Spi, Medvídku, spi,...
FOTO: Ilona Erika Kolář

Spi, Medvídku, spi,...

9. 7. 2023

Naše kočičí zlatíčko Medvídek odešel za duhový most. Trápení začalo koncem dubna, když z nevinného pokašlávání a kýchání se vyklubala nejdříve alergie, následně v krku polyp a z polypu karcinom, který se začal agresívně šířit v celé tlamce. Nepomohla ani operace, pouze Medvídkovi prodloužila  život o měsíc a  my čekali  na zázrak, který nepřicházel. Těšila jsem se, že letos od května budeme i Meďánkem  jezdit na zahradu, kde máme nový domek a kde bychom polovinu měsíce bydleli, poněvadž pracuji už na půl úvazku, ale osud rozhodl jinak. Od poloviny června se potvrdil Medvídkův velmi vážný stav a my jsme se museli smířit s krutou realitou. Stav se bude zhoršovat. Dnes ráno jsme museli učinit jedno z nejhorších rozhodnutí v našem životě. Kočička od včerejška přestala úplně jíst a pít, nemohla polykat, byla apatická, nechtěla vylézt ze skříně, takže jsme se rozhodli pro eutanázii. Odvezli jsme ji pak zabalenou v dece se žlutou chlupatou myškou a kytičkou z heřmánku, ke kterému ráda čichala, do kanceláře Kremace zvířat  a urničku vysypeme v rozáriu pod menhirek, kde dříve jako venkovní kočička ráda odpočívala. Společnost jí bude dělat socha Venuše Mélské a růže, z kterých uždibovala na jaře konečky. Zapálili jsme za Medvídka svíčku, brečíme a čekáme, až bolest přebolí.

img-5433-3.jpg

Kdo nezná Medvídka (v srpnu by slavila páté narozeniny), dole jsou odkazy na články, kde jsem psala, jak se z divoké kočičky stal domácí milovaný mazlíček.

 

 

https://www.i60.cz/clanek/detail/26123/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-1-cast-aneb-medvidek-se-predstavuje

https://www.i60.cz/clanek/detail/26637/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-2-cast-aneb-proc-jsme-museli-nechat-cipovat-medvidka

https://www.i60.cz/clanek/detail/26657/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-3-cast-aneb-jak-se-medvidek-naucil-prochazet-dvirky

https://www.i60.cz/clanek/detail/26707/jak-medvidek-ke-stesti-prisel-4-cast-aneb-spokojena-kocicka

 

 

 

domácí mazlíčci
Hodnocení:
(5.1 b. / 25 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Martina Růžičková
Ačkoli jsem nikdy kočičku neměla, mám je moc ráda, a proto chápu váš smutek.
Jana Jurečková
Váš článek mě šokoval! Nebýt té hrozné nemoci...Moc vám přeji, ať ta bolest přebolí...
Marie Měchurová
Ilono, je mi to opravdu moc líto. Nám odešel letos Mikeš, měl něco podobného v krku. Dostával kortikoidy, ale ke konci už nepomáhaly. Pořiďte si novou kočičku, u Vás jí bude dobře a na Medvídka budete vzpomínat společně.
Věra Ježková
Ilonko, smutním s vámi. Vím, jaké to je, milovat kočičku a mít o ni strach. Medvídek byl kouzelný. ♥
Miloslava Richterová
Myslím na Vás i na kočičku, pokud už nejde žít, musíme to mazlíčkům přát. Doktor nám jednou řekl, zvířátka se mají líp než lidi. Články si přečtu, až přestanu brečet.
Marie Seitlová
Smutné, ale už se netrápí.
Jana Kollinová
Pokládám pomyslnou kytičku a posílám vzkaz: "Spi, Medvídku, tiše spi." Kočičku jsem obdivovala od první její zveřejněné fotografie a pár roků mohla sledovat její životní příběh.
Margita Melegova
Nic tak neboli jako louceni s nekym koho jsme meli radi, je mi to lito.
Alena Švancarová
Je mi to moc líto,vím jak bolí odchod domácího mazlíčka,který nám obohatil život.Ale rozhodnutí bylo správné,trápil by se a Vy s ním.
Dana Puchalská
IIono,to je moc smutné čtení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.