Deníček Betynky: V říjnu na horách
FOTO: Miloslava Richterová

Deníček Betynky: V říjnu na horách

18. 10. 2022

Nejdříve pár dní pršelo, a tak panička chodila ven sama v té žluté větrovce s kapucí. Vždycky, když se vrátila, cítila jsem chlad a les. Říkala, že podzim je čas promočených bot, a dávala si je sušit nad kamna. Do mísy vysypala hrst mokrých klouzků.

Mně se ven nechtělo, ale taky jsem musela. Potom jsem hrabala v dece a v polštářích tak dlouho, dokud jsem necítila sucho. V kamínkách praskaly větvičky a panička pekla houbový koláč. Nejraději jsem měla, když si konečně lehla vedle mne, četla si, já jsem se k ní přitulila a spala.

Prý je to vždycky tak, že mraky a mlha zmizí, takže jsme se jednou ráno probudily a venku byl krásný den. Otevřely jsme okénko dokořán, aby mohlo sluníčko k nám domů, a potom jsme vyběhly. To jsme se zase umáčely v trávě, ale jen ráno. Potom už bylo sucho, chodily jsme v listí, pěkně to chrastilo. Taky na nás to listí padalo, já po něm chňapala a panička z legrace řekla přines. Nebylo lehké vzít ten list, lepší už byla šiška. Padalo na nás i smetí z břízy, jako když sněží, ale byla to semínka.

Sluníčka bylo hodně celý den. Bylo vidět daleko do kraje, na Kotel i na Ještěd. To jsme si užily výhledů, a což teprve ty barvy všude kolem nás. Takový podzim se mi moc líbí. Houbičky už nebyly mokré, ale pěkně zářivé, i pár hříbků jsem našla. Jen na ten kopec, co se z něho koukáme a pouští se tam drak, se musí opatrně. Na louce rozházeli hnůj, takže se tam nosím na ruce a všichni musí dávat pozor na cestu.

Potkaly jsme Baryho od sousedů. Nejdříve jsem se lekla, ale potom jsem ho z radosti jen tak přeskočila, přestože je to dost veliký pes. Dále šla proti nám paní s hůlkami, pěkně voněla. Hned, že se jí líbí ten pejsek a jestli je hodný a může si ho pohladit. Panička řekla, že hodný je a že jsem Bety. A paní zas, že si nevšimla mých růžových kšírů. To jsme se nasmály. Panička, jak se ke mně sehnula, aby mě taky pohladila, našla v listí houbu.

 

 

 

domácí mazlíčci Můj příběh
Hodnocení:
(5.1 b. / 10 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Eva Mužíková
Díky Betynko za pokračovaní příběhů. Těším se na další.
Jarmila Komberec Jakubcová
Přeji Betynce i její paničce hodně hezkých procházek,
Jan Zelenka
Moc hezké povídání.
Miloslava Richterová
Děkujeme a zdravíme, přejeme pěkné dny :-)
Dana Puchalská
Moc jsem se těšila na další díl a dočkala jsem se. Děkuju.
Naděžda Špásová
Betynka se u své paničky určitě nenudí a to je dobře, naši mazlíčci potřebují lásku a umí ji ocenit. Tak Betynko, hezky si to užívej.
Margita Melegova
Betynka ma diky panicce toulave tlapky, podzim je krasny, uzivejte si ho obe plnymi dousky.
Věra Ježková
Děkuji za další půvabné pokračování a pěkné fotky. :-)
Blanka Lazarová
Betynko, pěkně jsi nám to povykládala. Panička je šikovná, má hezké fotky a pěkně si to spolu na procházkách užíváte.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.