Energie pro život a příroda
Z archívu autorky článku

Energie pro život a příroda

1. 6. 2022

Zdravím vás s Robinem, s mým čtyřnohým ušatým rošťákem. Už to bude rok a půl, co mě v životě doprovází Robin a energii mi tak dává nejen příroda, ale i on sám svou přítomností. Na výlety mám parťáka, jsme tu jeden pro druhého. 

Ráno po probuzení vrtí ocáskem a když se stane, že mám sen a "zaspím", vystačí si se svými plyšáky. Věřte, že pro mne moc znamená, že hned po ránu má někdo radost, že tu jsem. Ostatně to štěstí je oboustranné. 

Úsměvné je i to, že když jdu do kuchyně mu dát krmení, jde těsně za mnou a já jen cítím na nohách jeho mokrý, studený čumáček. Ostatně v poslední době ráno, ať jdu do koupelny, kuchyně ap. pořád chodí za mnou, jakoby si mě hlídal.

Většinu času trávíme v přírodě, v tom našem "pralese" Ressl. Od jara do podzimu si spolu i někdy sedneme na lavičku za domem, já si dám kafíčko a Robin je za "sekuriťáka" a hlídá si své území. 

Byť je u mě až od jeho 11 let, podařilo se mi, že už neštěká na všechny psy, ale s některými už je kamarád, nejvíce s fenkami, ale jsou i vyjímky, že si rozumí i se psy. 

Občas si vyjedeme spolu na výlet, ať už v okolí města nebo do hor, kde se nám moc líbí. Mám ráda velké vzrostlé smrky, které jsou na Moldavě, ale i na Klínech v Krušných horách. 

I v okolí města jsou zajímavosti, jako přesunutý kostel, hrad Hněvín, jezero Most, les Ressl s rybníkem aj. 

Také jsme si vyjeli do Litvínova za trpaslíky do areálu Loučky. 

Chtěla bych uskutečnit s Robinem dovolenou na Šumavě, kterou mám moc ráda nebo aspoň prodloužený víkend v Krušných horách. Tak bychom si tu přírodu více užili. 

Doba sice není příliš šťastná, ať už ekonomicky (zvláště pro nás osamocené seniory), či z důvodu války na Ukrajině, ale můj názor je ten, že nesmíme přestat žít. Naopak je třeba si užít každý den, udělat si třeba jen malé radosti a nepromarnit život smutkem, či starostmi, které mohou, ale také nemusí přijít. 

Tak i vám přeji, žijte naplno. Jít do přírody přece nic nestojí a přesto ten pobyt v ní nám přináší mnohé. 

    Eva & Robin

Můj příběh
Autor: Eva Krausová
Hodnocení:
(4.8 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Krausová
Díky Alenko V. Mj. ty jeho uši a kukuč rozhodly o tom, že jsem Robina adoptovala. A stává se mi, když ho venčím, že se kolemjdoucí usmívají na něj. :-)
Alena Velková
Krásný ušák!
Eva Krausová
Soni díky. Jano K. Ty jsi mě pobavila, že fota v některých úhlech pohledu působí psychedelicky pozitivní formou. Drogy k focení naštěstí nepotřebuji :-) , ale fotka by měla být čímsi zajímavá, autorská a o to se snažím. Díky.
Jana Kollinová
Líbí se mi Evino souznění se čtyřnohým parťákem, mám to také tak nastavené. Fotografie jsem prohlížela opakovaně protože v některých úhlech pohledu působí psychedelicky, ale tou pozitivní formou.
Margita Melegova
Zivot s nemou tvari ma sve kouzlo, fotky pripomenou spolecne chvile.
Soňa Prachfeldová
Nejvěrnější přítel člověka je pes a je to pravda. hezké.
Eva Krausová
Hani, bývalý kamarád se jmenoval Lukáš. Ten lopuchový "klobouk" byl humor. Mám totiž pocit, že se lidé málo smějí a radují z maličkostí.
Hana Rypáčková
Mám to stejné s Eliškou jako ty s Robinem. Nejmenoval se tak i tvůj kamarád? Sluší ti moc ten lopuchový klobouk... A v přírodě jsem také nejraději...
Eva Krausová
Evi chápu, že Bertíka venčení pejsků nenahradí, ale psí společnost, to je vždy radost. Robin mi Meginku také nenahradí už proto, že každý pes je originál. Ale vrátil mi radost do života a Meginka zůstala v mém srdci a vzpomínkách. Stejně jako máš ve vzpomínkách Ty Bertíka. Také jsem nejdříve po odchodu Megí uvažovala, že bych venčila pejsky z útulku, ale pak se objevil Robin a bylo rozhodnuto. A to i přesto, že už má seniorský věk. Prostě je fajn, že se ráno nebudím sama. Vím, že až přijdu z nákupu, že mě doma někdo čeká. A přírodu si užíváme oba. Navíc potřebuji pohyb a ten díky venčení mám. I Tobě přeji hezké chvíle v přírodě a v životě vůbec. ❤
Eva Mužíková
Evi, jak já Ti rozumím, také mne toulání přírodou nabíjí. Jsem ráda, že mám možnost venčit několik pejsků, kteří mi v žádném případě nemohou nahradit Bertíka, ale dělají mi milou společnost. Tak ještě hodně společných chvil s Robinem ať u vás,nebo na té Šumavě.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.