Parkinsonova nemoc a internet

Parkinsonova nemoc a internet

3. 2. 2014

Internet je pro mne asi momentálně největší přítel, pomocník, společník. Před pěti lety mi neurolog oznámil diagnozu G20, Parkinsonovu chorobu.

Dostatečně mě informoval o nemoci a nasazené léky mě vrátily do života. Vrátila se mi chuť cvičit, pracovat na sobě. Začala jsem jezdit na kole po okolí, jezdit na sjezdovky lyžovat a pociťovala jsem krásnou svobodu. Po pěti letech stále sportuji, mám stále stejného lékaře, stále mne dostatečně informuje a stále je poctivě ochotný pomoci ...děkuji mu za to velmi!

Když jsem vyhledávala na internetu informace o Parkinsonově nemoci, dost mě mátla čísla - kolik je v České republice nemocných touto chorobou. Byly to dosti rozdílná čísla i o dva až čtyři tisíce a napadlo mne, kolik je asi lidí nemocných Parkinsonocou chorobou a ani to neví a léčí se na jinou diagnozu. Kolik je asi ležáků připoutaných na lůžku, kterým by diagnoza G20 pomohla díky medikamentům vstát z postele a žít, zapojit se do běhu života, zvládnout sám sebe.

Brouzdáním po internetu jsem našla spoustu informací o Parkinsonově nemoci i několik webových stránek pro Parkinsoniky. Na 21.století se mi ale zdály webové stránky dosti zastaralé a na informace dosti chudé.

Jedny webové stránky mne ale přeci jen oslovily už úvodním profilem a to byly tulipány (symbol Parkinsoniků). Také obsah byl plně dostačující  a pestrý. Tyto stránky patřily Asociaci Parkinson-Help o.s.  a založili je dva mladí Parkinsonici, kteří postrádali informace v českém jazyce a hlavně pro Parkinsoniky mladé. Rozhodli se, že svůj handicap obrátí v přínos a začali pracovat ku prospěchu všech postižených Parkinsonovou chorobou.

Parkinson-Help

Asociace Parkinson-Help o.s. změnila svůj název na Parkinson-Help o.s. Změnil se úvodní profil webových stránek i logo. Obsahově jsou stránky obohacené o poradny, užitečné stránky, slovník pojmů a více. Webové stránky www.parkinson-help.cz  jsou propojené i s facebookem: www.facebook.com/ZijusParkinsonem. Stránky jsou mojí součásti života, hodně mi pomáhají, mám je ráda. A věřím, že mohou pomoci i dalším lidem s touto diagnózou.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...