V metru asi chtějí lidem
zlepšit po volbách náladu

V metru asi chtějí lidem
zlepšit po volbách náladu

30. 10. 2013

Cestujícím v metru začala vyhrávat ve stanici Můstek na trase A reprodukovaná instrumentální hudba. Hudbu bude dopravní podnik pouštět nepřetržitě v době provozu metra a doufá, že se mu podaří zlepšit náladu mezi cestujícími.

„Kromě zpříjemnění času stráveného v těchto prostorách si DPP od projektu slibuje i zlepšení nálady mezi cestujícími,“ potvrdila Aneta Řehková z dopravního podniku. Zlé jazyky už rozhlašují, že dusnou atmosféru po volbách hudba stejně nezachrání…

Reprodukovaná hudba bude hrát prozatím zkušebně, a to po dobu šesti měsíců. Pokud se projekt u cestujících osvědčí, bude dopravní podnik uvažovat o jeho rozšíření.

Stanicí Můstek v pracovních dnech projde v průměru 92 tisíc lidí.

metro
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Zuzana Pivcová
S hudbou (pominu-li tu hlasitou ze sluchátek spolucestujících) v MHD zkušenost nemám. Ale jednou jsem v Berlíně-Lichterfelde, což je už spíše okrajová čtvrť, zažila milou jízdu autobusem, v němž byla průvodčí. Ta cestující při nástupu uvítala a cestou opravdu hezky a zábavně komentovala provoz stylem: A jestli ještě stihneme přejet křižovatku na zelenou .... no, nevadí, snad nám ten pán v autě před námi nezablokuje cestu ..., tedy, to bylo o vteřinku.... určitě už jste z práce unaveni, tak vám přeji..... Lidi byli vyloženě dobře naladěni a vůbec je to nerušilo, naopak.
Jana Šenbergerová
Je známo, že hudba má na náladu výrazný vliv. Dusnou atmosféru po volbách určitě nezachrání, ale může lidem zpříjemnit nejen cestování, ale také je lépe naladit před nástupem do práce i při návratu z práce, nebo kamkoliv se lidé metrem vypraví. Sama jsem zvědavá, jaké budou ohlasy. Být nezaměstnaná a poslouchat vánoční hudbu, asi bych spíš upadla do deprese.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.