Vítězka fotosoutěže Jarmila
Šmerhová také maluje i rybaří

Vítězka fotosoutěže Jarmila
Šmerhová také maluje i rybaří

9. 2. 2014

Stala se vítězkou fotosoutěže na téma „Hledá se zima“, když porota složená z redakce magazínu i60 vybrala její snímek Bernardýna pod alpským Matterhornem. Jarmila Šmerhová však není jen skvělou fotografkou, věnuje se také malbě a třetím velkým koníčkem je rybaření.

Do fotosoutěže jste vyslala fotky ze zahraničí, vyhrála fotografie ze švýcarských Alp. Cestujete často? Jaká jsou vaše oblíbená místa?
Cestuji velmi ráda a často. Mé oblíbené země jsou Francie, Švýcarsko a miluji rumunský Banát, kam jezdíme skoro každý rok fotografovat s mými kolegy fotografy. Mám velký archiv fotek z tohoto kouzelného místa pod Karpaty. Ale mám ráda rovněž mnoho hezkých koutů naší republiky. Jezdíme na chalupu do Lužických hor, kde mám asi nejvíce oblíbených míst.Také jsem chtěla alespoň jednou v životě navštívit Rusko, a tak jsem vloni cestovala vlakem až na Bajkal. Ten je opravdu bájný, nezapomenutelný, ale do Ruska se už vracet nehodlám. Můj sen je navštívit ještě Tibet a Kanadu. 
 
Kdy jste pořídila vítěznou fotografii bernardýna?
Tato fotka byla pořízena 22.9.2013 při návštěvě Švýcarských Alp, u železniční stanice v Gornergrat. Jeden mladík si tam vydělával tak, že fotil turisty s bernardýnem (to už tak romantické není). V jednu chvíli si znuděný pes sednul tak příhodně s pozadím Matterhornu, že jsem pořídila několik záběrů. Nu a tento vyšel nejlépe. 

Všechny vaše fotografie se umístily na předních místech soutěže. Kdo vás podpořil svými hlasy, máte nějaké své fanoušky?
Fanoušků mám opravdu hodně - děti, rodinu, známé, kolegy fotografy a také mé báječné kolegy z práce. Již jsou zvyklí, že je občas žádám o hlasy na mé fotky a oni mi je dávají. Tvrdí, že moje fotky se jim skutečně líbí.

Co fotíte nejraději - přírodu, lidi, objekty?
Všechno, co je zajímavé a co mě nějakým způsobem osloví.

Jaký používáte fotoaparát?
NICON D60.
 
Máte nějakého oblíbeného fotografa?
Hned několik. Mezi mé nejoblíbenější patří Jan Saudek, Robert Vano, Jan Zatorsky, Petr Moško.

Které snímky v naší fotosoutěži se nejvíce líbily vám?
Zaujalo mě několik snímků z přírody a některé detaily.

Jste pravidelným čtenářem našeho magazínu, anebo se zúčastňujete jen fotosoutěží?
Ano, magazín sleduji a fotosoutěže mě opravdu baví (nejen ve vašem magazínu). Z prvního místa mám opravdu velkou radost.

Podle fotografií však máte i další koníčky. Malujete?
Ano, také maluji. Ono je to s tím fotografováním tak trochu propojeno. Mám i některé obrazy namalované podle svých fotografií. Nejraději mám olej, pastel, teď zkouším akryl. Vystavuji nejen u nás, ale i v zahraničí pod federací FISAIC. Jsem nyní i organizátorkou výstavy výtvarných děl a fotografií Zemského svazu FAISAC ČD, která se uskuteční v březnu v prostorách budovy Ministerstva dopravy. A kromě focení a malování také rybařím, takže mám velké koníčky tři. Na jedné z fotografií je můj úlovek na rybníku v Rybništi.

fotografie fotografování
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Danuše Kubátová
Ráda bych se na vítězné fotografie podívala, ale nemohu je najít...
Jarmila Šmerhová
Odpověď na otázku paní Beaty: Nechci se hodnotit, zda jsem lepší v tom nebo v tom. Snažím se ve volném čase dělat, to, co mě baví. Někdy se mi víc podaří obraz, jindy fotka, jindy chytím pěknou rybku...
Miroslav Štorch
Kdo miluje přírodu, tak se v ní rád pobývá a na památku si domů odváží vedle vzpomínek buď fotografie nebo obrázky, někdy i kamínky a rostlinky. Paní Jarmila umí dobře dívat , a tak i fotografovat a malovat. Jak sama říká doma maluje i podle svých fotografií a to každý neumí. Jak se zpívá v jedné české písničce :" Kdo krásu nevidí - světu ji nepřidá." Zpívala ji Eva Pilarová. Paní Jarmila se to už naučila a jezdí na výstavy. Díky za pozvání. 8-)
Ivana Zadražilová
To může být zajímavá výstava. Díky za pozvání.
Soňa Prachfeldová
Paní Jarmilo, gratuluji k Vašim aktivitám, nuda u Vás místo nemá .
Pavla Vítková
Paní Jarmilo, máte můj obdiv. Je vidět, že jste žena několika řemesel, které navíc ovládáte velmi dobře.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...