Procházka v Botanické zahradě v Troji - ještě konec jara
Foto: autorka

Procházka v Botanické zahradě v Troji - ještě konec jara

15. 6. 2021

Zvala jsem íčkařky a íčkaře na procházku do BZ Troja a doufala jsem, že ještě budou kvést pivoňky, které normálně dokvétají na konci května. Ale s kamarádkou Zdenkou jsme měly štěstí, jaro má zpoždění, tak jsme ještě mnoho pivoněk viděly, i když jich bylo hodně odkvetlých. Magnolie už byly odkvetlé, sem tam jsme uviděly opožděný kvítek. Poprvé jsme letos viděly kompletně rozkvetlý obrovský, kulatý záhon kosatců, všech možných velikostí i barev.

Při procházce dál jsme narazily na záhon masožravek vedle jezírka, kde jsme na jeho břehu uviděly 2 želvy a na něm mnoho rozkvetlých leknínů. Lesem jsme pokračovaly do spodní části zahrady. Zašly jsme si do oblíbené Japonské zahrady, potom po levé straně zahrady jsme šly kolem bambusů k druhému jezírku. Tam jsme byly překvapené, že od jezírka až ke spodnímu vchodu do BZ byly vykáceny stromy a keře. Takové kácení v BZ neočekávám. Okolí tohoto vchodu se upravuje, tak uvidíme, jak se to změní. Přesto jsme si užily mnoho krásných květů, stromů a přírody vůbec. Počasí nám přálo, bylo příjemně teplo, nebylo vedro. Zpátky jsme šly  Kozí stezkou na autobus k ZOO a k mému překvapení nebyl vůbec přeplněný. 

Určitě se tam letos ještě vydám, v každé době je tam krásně a mohu doporučit.

 

Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 15 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Švancarová
Já mám pivonky spojené s koncem školního roku.Měly jsme je na zahrádce a já je pravidelně nosila paní učitelce za vysvědčení.A tak kvetly koncem června.
Soňa Prachfeldová
Moc hezky jsi nám přiblížila Jitko krásy v BZ . Mám odtud rhododendron a už jsem jej konečně zasadila na zahradu. Přesazovala jsem do větších květináčů. Budu se těšit na jeho první kvetení.
Jitka Hašková
Děkuji za vaše ohlasy. jsem ráda, že vás mé fotky potěšily.
Martina Růžičková
Moc hezky jste tu rozkvetlou krásu nafotila :-).
Dana Divišová
Jitko, trojskou botanickou zahradu mám ráda. Jezdíme tam s kamarádkama tak 3x do roka. Střídáme s Dendrologickou zahradou. Pořád tam něco kvete. Byla jsem tam na dřevitých pivoňkách, byla to nádhera, že se snad popsat nedá. Další pivoňky ještě v té době nekvetly. Máte krásné fotky, je dobře, že jste si to užili. Podobné pivoňky mám doma, asi 5 druhů. Příští týden se chystáme na růže...
Věra Ježková
Jitko, to musela být nádhera. Děkuju. Třeba se tam někdy vydáme spolu. :-)
Daniela Řeřichová
Jitko, nádherná fotogalerie! Škoda, že mě protestující koleno nepustilo s tebou.
Alena Vávrová
Jitko, moc krásně jsi všechny ty květy nafotila. Mně pivoňky teprve kvetou a kosatců už mám jen málo. Mívala jsem sbírku amerických. Rododendrony také už mi odkvetly a kvete mi jen několik azalek. My jsme za tímhle potěšením jezdili do Průhonic.
Jana Šenbergerová
Díky za tu krásu. Mám ráda kosatce i pivoňky, ale tolik nádherných barev jsem ještě neviděla. Mívali jsme je na zahrádce v době mého dětství. Jejich vůni nelze zapomenout. Nové druhy voní ještě krásněji.
Vladislava Dejmková
Miluji pivoňky i kosatce, obojí mám na zahradě. Ale při pohledu n tu krásu na fotkách žasnu. Děkuji.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.