Česnek odhání klišťata i lidi

Česnek odhání klišťata i lidi

6. 6. 2013

Při každodenní konzumaci může česnek pomoci snížit riziko onemocnění srdce. Jak? Mírným snižováním hladiny cholesterolu, ředěním krve, a tedy předcházením vzniku krevních sraženin i svými atioxidačními účinky. Zdá se, že i obsažené sloučeniny síry zahánějí rakovinu, zejména žaludku, konečníku a tlustého střeva. Tyto sloučeniny vyplavují karcinogeny dřív, než stihnou poškodit DNA buňky, a rakovinné buňky nutí k sebezničení.

Silně antibakteriální a protiplísňový účinek česneku z něj činí pomocníka v boji proti kvasinkovým infekcím, některým zánětům dutin a běžnému nachlazení. Dokáže dokonce odhánět klíšťata - a někdy i lidi, pokud ho sníte dost.

(Z knihy: JÍDLO LÉČÍ)

Autor: Olga Gálová
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Růžena Antlová
Látka, která je nositelem charakteristického zápachu, vzniká až sekundárně při destilaci, takže čerstvý, neporušený česnek tento pronikavý zápach nemá. Česnek je u nás doma oblíbený pěstuji si ho na zahrádce .
Jana Šenbergerová
Bez česneku a cibule neumím vařit, takže obojí mi vždy jen voní. :-)

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.