Zázvor tlumí bolest

Zázvor tlumí bolest

17. 6. 2013

Tento obyčejný, pokroucený kořen hrál po staletí důležitou roli v asijské a indické medicíně, především při podpoře trávení. V poslední době ale výzkumníky více vzrušuje jeho schopnost bojovat proti zánětu. Několik studií zjistilo, že zázvor tlumí bolest a otok u osob s artritidou. Může zabírat proti migréně tím, že blokuje zánětlivé látky prostaglandiny. A protože zázvor tlumí zánět, může také hrát roli v prevenci rakoviny a zpomalování růstu nádorů.

Pořád také platí, že je zázvor dobrý na žaludek. působí na trávení, podněcuje tvorbu trávicích šťáv, neutralizuje kyseliny a omezuje stahy střev. Je prokázáno, že účinkuje proti nevolnosti.
Je důležité vzít si zázvor před situací, v níž se dostaví nevolnost, a pak účinkuje nejlépe. Je také považován za účinnou jednorázovou léčbu ranních nevolností.

Autor: Olga Gálová
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Milada Salajková
Naložila jsem na svíčkovou, přidala kolečko zázvoru. Zkuste, nebudete litovat.
Zuzana Pivcová
Zázvorový čaj je také doporučován při klimakterických potížích. Avšak zázvor hodně zahřívá, takže já. která podle rady ayurvédského lékaře potřebuji většinou ochlazovat, ho spíš konzumovat nemám.
Jana Šenbergerová
Na to, že tlumí bolest jsem přišla náhodou. Bolela mě páteř, a protože bylo chladno a chřipkové období, vařila jsem si zázvorový čaj. A bolesti přestaly, jako když utne. Chvíli mi trvalo, než jsem si uvědomila souvislost.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 19. týden

V pátek 10. května startuje Mistrovství světa v hokeji, jehož pořadatelem je Česká republika. Vědomostní kvíz se tedy bude tento týden věnovat hokeji.