Baví mě život takový, jaký je!

Baví mě život takový, jaký je!

7. 4. 2014

Psal se rok 1964, horký letní den ve Zlíně... O to tepleji bylo mamince, která zrovna přiváděla na svět dvojčátka-děvčátka! Tím jedním dvojčetem jsem byla já a jak už to někdy bývá, doma nás čekala starší sestra s nedočkavým tatínkem, takže nás - holek - byl hned plný dům!

Léta plynula a my jsme rostly jako z vody. Rádi se parádily a vymýšlely co na sebe. Vzhledem k době, kdy v obchodech nebyl žádný výběr, na nás maminka pletla, šila, háčkovala, chodila do kurzů šití, jen abychom měly stejné oblečky, jak se na dvojčata sluší a patří. Možná si maminka ani neuvědomovala, jaký vliv na moji budoucí profesi to bude mít.

V sedmdesátých letech byl jako jeden z prestižních oborů pro děvčata obor dámská krejčová. Moje rozhodnutí bylo jasné. Chci se naučit šít, navrhovat modely, znát materiály, střihy i odborné technologie, které tento kreativní obor nabízel. To vše mě pohltilo docela!

Po vyučení jsem přemýšlela co dál, jakou cestou se vydám. Vážení čtenáři, nepřekvapím vás. Vzdělávala jsem se odborně i pedagogicky ve svém milovaném oboru, abych své znalosti a um mohla předávat studentům střední školy oděvní. Učím praxi, technologii, ale i základy oděvního výtvarnictví. Snad to nebude znít vychloubavě, když prozradím pár úspěchů, např. hotovení šatů pro finalistku soutěže MISS ČR, mnoho ocenění ze soutěže Mladý módní tvůrce v Jihlavě a další celostátní i mezinárodní úspěchy studentských akcí.

To vše bych nezvládala bez opory mojí rodiny, která je pro mě "to" nejvíc! Jsem šťastná, že mám manžela a dva (již dospělé) syny, pro které žiji a oni jsou zase mojí oporou ve všech úskalích života.

Umím si udělat čas na sport, tancuji zumbu, jezdím na historickém kole, aktivně hraji badminton. Mám ráda vše, co život přináší. A teď do něho patří i váš projekt! Milá redakce, vám taky patří můj velký dík a obdiv za výborný nápad!

A co říci závěrem? Baví mě život takový, jaký je! A jak už jsem se představovala ve svém profilu na i60, z vrásek od úsměvu si nic nedělám, jsou totiž nejhezčí!

Modelky
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Jitka Kabátová
Opravdu je to moc pěkný článek a jste velice sympatická. Patřím také k této generaci a je fajn, že to někdo vymyslel. Všude jsou jen mladý, ale zralé ženy jsou lepší.
Radka Navrátilová
Dobrý den p. Zdeňko, taky se těším na setkání...třeba u kafíčka to bude jistě fajn :-) s Vámi , i s ostatními modelkami taky-to je jasná věc!! Takže brzy na viděnou :-) R.
Zdeňka Vítková
Dobrý den p. Radko, potkáme se v Praze a to bude jistě fajn.Typovala jsem ,že Vás porota vybere,těším se na nás na všechny !Hezkou byť uplakanou neděli,ale jako mámy máme dnes všechny svátek a už to je naše výhra i dar v životě.Zdenka
Radka Navrátilová
Dobrý den p. Vítková , děkuji za nabídku přátelství . Je to od Vás velmi milé . Vážím si vaší nabídky a ráda příjmám. Omlouvám se za pozdní odpověď . Trošku selhávala internetová technika a taky opět mám trošku "fofr", protože vymýšlím se studenty modely na focení kalendáře , kde vše doplňují originální šperky z umělecké sklářské školy. Děkuji za poklonu mé fotografie v kloboučku...Vám jistě sluší zase něco jiného . Ráda bych vás poznala blíže ...těším se -alespoň zatím- na " internetové" přátelství .Přeji hezký den.
Zdeňka Vítková
Nádherná fotka !! Stále na vás koukám,mně kloubouky totiž nesluší !! Tiše závidím,Zdenka
Eva Balúchová
Sluší Vám to.Připomínáte mě Martu Vančurovu.
Radka Navrátilová
Jéje, to je hezké p.Hanko:-) že rozšiřujete naše řady na historických kolech! Je to takové pohlazení po " dušičce" , když víte , že ta originalita kol se bude uchovávat i pro další generace.Přeji vám , hezkou jízdu a úúúúžasný výhled ze sedla dvouplášťového dámského kola !
Hana Čadová
Vážená paní Radko, určitě zažíváte hezké chvíle při akcích v dobovém oblečení. Na vesnici kam jezdíme jsme také založili klub nadšenců historických kol. Také mám klobouček, rukavičky a na zadním kole síťku. Přeji Vám hezký den.
Radka Navrátilová
Dobrý den p.Dagmar.Potěšil mě váš dotaz. Jsme dvojvaječná dvojčata, opravdu každá jiná , ale o to víc se doplňujeme . Podobné jsme si spíš jako sestry , ale stejné pocity i "telepatické stavy" máme stále ( např.já na ni myslím a ona zavolá...když byla v porodnici , jak mně bylo špatně...)Na vysokých kolech nejezdím , ale v našem klubu historických velocipedů takové odvážlivce máme. S p. Zimovčákem se setkáváme na různých akcích . K mému dobovému oblečení...snažíme se být s mými kolegyněmi dokonalé se vším všudy. Od nezbytného kloboučku , rukaviček , kabelek..musí to zkrátka tvořit celek . Vždy se přizpůsobujeme akci i ročnímu období . Moje zadní kolo má nezbytnou síťku jako měla p.Vašáryová ve filmu Postřižiny . Na setkání hist.kol jezdíme historickým autobusem z r.1940 takže když dojedeme kamkoliv, je to takové milé pozdvižení :-) Přeji Vám hezký den :-)
Dagmar Králová
Zajímalo by mne, zda vaše sestra dvojče také působí v podobném oboru a zda je vám podobná. Učila jsem kdysi ve škole dvojčata a každé bylo úplně jiné :-) To jezdíte na vysokém historickém kole jako pan Zimovčák a v dlouhých šatech ??? Hezký článek na představení.

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...