Je ve víně pravda?
Foto: archiv autorky

Je ve víně pravda?

10. 5. 2020

Ve víně je prý pravda, ale chci já nějakou pravdu vůbec znát ? No, tak uvidíme. Nalila jsem si dvě deci červeného vína, což dělám každý večer před spaním. Prý je to dobré pro krvinky, pro srdce atd.. No, možná je to pravda, ale nevím. Pravda je, že tady sedím, piji to pravdivé víno a čekám, co nastane.

Pravdu ale lidi někdy moc vědět nechtějí. Prý je někdy lepší milosrdná lež: "Jé, ty vypadáš dobře, jsi čím dál tím mladší." No, neposlouchá se to dobře? Ale jenom já vím, že to pravda není a že vám vlastně někdo chce udělat radost. No, tak mu také řeknu něco hezkého a máme z toho větší radost, než kdyby nám někdo vmetl pravdu do očí a řekl: "Jé, ty vypadáš čím dál tím hůř, jak to děláš?" No, asi to pravda je, ale chceme ji slyšet?

Takže život se vlastně skládá z hezkých, příjemných nepravd, ale člověku to dělá pro zdraví více, než to zdravé a pravdivé víno. Ale když nic jiného, je pravda, že mi to víno chutná a že v něm vlastně ani tu pravdu hledat nechci.

Pravdy se moc říkat nemají, protože někdy ublíží hodně. Nebudu přece říkat kamarádce, že je jí muž nevěrný, když ona to neví a myslí si, že žije šťastný život. Neublížil  by jí tak manžel jako já, že jsem jí to vmetla do tváře. Že se to někdy stejně dozví, je už jiná věc. Pravda je někdy opravdu nelítostná a někdy ublíží víc, než nepravda.

A tak už ve víně pravdu nehledám a vám všem říkám, že vypadáte čím dál, tím lépe, manžel vás miluje, pes vás má rád a možná i děti. A hlavně zdraví vám stále slouží.

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 19 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Hana Šimková
Tak tohle je opravdová pravda a pravda hezká.
Irena Mertová
Pes vás má rád - to asi bude opravdu pravdivá pravda, ne ? :-)
Hana Šimková
Olinko už se těším a budeme si říkat krásné nepravdy.
Olga Štolbová
Hani, dnes ale, fakt, dobře vypadáš a tu dvojku bych si ráda s tebou vypila. Pití sama se sebou mi nechutná. Tak příště určitě... *****
Marie Měchurová
Hezké, je v tom zrnko pravdy.
Soňa Prachfeldová
Vínko mám ráda a myslím, že dokáže rozvázat jazyk, zachování rovnováhy tělesné i duševní je žádoucí.
Dana Puchalská
Hani, moc hezký článek. Ano mnozí řeknou při sklence vína i to, co by si jindy nechali pro sebe. Záleží na obou stranách na jaké "vlně pravdy" jsou lidé naladěni.
Jan Zelenka
Moc pěkná úvaha. To, že ve víně je pravda, je už trochu obehrané klišé, ale dvojka červeného, popíjená v dobré společnosti, no, to je přece něco! Pravdou však ale je i to, že někomu více těch dobrých dvojek příliš rozváže jazyk a začne říkat nepříjemné pravdy.
Anna Potůčková
Jo ve víně je pravda...díky vínku které jsme s manželem jednu krásnou podzimní neděli popíjeli v době našeho zamilování jsme si při něm vyjasnili, co mezi sebou navzájem cítíme. Od té doby oba říkáme, že ve víně ta pravda je.
Alena Tollarová
Žijeme jenom jednou, tak proč si nedělat radost takovými nepravdami, které potěší? Vždyť stejně (snad) každá víme, kde ta pravda je. Nejhorší je to po ránu :)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.