsem poděkovala a navrhla, aby tato potvrzení automaticky přikládali ke každé zásilce - vyhnou se problémům.                                                         

Začala jsem tedy vařit = budu-li spokojena, mám mnoho přátel, které mohu informovat a jejich případný zájem i ukázka obou potvrzení třeba  umocní.                                                   

Pro mne - seniorku - je to poučení: Jít "s dobou" ANO, ale OBEZŘETNĚ !

 

 

 

 

nákupy
Hodnocení:
(2.5 b. / 6 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Vladka Steinová
Myslím, že si zbytečně přiděláváte starosti, podléhat TV reklamám není dobré.A Vy již nějaké zkušenosti přece máte.Pána z reklamy s asistentkou jsem jednou zahlédla a prchla jsem od TV. Klamavá reklama !To podstatné Vám totiž nesdělí.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.