Hledáme zralé modelky.
Ojedinělý projekt i60.cz!

Hledáme zralé modelky.
Ojedinělý projekt i60.cz!

24. 3. 2014

Proč se v časopisech a na módních přehlídkách neobjevují starší ženy? Proč módu předvádějí zásadně mladá děvčata? Copak ženy nad padesát nenakupují oblečení, neparádí se, nezajímají se, co je nového? Je čas pokusit se to změnit. Účastněte se projektu i60 Senior Fashion a staňte se modelkou ve zralém věku!

Rozhodli jsme se, že budeme hledat dámy, které mají na to, aby se z nich staly modelky. Hlásit se mohou ženy nad padesát, čím starší, tím lépe. Cílem není volit nějakou Miss nebo se snažit rozhodovat, která žena je krásnější než jiná. Jde o to ukázat, že i ženy vyššího věku se mohou obléct, nalíčit a učesat tak, že nad výsledkem spadne brada ženám o generace mladším. Tak to totiž ve světě modelingu chodí. Často vidíme věhlasnou světově uznávanou modelku nanelíčenou, v džínách a teniskách a říkáme si: Tohle že je krasavice, které jsou různé firmy ochotné platí miliony? Vždyť je to obyčejná holka, jakých jsou na ulici desítky. Jenže její kouzlo je v tom, že se umí proměnit, zapózovat, usmát, skvěle obléknout. Co když jsou mezi ženami vyššího věku taky takové? Na ulici nenápadné, z kterých ale prokouknou kočky? Nebo šmrncovní dámy na první pohled, kterým známí říkají: Tobě to sluší, vypadáš skvěle?

Ambasadorky zralé krásy

Nehledáme tuctové krásky, ale zajímavé ženy, které mají odvahu a sebevědomí udělat ve svém životě něco neobvyklého. Jak na to? Stačí poslat svou fotografii, ideálně tvář a postavu, anebo i nějakou momentku. Jedná se o dlouhodobý projekt, o jeho průběhu budeme čtenářky a čtenáře na www.i60.cz informovat. Ze zájemkyň vybere porota každý měsíc několik dam, kterým za pomoci partnerů (stylistů, vizážistů a kadeřníků) zajistíme proměnu. Vybrané "Ambasadorky zralé krásy" představíme nejen na portále i60, ale umožníme jim vyzkoušet si příležitostnou práci modelek, ale třeba i casting na natáčení reklamy.

Akci "i60 Senior Fashion" podporuje například stylistka a módní návrhářka Táňa Havlíčková (rozhovor s ní si můžete přečíst zde), bývalá ředitelka modelingové agentury Czechoslovak models, Milada Karasová a další osobnosti.

Poslání fotografie je první krok. Podle zájmu žen uvidíme, jak dlouho budeme zajímavé půvabné zralé dámy hledat, zkrátka, do jakých rozměrů se celý tenhle nápad rozjede. Plánujeme také, že zkusíme zajímavé ženy sami oslovovat na ulici. Takže, dejte vědět i tehdy, pokud ve svém okolí víte o nějaké dámě, která by mohla prolomit to podivné české pravidlo, že starší dámy do módních časopisů a na přehlídková mola nepatří. My si myslíme, že patří.

Kde se přihlásit?

Přihlásit se do projektu můžete vložením fotografie ZDE.  (Ještě předtím, je však nutné zaregistrovat se na portále i60 - registrační formulář najdete zde). Kromě fotografie uveďte ve formuláři také informace o vašem věku, povolání, zájmech a místu bydliště. Na jednotlivé přihlášky budeme průběžně reagovat. Vyjádřit se k přihlášeným modelkám mohou i čtenáři magazínu i60, kteří mohou jednotlivým ženám přiřazovat hlasy. Toto hlasování však bude jen orientační, ženy bude vybírat odborná porota.

 

Sledujte magazín i60, soutěžte, pište. Tahle země není jenom pro mladý!

i60.cz móda Modelky
Autor: Jan Raška
Hodnocení:
(4.8 b. / 5 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Marcela Veselá
Nemohu se opakovaně, a mnoha způsoby, dostat na přihlášku do Modelek... Stále tam error, přestože jinak mi net funguje... Už je stav naplněn? Děkuji, zdravím. Marcela Veselá
Ivonne Hřích
Jsem vaším projektem nadšená. Nepatříme do "starého železa"! Jsme dámy, které se rády hezky oblékají a dbají i na vkusné líčení. Chceme se ještě líbit. Je mi 63 let, ale stále sleduji módu a chodím na předvádění nových trendů líčení. Ivonne Hřích
Helena Votíková
Projekt se mi moc líbí, hlavně dámy jsou úžasné. I když jsem Váha, tady jsem moc neváhala. Chvilka čudlíkování a přihláška je na světě... :-).
Hana Slezáková
jednoduše, krásný nápad!!!! zralé ženy mají šanci dokázat, že věk vůbec nic neznamená, naopak mají navíc než mladá děvčata, která ještě nemohou mít za sebou mnoho životních zkušeností.... jen tak dál!!!!!!!!!!
Hana Klásková
je mi 62 pocházím ze Žlutic ještě pořád pracuji dojíždím do Karlových Varů jako pokojská ráda jezdím k moři a taky ráda tancuji cítím se dobře v riflích a triku nebo košili do soutěže jsem se přihlásila co kdyby se štěstí unavilo tak sedne třeba na mě hezký den HANA
Alena Prouzová
Snažím se odeslat přihlášku do soutěže, kde jsou vyžadována vnoučata. Odpovídám věku a mám jednovaječná dvojčata - kluky ve věku 12 let. Vše se mi stále vrací. Chyba je jistě u mne, ale nemůžu přijít na to - kde. Projekt se mi líbí. Děkuji za radu. Hezký den. Alena P.
LUDMILA GEHEROVÁ
Je mi 60let,pocházím ze Zlína.Mé životní krédo-mám radost ze života a z toho co se kolem mne děje.
Ludmila RÁBLOVÁ
Pani Lutovská zjistila jsem,že Vám asi dlužím odpověď ikdyž jste to neadresovala přímo mě.Nebyla jsem tady několik dní.Ptáte se co nosím normálně,nějak tomu nerozumím.Třeba na doma mám několik legín v různých barvách a k tomu trička aby ladila,třeba i ty retro,jak jsem už o tom psala.Na další příležitosti mám na př.společenské outfity a také na sportovní události jsem vybavená. Šaty o které jde, jsem asi zvolila správně, protože se v nich cítím skvěle jak tady píšete by to tak mělo být.Cokoli by Vás ještě někoho zajímalo ráda to zodpovím nemám s .tím žádné problémy.Zdravím všechny Ludmila R.
Jaroslava Lutovská
Citim ještě potrebu napsat 1 zpravu. Ještě k prave probehnuvsi soutezi. "vonocasovy outfit". Myslim, ze nazev nebyl zvolen stastne. 95% soutěžících se prezentovalo v obleceni , které nosi porad. Jasne, vyložilo se tak, ze volny cas mam porad, tak proc ne. Ale to je preci spatne, ten kdo mel skutecne volnocasovy outfit, tak dopadl spatne. a proc? Protože i porota hodnotila pouze obleceni normalni. Priklad, při vsi ucte k pani Ludmile, mi reknete, co tato dama nosi normalne, když to je obleceni pro volny cas. Proste zadani mělo byt třeba, co nosim rada , v cem se citim dobře. Volny cas nemusim travit jen sportem, ale třeba na zahrade praci nebo hledanim hub. Ale mit normalni obleceni (coz porota hodnotila) mi nepripada odpovídající zadani. Takze tato soutěž me hodne zklamala. Když si uvedomim, ze jsem tomu věnovala i cas, tak me to mrzi.
Jaroslava Lutovská
Dobry den, nechapu, jak je mozne, ze jsem vlozila nekoliv prispevku a ani jeden není zobrazeny. Chtela jsem podekovat za hodnoceni, které jsem ocekavala. Jedine, co nechapu, proc modni návrhářka hodnoti outfit, kteremu nerozumi, protože v zivote nesportovala. Zadani souteze znelo: volnocasovy outfit. Pokud je pro nektere damy outfit v ceste do kavarny nic proti tomu, ale sport patri mezi volnocasove aktivity také. Pouze se zrejme neuvazuje, ze zena nad 60 muze také sportovat.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.