Soutěž Lady Sympatie:
proč babičky skotačí?

Soutěž Lady Sympatie:
proč babičky skotačí?

13. 7. 2014

No, já sice ještě babičkou nejsem, i když zralá na ni věkem už ano. Jenomže já dělám věci, které babičky většinou nedělají. I když jak které babičky. Jednou z mých životních lásek je atletika. Už když jsem byla malé dítě, maminka o mně říkávala, že neumím chodit, že stále běhám. A měla pravdu. Běžím, vítr mi odvává vlasy a hladí mě po obličeji i po krku. Dýchám a cítím, jak se plní plíce vzduchem, srdce tluče silně a rychle, kotníky odrážejí mé dlouhé kroky... Když jsem povyrostla, sama jsem se přihlásila do atletického oddílu. Běhat, skákat, házet - to se mi líbilo. Trénovala a závodila jsem až do prvního těhotenství.

Ve svých dvaačtyřiceti letech jsem se k milované atletice vrátila. Do veteránských kategorií. Trochu jsem se děsila, co tomu řeknou naše dospívající děti, co další mladí atleti na stadionu. Ale kupodivu jsem sklízela spíš obdiv. Po roce jsem nabrala kondici a začala jezdit po závodech. Za dva roky jsem se odvážila i na mistrovství Evropy. Ale největší úspěch přišel až v mých 55 letech, kdy jsem získala zlatou medaili na ME v italském Lignanu. Vyhrála jsem sedmiboj a na stupních vítězů jsem ukápla něco slz. Hráli Kde domov můj - jen pro mně. Pro pětapadesátiletou ženu v trenýrkách a v tričku v národních barvách.

Ovšem mým dalším koníčkem je psaní. Loni jsem se zúčastnila 1. ročníku www.ceskohledaspisovatelky.cz. Po splnění všech podmínek - povídka, fejeton, dva motivační texty, námět na TV seriál a první díl seriálu - jsem postoupila až do finále. Letos pokračuji a v každém kvartále odesílám fejeton. Zatím oba mé letošní fejetony postupují do 2. kola - "Jak, jako jeden?" a "Mozkový orgasmus". Mám mnoho témat k psaní, i o tom, proč babičky skotačí, takže s radostí budu pokračovat.

Nesmírně si cením, jak krásné roky prožívám. Každý večer před usnutím si říkám tři vděčnosti. Za to, co jsem ten den prožila. Mám spoustu času na své koníčky, jsem naprosto zdravá a zdatná a věřím, že mi tento stav vydrží, i když budu babičkou. Těším se, jak jednou budu skotačit s vnoučátky.

Jsem vděčná za příležitost, kterou i60 nabízí a děkuji za ni. Moc se mi líbí, kolik úžasných a inspirativních žen tady prezentuje své báječné aktivity :-).

 

Přihlásila jste se do projektu i60 Senior Fashion? Zúčastněte se soutěže o titul Lady Sympatie. Malujete obrazy, fotíte? Vyšíváte či pletete? Vaříte? Vyfoťte vaše vybraná díla a krátce je popište. Tančíte, hrajete divadlo nebo se potápíte? Napište o vašem koníčku příběh. Zpíváte, hrajete na klavír či housle? Nahrajte se, nebo natočte na video a pošlete nám ukázku. Prezentujte jakoukoli svou dovednost, zručnost nebo zálibu. Všechny dovednosti posoudí porota a společně se čtenáři vyberou ženu, která získá titul Miss Sympatie a s ním také wellness pobyt. Více informcí najdete zde.
Lady Sympatie
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit

DISKUZE
Děkujeme za váš příspěvek do diskuse. Upozorňujeme, že redakce si vyhrazuje právo vyřadit diskusní příspěvky, které jsou v rozporu s platnými zákony a které podněcující k násilí a nenávisti ke konkrétním lidem či skupinám obyvatelstva. Smazány budou rovněž příspěvky obsahující jakékoliv vulgarismy.
Blanka Vykydalová
:-) Paní Zuzano, to je od Vás milé, až roztomilé. Děkuji.
Zuzana Pivcová
Ano, ano, Vy se mi jako Lady Sympatie zamlouváte.
Blanka Vykydalová
Paní Milado, trochu jste mě překvapila. Ne, nevymýšlím si, proč taky? A děkuji Vám za blahopřání. Mějte se také krásně :-).
Milada Salajková
Nepředpokládám, že si vymýšlíte, také to nedělám a k tomu všemu, co zvládáte, Vám blahopřeji. Hodně zdravi a další úspěchy.
Blanka Vykydalová
Dobrý den paní Danuše, Váš zájem mě potěšil. Posílám Vám svou emailovou adresu a pokud mi napíšete svou, něco Vám pošlu :-). BlankaVykydalova@seznam.cz. Krásný den.
Danuše Kubátová
Paní Blanko, bylo by možné si někde ty vaše povídky nebo fejetony přečíst ? Hledám zajímavé náměty, které by se daly natočit. :-)
Blanka Vykydalová
Paní Jano Š., moc Vám děkuji. Těší mě, že jste podobně "postižená" :-). O tinitu něco vím, byl jím postižen můj kamarád po bouračce. Ale už je z toho venku .-).
Jana Šenbergerová
Přečetla jsem, pobavila se a bodík přidala. Při té příležitosti jsem zjistila, že jsem podobně postižená. Ke své smůle ale musím přičíst i zvuky nelibé, které produkuje moje ucho stižené tinitem.
Blanka Vykydalová
Děkuji všem, kteří mi fandíte :-). Je to od Vás moc milé. A teď několik odpovědí na otázky. Miroslav Š. - Máte pravdu, atletika je objektivní sport. Už více než 30 let pracuji také jako rozhodčí. V mládí jsem závodila za Bohemku. V sedmiboji se neběží 100m, ale 80m překážek. No a výkony v 55 letech se vůbec nedají srovnat s těmi "zamlada". Ale dají se porovnávat s vrstevnicemi :-). Pavel K. - Ty poháry, které vidíte na fotce, jsou z minulého týdne (5.7.14) z mezistátního čtyřutkání CZE-CRO-SLO-AUT, kam jsem se nominovala za vítězství na MČR v Děčíně (28.6.14). Jeden pohár je za vítězství družstva žen, druhý za druhé místo mužů a třetí za druhé místo státu. Vyhráli Rakušané, Češi druzí, Slovinci třetí a Chorvati čtvrtí. Dana K. a Iveta B. - moje fejetony najdete na www.ceskohledaspisovatelky.cz. V horní vodorovné liště si klikněte na Vyhodnocení 2014. Tam je seznam postupujících pětadvaceti fejetonů za 1. kvartál (níže) a za 2. kvartál. S kávou v ruce nohama na židli si klikněte na moje jméno a čtěte :-). Pokud se i pobavíte, budu moc ráda :-).
Růžena Antlová
Fandím Vám a poračujte ve stejném duchu !

Zpět na homepage Zpět na článek

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...