Do ZOO Lešná u Zlína za zvířátky celého světa
FOTO: Anna Potůčková

Do ZOO Lešná u Zlína za zvířátky celého světa

10. 9. 2022

Ano, v ZOO Lešná u Zlína opravdu najdete zastoupení zvířat všech světadílů naší planety. Jsou tu zástupci zvířat Evropy, Afriky, Asie, Ameriky a Austrálie. Já sama jsem zde byla naposledy před včerejší návštěvou asi před 3 roky a za ty 3 roky se tato ZOO hodně změnila. 

Zvířata tu mají krásné zázemí, které, jen co to jde, je přizpůsobeno co nejvíce podmínkám oblastí, odkud pochází a kde zvířata žila. Vylepšily se a stále vylepšují výběhy - snad největších změn doznaly výběhy pro africké slony. Výběh je obrovský a na moc hezkém místě. Za zmínku ohledně slonů snad stojí informace, že v loňském roce se v této ZOO narodilo první africké slůně v České republice. A další zajímavostí je, že od 15. května letošního roku je zde otevřena největší expozice jaguárů v Evropě, pojmenovaná Jaguar Trek. Myslím, že všechna zde chovaná zvířata se tu mají jako v "bavlnce" a mají veškerou lidskou péči a lásku od svých chovatelů.

Přijdou si zde na své také naše děti a vnoučátka. Je tu lanový park (lanáček), který je hodně velký, a jsou tu prostranství s různými prolézačkami, pískoviště a děti si tu opravdu mohou zaskotačit do sytosti. Největším lákadlem ale také nejen pro děti je krmení rejnoků. Já sama jsem je včera krmila a také hladila. To je opravdu zážitek, jak oni opatrně tu potravu od lidí seberou z rukou. Také o naše žaludky je zde dobře postaráno, je zde několik provozoven jak na nasycení, tak také na chlazené nápoje, teplou kávu či čaj. 

Kdo však chce v ZOO vidět celou expozici zvířat, tak ten by si měl na to udělat čas a nejlépe to pojmout jako celodenní výlet. Jezdí zde také ZOO vláčky, které určitě zejména uvítají senioři, kteří se špatně pohybují, ale také maminky s kočárky či se zcela malými dětmi.

Myslím, že o této ZOO by se toho dalo napsat hodně, už moji rodiče tam s námi jezdili, když jsme byly se sestrou malými dětmi. A letos čekají 700 000cího návštěvníka. Tak snad se jej letos dočkají a moc jim to přeji. Více o této ZOO zahradě snad vypoví mé fotografie. Určitě, kdo zvažujete návštěvu naší blízké zoologické zahrady ve Zlínském kraji, tak ji navštivte a zcela určitě nebudete litovat a mnozí se sem jistě budete rádi vracet. Já sama bych ještě letos jednu návštěvu ráda podnikla. Spoustu informací najdete na www stránkách ZOO Zlín.

Můj zážitek v zoo příroda
Hodnocení:
(5.1 b. / 18 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Alena Velková
Zoo znám, skutečně stojí za návštěvu!
Anna Potůčková
Všem Vám děkuji za komentáře, Blani L. co Ti bylo napsáno platí. Myslím, že tam se snad musí líbit každému návštěvníkovi, ZOO je vyhlášené a já do něj nemám daleko, dokonce přímo od nás jede přímá aut. linka až k branám tohoto ZOO.
Blanka Lazarová
Aničko, zatím mi to nevyšlo. Tak snad se tam na podzim podívám. Vidím, že se mi tam bude líbit. Díky
Daniela Řeřichová
Aničko, moc hezké, pilně jsi fotografovala, ani všechna zvířata neznám. V ZOO Lešná jsme byli dvakrát, moc se mi líbila.
Vladislava Dejmková
Děkuji za článek i fotografie, teď už na tuto Zoo nezapomenu.
Marie Měchurová
ZOO Lešná jsme navštívili několikrát, vždyť ji máme za humny. Prošli jsme i zámek, a byli jsme tam kamarádům na svatbě. Tvoje fotky mi ty hezké zážitky připomněly.
Alena Vávrová
Aničko, ZOO mám moc ráda, ale byla jsem opakovaně jen v Praze, v Liberci a v Děčíně. Reportáž v Toulavé kameře ze ZOO Lešná jsem také viděla a díky tvé veliké fotogalerii jsem zcela v obraze.
Dana Puchalská
Aničko,moc krásné snímky ze zoologické zahrady, kterou jsem nikdy neměla možnost navštívit. Děkuju.
Jana Tulejová
Andulko, děkuji za článek, nalákal nás k návštěvě.
Marie Seitlová
Aničko, krásně jsi spravovala tvůj výlet do nádherné ZOO. Byla jsem tam vícekrát, je opravdu krásná. A dnes dokonce byla v Toulavce. Krásné fotky.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.